Seçmenleri akılsız zanneden siyasetçilerin sonu mutlaka
501 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

23/02/2021

Seçmenleri akılsız zanneden siyasetçilerin sonu mutlaka gelir

 

Demokratik siyasetin temel öğelerinden bir tanesi muhalefetse, bir diğer olmazsa olmaz öğe de "seçmenler"dir. Hiçbir siyasetçi, seçmenleri yok sayarak ya da onları aptal yerine koyarak mesleğini icra edemez. Böyle yapanlar sonunda mutlaka başarısız olurlar. Daha da ötesi, söylemlerindeki yanlışlar onların sonunu da hazırlar. Bu son bazen çok acı da olur.

 

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/02/23/secmenleri-akilsiz-zanneden-siyasetcilerin-sonu-mutlaka-gelir

 

Yorum:

Kime göre doğru?

Günlük haberleri takip ederken sık sık Reha Muhtar’ı anar oldum. Siz de hatırlarsınız mutlaka, kendisi haber bülteni sunduğu dönemlerde hızını alamaz habere kendi yorumunu katar, beğenmediği olaylarda insanları yargılar, ekrandan azarlar, bazen konuk edip öyle azarlardı. Kendinde bu hakkı görecek kadar sınırları aşmış olması şüphesiz ki yalnız davranış bozukluğu ile açıklanamazdı. Bunun arkasında medyanın taraflı olması, özel hayata ve anayasal haklarla koruma altına alınan kişilik haklarına gayet kayıtsız olması yatmaktaydı.

Bugün de durum farklı değil, maalesef. Belki Sayın Muhtar gibi komedi tadında yapmıyorlar ama herkes oturduğu yerden birbirini karalıyor, eleştiriyor, yargılıyor vs.

Sonuç itibari ile gündemi takip etmeseniz de pek bir kaybınız olmuyor. Ne yazık ki, haber değeri olan birçok gerçek zaten gündemden uzak tutuluyor ve onun yerine insanları oyalayan, bugün çıkıp yarın unutulan haberler gündemde yer alıyor. Karalanmak, toplumda linçe maruz kalmak işten bile değil. Allah hepimize selamet versin, bu böyle devam etmemeli.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 610 | Tarih: 28.02.2021
Ergün Diler
ROTA SAVAŞI
Halkın Oyu
507 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Seçmenleri akılsız zanneden siyasetçilerin sonu mutlaka
Kime göre doğru?
501 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fahrettin Koca’nın özrü hakkında düşüncelerim
Maske takıntısı
482 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
AYA GİDİYORUZ.
AY VE KANAL İSTANBUL TUZAĞI.
451 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler