Mega cephe
703 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

13/06/2019

1- Mega cephe

Akdeniz Kalkınma Bankası ile Sermaye ABD’yi devre dışı bırakmak istiyor. Çin’in İran’la olan birliği gevşemekte. Pentagon silahın %60’tan fazlasını üretiyor. Rusya %9’unu.

- Gelecekte silah vakfı kurulacak. Silah vakfı üretenlerden silahı alacak. Ordulara kontrollü olarak satacak. Silah arz ve talep kanunlarına göre üretilecek. Her ordunun asker ile orantılı silah satın alma hakkı olacak. Alacağı silahı orduyu kendisi seçecek. Arz ve talep kanunları böylece kurulacak.

Savaşlar hakem kararlarına uyanlarla uymayanlar arasında olacaktır. Cihan savaşları olmayacaktır. Bloklar arası savaşlar olmayacak. Hakem kararlarına uyan devletlerle hakem kararlarına uymayan devletler arasında olacaktır. Bu düzen üçüncü cihan savaşından önce mi yoksa sonra mı olacak, onu bilemiyoruz.

 

2- Boğaz sakinleri

Banon Trump’u başkan yapmıştır. Avrupa ülkelerini dolaştı, istediklerini iktidar etti. Şimdi Kazakistan ve Orta Asya’da. Türkiye’de de İstanbul seçimlerini ayarlıyor.

-Önce batıda Yahudilerle Hıristiyanlar arasında derin husumet var. Bugün Yahudilik baskın ama bir gün patlayabilir. İki milyar birkaç milyona uzun zaman sabredemez. İkincisi Sermaye ile devletler arası kavga vardır. Görünürde Sermaye iki blok arasında ama derin Sermaye birlikte devletleri emrine almak istemektedir. Dinsizlik, ahlaksızlık, terör ve faiz üzerine kurulan düzen çökmüştür. Sermaye geri adımlar atıyor ama daha huyundan vaz geçmemiştir. İşçilik sistemi son bulmuştur. Ortaklık sistemi geliyor. Üçüncü bin yıl uygarlığının sancıları yaşanmaktadır.

 

3- Gizli manşet

Bundan önce yeryüzünü hanedanlar idare ediyordu.  Bugün görünürde hanedanlar yok ama kılıklarını değiştirdiler yine varlar. Bilderberg’de atamalar yapılır. Katılanlar başkan, başbakan, Merkez Bankası başkanı olur.  Şimdi yapılmakta olanlar ortada. İstanbul belediye başkanlığı da vardır.

- Sermaye’nin bir yerde iş yapılacağını öğrenince onun iktidara gelmesini önleyemeyecekse Bilderberg’e davet eder. Kendisi atamış gibi yapar. Yani tarihin akışına uyum sağlar.

İstanbul belediye başkanı demek, geleceğin cumhurbaşkanı demektir. AK Parti’nin elinden bunu alamayacağını anlayan Sermaye Binali Yıldırım’ı Erdoğan’a tercih ediyor. Onu İstanbul başkanı yapacak. Bundan sonraki seçimde devlet başkanı o olacak ondan sonra da Derviş benzeri birisi gelecek.

Bunu hisseden halkımız, AK Parti’ye “Evet”, Binali Yıldırım’a “Hayır” dedi. Erdoğan’ı kırdı.

Binali Yıldırım kazansa bile, yarın Erdoğan’a karşı çıkacak mı? Çıksa bile yenebilecek mi?  Ben ortak aday taraftarıyım. Ben Binali Yıldırım’a oy vermeyeceğim. Kimse oyunu değiştirmesin. Hırsızlar varsa ortaya çıksın.

 

4-Yüksek tansiyon

Bugünlerde Suudi Krallığında Halid bin Selman devrede. Sevakin Adaları’nı 3 milyar Dolar’la satın aldılar. Türkiye’den almayacak.

- Baştan beri savunuyorum. Kur’an’ın getirdiği sistem vardır. Bir kadının iki kocası olamayacağı gibi bir yerin iki başkanı da olmaz. Bir yerde bir iktidar hükümran olur. Devletler ulusal devletler olacaktır. İmparatorluklar veya dini devletler İslam’da yoktur. Mustafa Kemal bunu çok iyi kavramış ve ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine dayanarak, Batı’dan, Irak’tan, Adalardan, Kıbrıs’tan, Kuzey Irak’tan, Nahçıvan’dan, Batum’dan vaz geçmiş, ülkenin sınırını Misakı Milli’ye kadar alarak çizmiştir. Sermaye nizalı yerler bırakmış ama Cumhuriyet Hükümeti bunlardan vazgeçerek sınırlarını pekiştirmiştir. Kıbrıs’tan el çekmeliyiz. Suriye’den çekilmeliyiz, Irak’tan çekilmeliyiz. Sevakin Adaları’nda hiç işimiz yok. Biz silahla değil uygarlıkla halletmeliyiz. Her ülke kendisini önce ekonomik olarak savunmalıdır. Sermaye ve silah bir gecede iflas eder. Gücü göstermeliyiz ama orada kalmamalıyız. Oranın halkı bizimle değil müstevlilerle uğraşmalıdır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Üçüncü Bin Yıl Uygarlığı

ABD Türkiye’ye   vermediği F-35 ve füzeleri Türkiye’ye karşı terör örgütlerine verdi.

Türkiye S-400 anlaşmasını yaparak buna karşı adımını atmıştır.

ABD F-35 pilot eğitimini durdurdu.

Şimdi sıra Türkiye’de, Türkiye   NATO’dan ayrılacağını beyan edip, İncirlik hava üssünü terk etmesini isteyebilir.

Bunu Pentagon kabul edebilir mi?

Türkiye’nin Sermaye tarafında değil, Devletler tarafında kalması gerekmektedir. Benim katılmadığım, Mahir Kaynak’ın savunduğu noktaya gedik. Türkiye, Rusya ve ABD’nin ittifak yapıp Sermaye’yi dışlamaları gerekir. O zaman NATO ve İncirlik hava üssü Çin ve Sermaye iş birliğine karşı olacaktır. AB de bizimle bir olursa Çin saldırmaz. Üçüncü bin yıl uygarlığı savaşsız gelmiş olur.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
16.06.2019
17:25


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1018

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1018. Hafta - 15 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1018. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Geçmişte Ne Oldu, Gelecekte Ne Olacak?

***

ÖTESINI BIZ DEĞIL ALLAH YAPACAKTIR

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kur’an’daki sözlerin/ayetlerin manaları sonsuzdur

‘Kad efleha’l-mu’miune / Müminler iflah olmuştur’

‘Velleżîne hum ani’l-laġvi mu’ridûn / Ve lağvden mu’riz olanlar’

‘Velleżîne hum li’z-zekâti fâ’ilûne / Ve zekât için fail olanlar’

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ

(10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11)

 

***

 

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12) ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ (13) ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14) ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ (16)

 

***

 

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12)

هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ تُرَابٍ (40/67)

فَإِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ تُرَابٍ (22/5)

Birinci ayet Mü’minûn, ikincisi Mümin (40/67), üçüncüsü Hac Suresi’nde (22/5) zikredilmektedir. تُرَاب derken سُلَالَة zikredilmediği halde طِين derken سُلَالَة denmektedir. Silsile (سِلْسِلَة) ile akraba olan bu kelime, diziyi ifade eder.

Kâinat cansız atomlardan var edilmiştir. Ya kristal şeklinde dizilmişlerdir yahut gelişigüzel dağılmışlardır. İnşaat yapan nasıl önce malzeme hazırlar sonra onları yerlerine koyarak yapı yaparsa, Allah da önce cansız atom ve molekülleri var etti. Sonra melekler onları istenilen sıraya dizerek canlıları oluşturdular. Bu canlıların bir özelliği vardır. Bir defa oluştuktan sonra kendileri artık bölünerek çoğalırlar. İnsan bu canlıların en gelişmiş olanıdır. Kur’an da onu anlatmaktadır.

Kur’an insanın bu yaradılışını anlatarak bize kanıtlar sunmaktadır.

a) Kendiliğinden olan şeyler ya kristal tek dizi şeklinde olur yahut çakıl taşları gibi değişik, karmaşık büyüklüklerde rastlantı şeklinde olur. Burada ise gelişigüzel olmayan bir dizi vardır. Entropinin küçülmesi vardır. Bu da Allah’ın varlığını ifade eder.

b) Bunun dışında olayların ya gayesi olur ya da gelişigüzel dağılırlar. Canlının her tarafı gaye ile açıklanmaktadır. Göz üzerine kaş gelişigüzel konmamıştır. Bu da yine insanı var edenin şuurlu varlık olduğunu ifade etmektedir.

c) Tüm zerreler ve zerveler ahenkli bir şekilde uyum hâlindedirler.

d) Öyleyse yaratıcı güç tektir. Sonunda mademki her şeyin gayesi vardır, insanın gayesi de olmalıdır, o gaye de öldükten sonra dirilmedir.

...

 





Sayı: 522 | Tarih: 16.06.2019
Ahmet Hakan
Binali Bey’e, Ekrem Bey’e ve İsmail’e son tüyolar
Bu heves niye?
859 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bilinçli seçmen İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu’nun yanına gön
Sakin
806 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Eksen kayması değil kırılma noktası: S-400’ler ve yörün
KIBRIS-YUNANİSTAN, YURTTA SULH CİHANDA SULH.
771 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Mega cephe
Üçüncü Bin Yıl Uygarlığı
703 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Büyük tartışmayı izlerken nelere dikkat etmeli?..
SAADET KAZANACAK
637 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler