Türkiye’deki karar merkezleri askerlerin can güvenliğin
665 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

04.01.2020

Türkiye’deki karar merkezleri askerlerin can güvenliğini hiç düşünmezler mi?

Libya'ya bir görev gücünün gönderilmesine ilişkin karar tartışılırken dikkati çeken durum, bu karara karşı çıkanların Türkiye'nin söz konusu kararı icra edecek kurumlarına karşı seslendirdikleri güvensizliktir.

Can güvenliği
Sanki
 Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ya da Genelkurmay kadroları için, Libya'ya gönderilecek askerlerin can güvenlilikleri önem taşımıyor... Sanki bu askerlerin can güvenlikleri sadece bu karara karşı çıkanların endişe duydukları bir konudur.

Her yerde varız
Türkiye bir süper güç değil. Ama
 Türkiye hem bölgesindeki hem de dünyanın farklı yörelerindeki krizlere asker göndererek müdahale etmiştir. Somali'den Afganistan'a, Bosna'dan Suriye'ye kadar uzanan kriz bölgelerinde Türk askeri varlığı barışı savunan bir güç olarak rol oynamıştır.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/01/04/turkiyedeki-karar-merkezleri-askerlerin-can-guvenligini-hic-dusunmezler-mi

Yorum:

Türkiye’nin Libya’da ne işi var?

Karar merkezleri ellerine bir atlas alsalar da Libya’nın yerine bir baksalar sonra da ha patladı ha patlayacak diye beklenen İran’ın yerine baksalar en sonunda da bulundukları yere baksalar. Acaba ne yapmaları gerektiğini anlayacaklar mı yoksa onu da mı başkaları söylese!

Barışçı, adil, cesaretli, fedakar vs. vs. vs…

Bunların hepsi ordumuzun özellikleri, amenna!

Ancak asıl koruması gereken bir vatan varken, gerekli gereksiz, doğal-suni her çağrıya itfaiye eri gibi koşmak erdem ile açıklanamayacak bir tutumdur. Burada ciddi bir strateji hatası var. Gaza gelmeyelim ve getirmeyelim. Bu toprağın çocuklarına da yazık, burası tüm dünya için bir kale. Türkiye düşerse Allah dünyanın yardımcısı olsun!

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 551 | Tarih: 5.01.2020
Uğur Dündar
Kazananlar asla vazgeçmeyenlerdir!..
İnnemel a'melu binniyet.
711 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Herkesin cevabını aradığı 3 soru
Asıl sorulması gereken soru
693 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Türkiye’deki karar merkezleri askerlerin can güvenliğin
Türkiye’nin Libya’da ne işi var?
665 Okunma
Tayibet Erzen