Herkesin cevabını aradığı 3 soru
694 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

04.01.2020

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI?

Yok yok. Çıkmaz. Nasıl çıksın ki? ABD desen... Açık ara askeri üstünlüğüne yaslanmış İran’ı müzakere masasına çağırıyor. Rusya desen... Oturmuş, olayı kenardan izlemekle yetiniyor. Çin desen... Müdahil olmaya hiç niyeti yok. Bölge ülkelerinde itidal havası egemen... Kısacası dünya pek bir şey olmamış gibi davranıyor. Böyle bir ortamda ne üçüncüsü, ne dünyası, ne savaşı!

SÜLEYMANİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Suikasta gelinceye kadar bir dizi olay var bölgede yaşanan: 27 Aralık’ta... Süleymani’nin kontrolündeki Haşdi Şabi, bir ABD üssüne saldırdı, bir ABD’li öldürüldü. 28 Aralık’ta... ABD, Hizbullah’ın karargâhını hedef alarak 25 milisi öldürdü. 31 Aralık’ta... Haşdi Şabi güçleri, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni bastı ve yaktı... Sıra ABD’ye gelmişti... ABD de 3 Ocak’ta... Süleymani suikastı ile el yükselterek cevap verdi.

İRAN NASIL KARŞILIK VERECEK?

İran’ın işi zor, çok zor... Geçiştirici bir saldırıyla yetinse... Karizması bölgede fena halde çizilmiş olacak. Çok yüksek seviyede bir karşılık verse... Trump’ın ne yapacağı, ne edeceği bilinmez. Öngörülmez Trump’a karşı, İran’ın meşhur devlet aklı bile çaresiz kalabilir. Ama galiba ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiki Suudi Arabistan’a yönelik bir şeyler yapacaklar.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Asıl sorulması gereken soru

Türkiye ne yapacak?

Anlaşılan Ortadoğu karışıklığı artırılmak isteniyor. Sermaye rahat durmuyor. Yeni olaylar istiyor. Yeni silah satışları yapacak, yeni karışıklıklar çıkaracak.

Türkiye taraf olmamalı. İran’lı komutan İran için, Şiiler için çok değerli olabilir. Bizim için sadece bir yabancı ülkenin komutanıdır. Bizim için bir kahraman da değildir.

Türkiye uyanık olmalı, barışçı olmalı, içine çekilmek istenilen oyunlara gelmemeli, tuzaklara düşmemelidir. Çok dikkatli olunup, bin düşünüp bir yapılmalıdır.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 551 | Tarih: 5.01.2020
Uğur Dündar
Kazananlar asla vazgeçmeyenlerdir!..
İnnemel a'melu binniyet.
711 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Herkesin cevabını aradığı 3 soru
Asıl sorulması gereken soru
694 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Türkiye’deki karar merkezleri askerlerin can güvenliğin
Türkiye’nin Libya’da ne işi var?
665 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler