Hava tahmin raporlarına inanmayan bir toplum siyasi hab
673 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

08/02/2020

Hava tahmin raporlarına inanmayan bir toplum siyasi haberlere inanır mı?

New York'ta yemekli bir davetteydim. Büyük bir otelin salonundaydık. Herhalde 100 kişi falan vardı. Birden masa başındakiler ayağa kalkıp, salonu terk etmeye başladılar. Geride biz Türkler ve birkaç kişi kalmıştık.

Kar fırtınası

Merak içinde olayın nedenini sorduk. Meğer birkaç dakika önce radyoda hava tahmini veren spiker, "Saat 19'da kar fırtınası başlayacak" demiş. Öylesine inanmış bir kitleydi salonu terk edenler. Ve birazdan saat 19 olunca öyle bir kar fırtınası başladı ki, salonu terk etmeyen bizler ne yapacağımızı şaşırdık.

İnanmak çok zor

İnanmak ve inandırmak konusu tabii ki sadece hava tahmin raporları ile sınırlı kalmıyor. Birileri ne derse, bir başka birileri de bunun tam tersini söylüyor. Bu genellikle siyasi ortamın temel kuralı gibi... Hele konu iktidar kaynaklı bir haber ise, anında bunun tam tersinin muhalefet tarafından seslendirildiğini duyuyoruz. İşin garip yanı, ters yüz edilen haberlerin bazıları ulusal güvenlikle veya ülkenin hayati çıkarları ile ilgili de olabiliyor.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/02/08/hava-tahmin-raporlarina-inanmayan-bir-toplum-siyasi-haberlere-inanir-mi

Yorum:

Hiç tutmayan tahminler

Hava tahminlerimizin isabetsizliği datayı doğru değerlendirip iyi analiz yapamamamızla ilişkili., o net. Ancak şöyle bir durum var ki isabetli tahminlerde bulunulsa bile bizde önlem alma, tedbirli yola çıkma diye bir şey yok. Bizdeki kafa ‘Amaan, ne olacak yaa!’ kafası. Bu da sırf gamsızlıktan değil, muhtemelen siyasi haberlerle devamlı kandırılmaktan gelen bir ruh hali. En kötüsü olunca da yaşam devam ediyor, öngörülen krizler gerçekleşmiyor. Devamlı bir siyasi maraton var ama netice döngü gibi devamlı kendini tekrarlıyor, ne olduğu anlaşılmıyor.

Evet, yerin adı Türkiye. Bu bile başlı başına bir mucize.

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 556 | Tarih: 9.02.2020
Yusuf Kaplan
Toparlanmamız için Restorasyon şart!
KAPSAMLI RESTORASYON ADİL DÜZENLE OLUR
697 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Sevdim bu buluşmayı: Büyük Kudüs Mitingi
Allah’ın yeryüzü geniş değil mi?
674 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Hava tahmin raporlarına inanmayan bir toplum siyasi hab
Hiç tutmayan tahminler
673 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
İlker Başbuğ!..
Özgür Özel haddini bilsin.
666 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler