MAGAZİN
433 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

MAGAZİN

ED-  Epstein küçük kızlar işletmesinde başta rol oynar. Trump bunun merkezindedir. Bunun patronu bir kadınla evlidir. Üçüncü evlilik yapmıştır. ABD’de başkanlık sarayında faaliyet gösteriyorlardı. Bakalım şimdiden sonra ne olacak.

SK- Faizli işçilik sistemi şeriata aykırı kurumlara dayanmaktadır. Terör, basın, mafya gibi işletmeler ile ayaktadır. Bu işletmelerden birisi de fuhuş müessesesidir. Bunun özel bir kolu vardır. İktidara getirilecek kişilere önce bu kurumda suç işletilir, dosyalanır sonra iktidar edilir. Gerekli görüldüğü zaman da dosya basında araç olarak kullanılır. Bunun asılında büyük bir etkisi yoktur ama basının ağzına dolaması hâkimlere talimattır. ‘Mahkûm edin bunu’ emrini böyle vermektedir. Mahkûm etmeyen hâkim de sonunda aynı basının hışmına uğrar ve yerinden olur. Bu bize şunu gösteriyor ki, her tarafına kanser hücreleri bulaşmış hatta dolmuş bir dünyada yaşıyoruz. Bu vücudu kurtarmamız mümkün değil, bu vücut kendi kendisini çökertecektir. Bizim Nuh’un yaptığı, Musa’nın yaptığı, muhacirlerin yaptığı işi yapmamız gerekmektedir. Bir gemi halkını alıp, kendimizi helakten kurtarmaktır. Köylere, semt kooperatiflerine hicret etmemizdir.

TESADÜFE BAK!

ED- Der Spiegel Dergisi’nin iki yıl önce kapak yaptığı dört liderden birincisi Trump idi, gerçekleşti, durduruldu. Şimdi yok edilmeye çalışılıyor. İkincisi Putin’dir. Şimdi sıra ona gelmiştir. Mürettebatı Türk olan İngiliz gemisine baskın yapılmış, Türk olanlar kaçırılmış. Azerbaycanlı olan ise öldürülmüştür. Putin ölüm olmadan bertaraf edilmek isteniyor. Çünkü ölüm, Rusya’yı böler.

SK- Sermaye doların gücüyle yaptığı bütün planları gerçekleştirmiş, hedefe ulaşmıştır. Zahmetsiz elde ettiği sonsuz sayıdaki dolarla asırlardır dünyayı idare etmektedir. Halen bugün de dolar altından daha güçlü olarak dünyada etkin bulunmaktadır. Ancak tam istihdam sağlandığından, faiz doları artık gücünü kaybetmektedir. Sermaye bunu bildiği için, doları kıymetlendirerek altınları satın alıyor. Biraz sonra doları iflas ettirerek yerine altın doları çıkaracaktır. Kendisi alacaklarından dolayı zarar etmemek için araya başka paraları sokmakta, onunla gayrimenkuller edinenleri emrine almaya çalışmaktadır. Bu bakımdan henüz Trump’ı tam devre dışı edememiştir. Trump Amerika’dan kaçmamıştır. Darbeyi yaratanlar hapishanelere doldurulamamıştır. Putin sağdır. Erdoğan’a ve Şi’ye henüz sıra bile gelmemiştir. Türkiye akıllanır da Altın Bonosu’nu çıkarırsa Sermaye üçüncü bin yıla kansız geçişi önleyemeyecektir.

DİJİTAL CEVAP

ED- Lenin 1917’de bir Alman treniyle Rusya’ya geldi. Şimdi de Almanya’dan muhalif lider geldi. Rusya onu tutukladı. Lenin’in yanında birkaç gazeteci vardı. Şimdi gelenin yanında ise Rusya’nın 70 milyon muhalifi vardır. Bugünkü bilgisayar tekniğiyle o anda ulaşmıştır. Türkiye’ye baskı yapıyorlar. “Rusya’dan uzaklaş” diyorlar. Türkiye şimdilik tarafsız durumdadır. Bakalım ne olacak?

SK- Türkiye’nin en tehlikeli siyaseti İran’la arayı bozması olacaktır. Eğer Türkiye İran’la arayı bozarsa 1500 senedir sürmekte olan Sünni-Şii çatışması yeniden canlanır. Osmanlılar buna Kasr-ı Şirin Anlaşması ile son vermişlerdir. Mustafa Kemal de İran kralıyla yakın ilişkiler kurmuştur. Humeyni ile Erbakan resmen Sünnilerle Şiileri barıştırmış, artık Sünnilerle Şiiler arasındaki halk arasında olan çatışma da son bulmuştur. Akevler’de özellikle Harun Özdemir’in çabalarıyla Sünni-Şii çatışması dostluğa dönüşmüştür. Türkiye ile İran çatışmazsa Müslümanlar dünyanın her yerinde varlar ve terörist olarak Müslümanlar kullanılmıştır. Halk silahlıdır ve savaş eğitimini almıştır. Büyük savaşta onların hepsi bizim askerimiz olacaktır. İstiklal Savaşı’ndaki çetelerin Kuva-i Milliye’ye dönüşmesi gibi onlarda Kuva-i İslamiye’ye dönüşmeye hazırdırlar. Bunu Suriye’de gördük. Bu durumda üçüncü cihan savaşı çıkmaz, çıksa bile birkaç aydan sonra İslam’ın zaferiyle son bulur.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Türk demek Müslüman demektir

Türkiye, planlı siyaset yapmaz. Her gün o günkü şartlara göre karar alır ve şeriatın hükümleri içinde kararlar verir. Bu yalnız İslamiyet’ten sonra değil, İslamiyet’ten önce de böyledir. Bu adil davranışlarından dolayı, büyük imparatorluklar kurmuşlar ve uzun zaman yaşamışlardır. Göktürklerin izlerini ben Kırgızistan’da yaşadım. Artvin’de doğup büyüdüğüm için doğuyu çok iyi biliyorum. Ondan sonraki hayatım İstanbul ve İzmir’de, Ankara’da geçti. Artvin’den otobüse binerdim, yolcular İzmir’e gidiyorlar ama Ankara’ya kadar bütün yolcular oruçlu. Oruç tutmayanlara da yemek verilmiyor. Yani onlar da iftarı aç bekliyorlardı. Ankara’ya geldik Ankara’dan sonra herkes orucu açtı. Aynı yolcular aynı otobüs aynı şoför ama birdenbire değişiyor. Bunu İran ve Türkiye arasındaki uçakta da görürsünüz. Sınıra gelince bütün kadınlar çarşaflarını çıkarırlar. Şunu gördüm ki birçok hususlarda batı ile doğu arasında örf ve adetlerde hatta kullanılan kelimelerde Kırgızistan’dakilere Artvinler İzmirlilerden daha yakındır. Örnek olarak, Kırgızlılar da Artvinliler de Hasan demezler, Hüseyin demezler. Asan derler Üseyin derler. Birçok adetler Kırgızistan’dakilere daha yakındır. Yani Göktürkler, Doğu Anadolu’ya kadar gelmişler. Buralara silah zoruyla değil, halkın istekleriyle gelmişler.

Dünyada Türkler özellikle Osmanlılar sevilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti de Kore de Sudan da Kıbrıs da Suriye de kendisini sevdirmiştir. Bundan dolayıdır ki Türkiye’de İslamcılar sevilmektedir. Türkçüler İslamcılar kadar sevimli görülmemektedir. Çünkü Türkçülük batıdan İslamiyet’e karşı oluşturulmuş, Türk geleneğine uygun olmayan bir yapı üzerinde oturtulmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu yapıdan kısmen Türkeş ve Bahçeli çıkarmıştur ama hala Bahçeli HDPliler’e karşı sert tavrını sürdürmektedir. Türklük ve İslamlık bin seneden beri birbirinden ayrılmaz iki kelime olmuştur. Kırgızistan’da olsun Avrupa’da olsun Türk kelimesiyle Müslüman kelimesi aynı anlamda kullanılmaktadır.

Özellikle Erdoğan’ın bu gerçekleri görmesi ve ortağının bu husustaki zayıf noktasını kollaması gerekir. Bu konularda AK Parti, Hareket Partisi’ne değil Hareket Partisi, AK Parti’ye uymalıdır. Bu yalnız Türkiye için veya dünya için değildir. Bu iki partinin de varlık sebebi budur. Halk bunun için bunlara oy vermektedir. Türk ordusu da bunun için bunların yanındadır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 606 | Tarih: 31.01.2021
Mehmet Barlas
Toplumun şu andaki en önemli beklentisi kısıtlamaların
Kriz kapıda
472 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
MAGAZİN
Türk demek Müslüman demektir
433 Okunma
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
CHP
Seçim kanunu değişmeli.
397 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler