İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en felaketli yılı düny
436 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

03/12/2020

 

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en felaketli yılı dünya da biz de yaşıyoruz

 

Zor bir yıl
Ne var ki Türkiye'nin güçlülüğü, 2020'nin krizlerini aşmaya yetmiyor. Sokağa çıkma yasakları, esnafın hayat şartlarının dayanılmaz hale gelmesi, 2020'nin kara bir yıl olmasına yetiyor. Düşünün ki çocuklarımız okula gidemiyorlar. Ve üstelik bu durum sadece Türkiye için geçerli değil. Nitekim Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2021 Küresel İnsani Yardıma Genel Bakış oturumunun açılış konuşmasında, 
"Birleşmiş Milletler'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük insani krize yanıt vermek için 35 milyar dolara ihtiyacı var" dedi.

İnsani kriz

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/12/03/ikinci-dunya-savasindan-bu-yana-en-felaketli-yili-dunya-da-biz-de-yasiyoruz

 

 

Yorum:

Artık ‘bize kadar’ zihniyeti son buluyor

Bir zamanlar “Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.” denirdi. Allah öyle adil ki, bu bencil, hakkaniyetten uzak anlayışı yerle bir etmek için tüm dünyaya aynı anda bir sıkıntı yaşatıyor, aynı anda! Kimse kimseden yardım isteyecek durumda değil. Bir de bunun üstüne başkasından def edersen sen de rahatlarsın umuduyla kendinden başkalarını da düşünmek zorunda kalıyorsun. Senin tek başına iyi olman para etmiyor.

Korona bir tetik diyelim. Dünyada bozulan ekolojik denge tüm dünyayı tehdit eden en büyük felakettir. Doğa zarar görüyor, iklimler değişiyor, tarım tükeniyor. Bunlara ulusal önlemler alınamıyor, tek sorun ekonomi imiş gibi herkesin gözü kulağı borsada. Yarın elinizde tonlarcası olsa da karnınızı doyuramayacak, size sağlıklı bir yaşam sağlayamayacak kağıt parçaları dünyaya hükmediyor.

Bunun anlamı, felaket! Hem de global bir felaket. Allah yardımcımız olsun. Böylesine tehlikeli bir canlı olan insan ne yazık ki yeryüzünün halifesi ve ne yazık ki hiç akıllanacağa benzemiyor.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 598 | Tarih: 6.12.2020
Uğur Dündar
Uzat kolunu Türkiye!..
TEK ÇARE KUR'AN DÜZENİ
466 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Bakan Koca’ya Çin aşısıyla ilgili her şeyi sordum
Aşıyı önce kendileri yapsınlar
462 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en felaketli yılı düny
Artık ‘bize kadar’ zihniyeti son buluyor
436 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
TAKIM OYUNU
TEK ÇÖZÜM
423 Okunma
Süleyman Karagülle