İnsan Hakları Eylem Planı ile cumhuriyetimiz daha ileri
503 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

03/03/2021

İnsan Hakları Eylem Planı ile cumhuriyetimiz daha ileri yaşam tarzına kavuşacak

İnsan Hakları Eylem Planı" tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönlü demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü gibi ilkelerden yana olanların da düşüncelerini yansıttı. Sonunda plan 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. "İki yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır" dediği belgenin ayrıntılarını anlatırken şunları da işaret etti: Artık otelde gece yarısı gözaltına alma dönemi bitti, katalog suçlarda "somut delile dayanma" şartı aranacak, kamu ve özel sektörde çalışanların ve öğrencilerin kendi dini bayramlarında izinli olmaları sağlanacak.


Amaç hukukun üstünlüğüdür
Osmanlı'dan bugüne Türkiye'nin
 demokrasi, özgürlükler ve hukuk alanlarında çok önemli reform tarihleri vardır. Sonuçta bir antik imparatorluktan modern bir cumhuriyete geçişin teminatı bu reformlar olmuştur. Bugün Türkiye'yi pek çok Ortadoğu ülkesinden ayıran şey de bu reformlarla oluşan yaşam tarzı değil midir? Ve şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topluma sunduğu "İnsan Hakları Eylem Planı" ile daha ileri bir düzeye geçme imkânı ufukta göründü. Bu planın 11 temel ilkesini artık belleğimize yerleştirmenin zamanı gelmiştir:

11 temel ilke

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/03/03/insan-haklari-eylem-plani-ile-cumhuriyetimiz-daha-ileri-yasam-tarzina-kavusacak

 

Yorum:

11 temel ilke

11 temel ilkeyi okudum, gayet güzel, hiçbir sorun yok, yeni bir şey de yok.

Eşitlik, demokratik haklar, özgürlük vs. gayet güzel. Sorun bunların madde madde sıralanması değil, bu maddelerin uygulanmaması/uygulanamamasıdır. Bugün sadece sosyal medya bile bütün mahremiyetinizi ihlal etmeye, kişisel haklarınıza saldırmaya yeterli bir platformdur. İstenildiği zaman silah kadar etkin olabilen bir tweetin yaptığı tahribatı onarmak belki yıllar sürer, o arada yaşadığınız manevi sıkıntı da cabası.

O yüzden, maddeleri sıralamaktan öte, bu maddelerin icrasının gerçekleşeceği ortamları ve koşulları hazırlamak gerekir. Yoksa “Herkes eşittir” demekle eşitlik sağlanmıyor, birileri yine pastanın en leziz kısmını yiyor. Var mı bunu önlemenin bir yolu, onu konuşalım.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 611 | Tarih: 7.03.2021
Mehmet Barlas
İnsan Hakları Eylem Planı ile cumhuriyetimiz daha ileri
11 temel ilke
503 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
BÜYÜK GÖZALTI
ŞERİATTA ORDU
435 Okunma
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Şehit… 6 Mart 2021
Cia ve Sermaye
435 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler