Fahrettin Koca’nın özrü hakkında düşüncelerim
480 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

26.02.2021

Kalabalık bir cenazede yer aldığı için ağır ve yoğun eleştirilere maruz kalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Özür dilerim. Yanlış yaptım” dedi.

*

Benim şöyle bir huyum var:

*

Lafı hiç eğip bükmeden... Konuyu dolandırmadan... Gerekçe üretmeden... Mazeretlere sığınmadan...

Doğrudan dilenmiş bir özrü gördüğümde...

Asla “özür dilemekle kurtulamazsın” tarzı nobran ve sekter bir tavır takınamıyorum.

*

Hemen bağışlayıcı oluyorum, takdir hislerim coşuyor, “özür dilemek bir erdemdir” sözü aklıma geliyor, böyle bir erdem karşısında mızmızlanmak istemiyorum.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum

Maske takıntısı

Cenazedeki kalabalık gündeme oturdu. Ak Parti kongrelerindeki kalabalık da gündeme oturdu.

Lokantalar kapalı. Niçin? Salgın oralarda yayılıyormuş (!).

Kimse sokaklara bakmıyor. Sokaklar tıka basa dolu. Hatta sokağa çıkma yasağı günlerinde bile tıka basa dolu, hatta daha da fazla dolu ama suçlu lokantalar (!).

Herkes maske takıyor ama salgın bitmiyor.

Maskelerle salgın bitmez. Maske takarak tüm insanlar oksijensiz yaşamaya başladı. Buna öyle alışmışlar ki maske içinde rahatça duruyorlar. İnsanların sağlığı bozuluyor oysa ki.

Bir öğrencim korkudan üç maske takıyor. Derste en ön sırada oturuyor ama tahtayı göremiyor. Beyin oksijensiz ortamda tam çalışamıyor. Görme merkezi de çalışmıyor ve tahtayı göremiyor. Sürekli başı ağrıyor. Ama o kadar korkutulmuş ki maskeden vazgeçemiyor. Elinde bir kolonya, sürekli onu sıkıyor. Vücuduna devamlı alkol dolduruyor. Hem de karaciğere uğramadan doğrudan deriden emilen bir alkol sokuyor ve tüm hücreleri hasarlanıyor.

Sermaye tüm dünyaya korku verdi. Mantıklı düşünce de kayboldu insanlarda. Maske takarak hipoksik (oksijensiz) yaşayan insanların immün sistemi nasıl virüsle savaşacak? Nasıl hastalığı yenecek?

Hatta öyle korku verdi ki hastalığı geçirenler de aşılanıyor. Böylece aşı pazarı genişliyor. Sermaye işi daha da ileriye götürecek. Herkes 6 ayda bir aşılanmalı diyecek. Aşısı olmayanı uçağa aldırmayacak. Aşısı olmayana hiçbir hakkı kullandırılmayacak. Bizim bilim kurulumuz da onların söylediklerine harfiyyen uyacak maalesef.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Av.FarukKaradag
02.03.2021
14:06
Hocam maalesef ileri boyuttaki paranoya ve akıl tutulmasına rağmen ben sermayenin aşı vb. konularda istediğini yaptırabileceğini sanmıyorum. Çünkü her geçen gün tiyatroya tepki gösterenler ve uyananlar artıyor. İnşallah sonları yakındır. Ama basit bir grip türevi üzerinden bile insanlığı bu derece türbülansa sokmayı başardılar. Kesinlikle daha çok çalışmalıyız, bir dahaki benzer krizlerde hazırlıksız yakalanmamalıyız, diye düşünüyorum. Hürmetler.




Sayı: 610 | Tarih: 28.02.2021
Ergün Diler
ROTA SAVAŞI
Halkın Oyu
506 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Seçmenleri akılsız zanneden siyasetçilerin sonu mutlaka
Kime göre doğru?
499 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fahrettin Koca’nın özrü hakkında düşüncelerim
Maske takıntısı
480 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
AYA GİDİYORUZ.
AY VE KANAL İSTANBUL TUZAĞI.
449 Okunma
Hüseyin Bağdatlı