TAKIM OYUNU
434 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

TAKIM OYUNU

ED- Türkiye varlık fonunu oluşturdu, İstanbul Borsası’na girdi, bunun %10’unu Halk Bankası aracılığıyla AB’ye sattı, kimsenin sesi çıkmadı. Bunu satan Genel Müdür Katar yoluyla İran’a döviz transfer etti diye Amerika’da şimdi hapistedir. Doğuda Çin, Endonezya, Malezya, Japonya’nın da katıldığı bir topluluk oluşturuldu. Katar Çin ile çok yakın ilişkide. Türkiye de Katar’la 15 Temmuz olaylarından sonrada birlikte oldu. Türk Ordusu şimdi oradadır. Muhalefet, Doğu ile yakınlaşmamıza karşı direniyor.

SK- İsrailoğulları’nın derin gücü, muhtelif Yahudi aileleriyle birbirine rekabet eden büyük firmalar oluşturmuştur. O firmalarda değişik yerlerde kendi adlarında olmayan firmalar kurmuşlar, onları zengin etmişlerdir. Türkiye’deki Koç ve Sabancı firmaları böyle Sermaye’nin oluşturduğu firmaların taşeronlarıdır. Sermaye bu taşeron firmalarını daha çok küçük devletlerde ve Japonya ve Almanya gibi resmen orduları olmayan devletlerde geliştirmiştir. Türkiye’nin bağımsız ordusu olduğu için Türk firmaları Türkiye çapında kalmış, dünya çapında gelişmemiştir. Katardaki firmalar Sermaye’nin taşeronlarıdır. Şimdilik Türkiye’ye destek vermeleri emrini almış olmalıdır ki, Kral Türkiye’ye gelir ve %10 İstanbul Borsası’ndan pay alır.

Bununla beraber bu taşeron firmalar görünürde kendi sermayeleriyle iş yapmaktadırlar. Kendileri de artık dünya piyasalarında etkin olmaya başladılar. Derin Sermaye’nin gücü azalınca bağımsız hareket etmeye başladılar. Kuveyt’in Türkiye’ye gelmesi çok az muhtemel olsa da böyle olabilir. Yani Derin Sermaye gücünün haberi olmadan kendi başına bunu yapmış olabilir. Bu er geç olacaktır. Derin Sermaye gücünü kaybedince Sermaye imparatorluğu dağılacak, yerine taşeronlar bağımsız firma olacaklardır. Türkiye iyi bir para sistemini oluşturursa Katar, doları altın bonosuna çevirerek bağımsız hale gelir, dünyanın ortaklık sistemine girmesi çok daha kolaylaşır.

ŞİRKET

ED- Batı Roma Germen İmparatorluğu’nu Almanlar kurmuşlardır. Habsburg Hanedanı daima etkin olmuştur. Gemimizi durdurup, korsanlık yapan gemi de bu adı taşıyordu. 10 Aralık’ta Avrupa Birliği’nde toplantı olacak. Libya, Kıbrıs, Doğu Akdeniz konuları ele alınacaktır. Türkiye gündemin esas maddesidir, 1. maddesidir. Türkiyesiz Avrupa Birliği yapamıyor ama Türkiye’nin de etkili olmasını istemiyor. Türkiye de iktidar Londra hattında, muhalefet Berlin hattında.

SK- Sermaye dünyayı dörde bölmüştür. Çin, Rusya, Avrupa Birliği ve ABD’dir. Hindistan’ı devre dışı bırakmıştır. Orasını da ikiye bölmüş, Hindu ve Müslümanları çatıştırmaktadır. Tüm ekonomilere doları ile o hâkimdir ve çatıştırarak dengeyi kurmaktadır. Erbakan, Humeyni, Gorbaçov ve Obama bu çatışmaları anlaşmalara terk etmiştir. Bugün üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Halen de Türkiye, İran ve Rusya’nın ortak siyasetleri dolayısıyla üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Türkiye düşmanlıkta tarafsız olmalı. Eğer bir blok başka bir bloğa saldırıyorsa uzak durmalıdır. Savaş dışında herkesle ilişki kurmalıdır. En yakın olanı Avrupa Birliği’dir. Sonra Rusya gelir, sonra ABD gelir, Çin dördüncüdür. Türkiye Adil Düzen’i benimser, altın bonosu ve hakemlik sistemini uygulamaya geçerse bu blokları uzlaştırır ve üçüncü bin yıl uygarlığına savaşsız geçilmiş olur.

MİLAT

ED- Avrupa’yı Koch ailesi yönetiyor. İngiltere hattında Rothschild ve Rockefeller vardır. Dünyayı yarım asırdan çok bir zaman içinde birlikte yürütmüşlerdir. Şimdi iki ailede devre dışıdır. Rockefeller devreden çıktı, Rothschild etkili olmaya başladı. Alman ekolündekiler Çin’e karşıdırlar. 10 Aralık’ta bunlar Biden’in desteğiyle faaliyete geçeceklerdir. Türkiye’de Cumhur ittifakı Trump tarafıdır. Muhalefet ise Merkel tarafı toplanmaktadır. Bakalım ne olacak?

SK- Baştan beri savunduğumuz bir ilke vardır. Türkiye ile İran beraber olduğu takdirde İslam âlemini bölemezler. İslam âlemi nüfus olarak Hristiyanlardan sonra yeryüzünde en kalabalık gruptur. Hristiyanlar arasında mezhep çatışmaları devam etmektedir. Türkiye ve İran bu mezhep çatışmasını kendi aralarında kaldırırlarsa dünyanın en kalabalık gücü olurlar. Çin’den de daha kalabalık olmuş oluyoruz. Bunun dışında Müslümanlar tüm dünyada dağılmışlar ve her devlette etkin olacak seviyede kalabalıktırlar. Çin’de tarihi gelişme sebebiyle %10 Müslüman vardır. Amerika’da da zenciler İslamiyet etrafında toplanmışlardır. Obama bir Müslüman çocuğudur. Bu da çıkacak savaşta Müslümanları güçlü kılmaktadır. Müslümanların diğer bir avantajı da teknikte ileri olmasalar da hukukta hala dünyada en ileri seviyedeler. Bu avantajlarından dolayı, İslam âlemi ne tarafta olursa üçüncü cihan savaşını o taraf kazanır. Bunu iki taraf da istemeyeceği için, Sermaye de hiç istemediği için üçüncü cihan savaşı olmaz.

NE DİEM!

ED- Koch’un katıldığı yeni bir para birimi üzerinde çalışılmaktadır. Bu, kripto paradır. Bir zamanlar üzerinde en çok durulan konuydu, unutuldu. Şimdi ise yeniden ortaya çıktı. Dolar yerine ikame edilmek üzere oluşturulmaktadır. Adı değiştirilmiştir. Şirketin adı Diem olmuştur. O çıkaracaktır. Dolar transferi yerine başka bir transfer sistemi geliştirilecektir. Dolar yerine Diem’in yeni parası uluslararası para olacaktır.

SK- Fizikte bir kural vardır. Ne işlem yaparsan yap kütle ile enerjinin toplamı sabit kalır ve artıp eksilmez. Faizli işçilik sisteminde faiz karşılığı yani olmayan varlıklar karşılığı para çıkarılmaktadır. Tam istihdam sağlanıncaya kadar, karşılık köylerdeki emek ile varlıklar idi. Şimdi onlar tükenmiştir dolayısıyla faizli işçilik sistemi içerisinde sağlam bir para bulmak mümkün değildir. Para faiz karşılığı değil, asıl üretici olan emek karşılığı çıkarılmalıdır. Bu da kredileşme bonosu ile sağlanır.

HATLAR KARIŞTI!

ED- Dünya Londra-Washington ve Berlin-Washington hattı üzerinde iki gruba ayrılmaktadır ve iki grup çatışma içindedir. Katar bu gruplardan Londra-Washington hattına mensuptur. Türkiye’yi o hatta kazanmak için Türkiye’ye gelmiştir. Buna Berlin-Washington hattı taraftarları karşıdır. Muhalefet onun için şiddetle karşı çıkmaktadır.

SK- Derin Sermaye yeryüzünü iki gruba ayırıp, dengeyi bunların üzerine kurmayı istemektedir. Eskiden gruplar oluşur, gruplar savaşırdı. Sonunda Sermaye istediği düzeni kurardı. Bugün savaşla bu sonucun alınamayacağını bildiği için yeni taktik uygulamaktadır. Dünyayı yine ikiye ayırmakta, bunlar arasındaki çatışmadan yararlanarak kendi yeni parasını dünyaya bir daha kabul ettirme taktiğindedir. Derin Sermaye İpek Yolu’nun yapılmasını istemiyor. Böyle bir yol dünyayı birleştirir ve ekonomik sıkıntıları ortadan kaldırır. İki grubu da çatıştırarak virüs bahanesiyle insanları çalıştırmayarak ekonomik krizlerle sorununu çözmeye çalışıyor. Bizim yapacağımız iş, her devletin, hatta her ilin, her bucağın kendi ekonomik sorunlarını semt kooperatifleri yoluyla çözmeleri ve dolarsız bir uluslararası para düzenini getirmelerini sağlamaktır. Bu para düzeni de Kur’an’ın en uzun ayetinin (Bakara 282) bize öğrettiği selem senedidir yani altın bonosudur. Yazarın anlattıklarını takip etmeye bile gerek görmem.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

TEK ÇÖZÜM

Dünya çıkmazdadır. Tam istihdam sağlandığı için yeni yatırımlara işçi bulunamıyor dolayısıyla yatırım yapılamıyor. Yatırım yapılamayınca Merkez Bankaları faiz gereği yeni para basınca, dünya enflasyona giriyor. İşletmeler durmaya başlıyor. Her gün büyük krize biraz daha yaklaşıyoruz. Dünyanın bu sıkıntısı Türkiye’de de yerini almıştır.

Biz Türkiye’de bütün dünyanın krizini çözecek güce sahip değiliz ama kendi krizimizi çözecek güce sahibiz. Hem de dünyada bu güce bugün sahip olan tek ülkeyiz. Sorunlarımızın hepsini çözmüş bulunuyoruz. Korona virüs bile bizim için sorun olmuyor. Kimse maske yasağına uymuyor, herkes işine devam ediyor, ölen sayısı da vasattır.

Türkiye’nin tek problemi vardır, o da dış borçlardır. Dış borçların tasfiyesi için;

  1. Dış borçları iç borçlara çevirmek
  2. Nakit borcunu mal borcuna çevirmek
  3. Kredileşme ilkesi içinde borçlanmak
  4. Borcu şirkete çevirmek, ilkelerini uygulamalıdır.

Dünya devletlerinden değil, dünya halklarından özellikle faizi haram kılan İslam ve Hristiyan âleminin halkından Allah’a inanmış olanlardan iştiraklarını talep etmeliyiz. Devlete borçlanma yerine şeriat taraftarı halkı, ülke işletmelerine ortak etme yoluyla çözüm üretebiliriz. Diyanet kadromuz bunda bize çok yardımcı olur.

Ortaklığı kurabilmemiz ve tüm dünya halkını işletmelerimize ortak edebilmemiz için sağlam bir uluslararası paraya ihtiyacımız vardır.

Uluslararası para da Allah tarafından (inanmayanlara göre tabiat tarafından) altın olarak yaratılmıştır. Altının kendisini bugün elde etmemiz mümkün değildir. Tümü Sermaye’nin elindedir. Altın yerine altın bonosunu biz çıkarabiliriz. Bizde karşılığı altın olmayabilir. Toprak olur, mal olur, emek olur, riziko olur bütün sorun altının gerçek değerini bulma sorunudur. Akevler 50 senelik çalışmalarıyla bu değeri bulmuş bulunmaktadır. Yani ilmen Sermaye’nin müdahalesi olmasa altın ve dolar değerleri üzerinde oynama gücü bulunmasa altının Türkiye parası ile değeri ne olur? Bunu matematik ile ilmen bulabiliyoruz. Bu değeriyle altın bonosunu piyasaya arz ediyoruz. Dolayısıyla gerçekte kasamızda altının bulunması gerekmiyor.

Dünya, sorunlarını çözmek istiyorsa Kur’an’ın önerdiği altın bonosu sistemine geçmek zorundadır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 598 | Tarih: 6.12.2020
Uğur Dündar
Uzat kolunu Türkiye!..
TEK ÇARE KUR'AN DÜZENİ
477 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Bakan Koca’ya Çin aşısıyla ilgili her şeyi sordum
Aşıyı önce kendileri yapsınlar
473 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en felaketli yılı düny
Artık ‘bize kadar’ zihniyeti son buluyor
446 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
TAKIM OYUNU
TEK ÇÖZÜM
434 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler