Her şeyin insansızı yapılırken acaba insansız siyaset d
482 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

20/12/2020

Her şeyin insansızı yapılırken acaba insansız siyaset de düşünülür mü?

AA 'da yer alan habere göre, Titra Teknoloji Üst Yöneticisi Selman Dönmez"Hedefimiz 2021 yılının sonlarına doğru seri üretime geçmek" demiş... Söz konusu olan şey "insansız helikopter"in üretimiymiş.

İnsansız helikopter
Dönmez, insansız teknolojiler alanındaki
 çalışmalara sürü teknolojileriyle başladıklarını ve bu alanda algoritmalar, yazılımlar oluşturduklarını açıklarken şöyle konuşmuş:
"- Odaklandığımız temel teknoloji ve çözüm, insansızlaştırabilme yeteneğiydi. 190 kilograma kadar iki insan taşıyabilen ve 3 saat kadar havada kalabilen bir platformdu. Global marketten insanlı bir platformu satın aldık ve Belarus menşeli bir mühendislik firmasıyla iş birliği yaparak dönüşüm sürecini başlattık."

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/12/20/her-seyin-insansizi-yapilirken-acaba-insansiz-siyaset-de-dusunulur-mu

 

Yorum:

Prematüre İnsanlık

En iyi kıvamda yaratılan canlı olan insan biyolojik evrimini tamamlasa da sosyolojik evrimde hala çok gerilerde geziniyor. Başkalarının hatalarıyla o kadar meşgul ki kendini göremiyor, kendine bakamıyor, düşünemiyor. Bunu sadece siyasiler yapmıyor. Her meslek erbabından hırsına yenik düşmüş insan bulmak işten bile değil.

Yapay zekanın veya robotların dünyayı ele geçirme şansı yok. Vahyin muhatabı insandı, insandır, insan olacak. O yüzden pek bir seçim şansımız yok aslında bir an önce gelişmeye bakmalı.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 600 | Tarih: 20.12.2020
Ergün Diler
KAÇIŞ YOK
Kurtuluş Altın Bonosu’nda
566 Okunma
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Bir yoğun bakım hemşiresinin not defterinden!..
Balık baştan kokar.
542 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Her şeyin insansızı yapılırken acaba insansız siyaset d
Prematüre İnsanlar
482 Okunma
Tayibet Erzen