Gelişmişliğin iktidarın seçimle değiştirilmesi anlamına
398 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07/02/2021

Gelişmişliğin iktidarın seçimle değiştirilmesi anlamına geldiğini öğreneceğiz

Galiba sonunda "Gelişmişlik" denilen olgunun "İktidarın sokak ayaklanmasıyla değil seçimle değiştirilmesi" anlamına geldiğini öğreneceğiz. Bunu öğrenmemekte ısrarlı olduğumuz dönemleri yaşadık. Sonunda sokak ayaklanmalarını başlatanlara iktidarı darbeyle ele geçirenler teşekkür edeceklerine, bunları fena halde cezalandırdılar. İdam sehpaları kuruldu... Ama ayaklanmacılar yine akıllanmadılar. "İktidarı değiştirmek için seçimi bekleyelim" diyenlere "Yalaka" ya da "Dalkavuk" falan dediler. Ve sonunda onları da darbeciler cezalandırdı.

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/02/07/gelismisligin-iktidarin-secimle-degistirilmesi-anlamina-geldigini-ogrenecegiz

 

Yorum:

Seçelim ama önce nasılı konuşalım

Gezi olaylarında hedeflenen ile Boğaziçi olaylarında hedeflenenler arasındaki benzerliği görmek gerekiyor. Sokak ayaklanmalarının hiçbir şeyi çözmediği ve kaosa sebep olduğu çok iyi bilindiğinden kriz oluşturmak için her fırsatta kullanılıyorlar.

 Seçime gelindiğinde ise o da sorunları tam olarak çözmüyor. Halkın iradesi gerektiğinde gayet iyi baskılanabiliyor veya yok sayılabiliyor. O yüzden ekseriyet sistemi yerine nisbi sistem getirilmeli ki %1 de temsil edilebilsin, %49 da %51 de. Herkes aldığı oy oranında temsil hakkına sahip olmadıkça birileri hep baskın, diğerleri hep ezik olacak.

Gelişmişlik için elbette ki seçim bir kriterdir ancak bu koşullarda bana göre seçimin de pek bir anlamı yok. Kimin, neyi seçmeye ehil olduğu değil, doğrudan atamanın hakim olduğu bir düzende bu tartışmalar ve fitne unsurları hiç bitmez.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 607 | Tarih: 7.02.2021
Ergün Diler
MARİFET
Türkiye’nin akıbeti
434 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Gelişmişliğin iktidarın seçimle değiştirilmesi anlamına
Seçelim ama önce nasılı konuşalım
398 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Hayat bayram olsa
İlim siyasetin emrine girer mi?
397 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler