Türkiye’ye kurulan büyük tuzak!..
818 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Uğur Dündar; Türkiye'ye kurulan büyük tuzak !... 4 ocak 2019 Tarihli yazısı;

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu, yılbaşı gecesi Suriyeli gençler tarafından Taksim Meydanı'nda dalgalandırılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı, yıllardır sahnelenen korkunç senaryoda bir ayrıntıdan ibaret…

Nasıl mı? Anlatalım: Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/turkiyeye-kurulan-buyuk-tuzak-2980906/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger

YORUM

Türk Devleti ve Türk milleti hiçbir olay karşısında tedirgin olmaz. Kimin ve kimlerin, ne oyunlar tezgâhladıklarını en ince ayrıntısına kadar Devlet olarak bilirler, millet olarak,ta hissederler. Senaryoyu korkunç olarak lanse edenler, bu milletin korkacağını bekleyenlerdir. Bu bekleyişleri kıyamete kadar sürecek.

 

ABD'nin en derin Dışişleri Bakanlarından Condoleezza Rice, Ulusal Güvenlik Danışmanı olduğu 2003 yılında, Washington Post Gazetesi'ne yazdığı makalede Ortadoğu coğrafyasında kurulacak kanlı tezgahın ipuçlarını şöyle vermişti:

YORUM

Bütün geçmişi 300 yılı bulmayan ABD nin; Türk Devleti,nin 1000 yıllık derinliği karşısında abartılması abesle iştigalden başka birşey değildir.

“Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejimleri, sınırları ve haritaları değişecek. Türkiye de bunların içinde!..”

Bu açık tehditten sonra koskoca coğrafyadan bir babayiğit lider çıkıp da “Hey Condoleezza Rice kendine gel! Sen kim oluyorsun da binlerce mil öteden bu ülkeleri tehdit edebiliyorsun” diyememişti.

YORUM

Biz Türkler;Tüm senaryoları sonuna kadar izleriz, bölgemizdeki çakalların,sırtlanların önüne, leş parçaları atar, paylaşım kavgalarını izleriz. Hızlarını alamayan bu çakallar ve sırtlanların üzerine, son anda aslan ve kurtlarımızı sürer,pençeleri arasında parça parça eder,yok ederiz. Devletimizin 1000 yıllık derin kökü vardır ve  çok güçlüdür, uluslararası emperyalist sermayeden de güçlüdür. maddi olarak olmasa da, manevi olarak güçlüdür. Bu gücünü çanakkale de yedi düvele karşı bir kez daha ispatlamıştır.

Bu toprakların petrol zenginliklerine oturulacak, ekonomide dev adımlar atan Çin ve gelişmiş Uzakdoğu ülkelerine giden enerji yolları tutulacak, İran'a ambargo uygulanacak, petrol fiyatları düşürülerek yüksek maliyetle petrol üretimi yapan Rusya'ya ekonomik pranga vurulacaktı!..

Rice'ın dediği gibi Türkiye de BOP'un hedefindeydi. Çünkü üniter yapısı ve güçlü ordusu senaryonun arzulanan biçimde hayata geçirilmesinin önündeki en büyük engeldi. O halde bu yapı zayıflatılmalı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) caydırıcı özelliği tırpanlanmalı, böylece federatif yapıya götürecek yolun taşları döşenmeliydi.

Nitekim öyle de yapıldı. Emperyalizm FETÖ'yü devreye soktu ve TSK'nın kolunu kanadını kırdı!..

Üniter yapıya tehdit olarak da Kürt kartını öne sürdü!..

YORUM

Rice'ın dediği; emperyalistlerin kendi hayalleri, insanoğlunun hayal kurma özelliği vardır. Bizler; kimsenin hayal kurmasına mani olmayız, hayallerini yayınlamalarına da kızmayız. Ne zaman ki hayallerin ötesine geçerler de uygulama denemelerine başlarlar, işte o zaman gerçeklerle yüzleşmelerini sağlarız. Müslüman Türk milletinin kabiliyetlerinin 10 da birini daha keşfedebilmiş değildirler.

TSK nın kolunu kanadını feto yu devreye sokup kırabilselerdi,bugün Türkiye diye bir Devlet kalmazdı, bu okadar kolay bir iş değildir. TSK eskisinden daha şuurlu ve daha güçlü olduğuna inancım tamdır. Kozmik odaya girildi vs teranesine de inanmıyorum, girdikleri oda TSK nın kriptolara kurduğu, sahte belgelerle dolu aldatmaca, oyalamaca,tuzak oda olabileceği ihtimali yüksektir. TSK nın sırları ellerine geçmiş olsaydı, balyoz vb davaların ardı arkası kesilmezdi. sonuç olarak; Uğur Dündar gibiler ülkemizi aciz göstermek için ellerinden geleni yapsalar dahi; beni inandıramaz, yıldıramaz, endişeye sevk edemezler, ben derken,milletimi kast ediyorum. Ükemle gurur duyuyorum.

Genç gazeteci bunları söylerken Türkiye'nin dış politikasını kurgulayanlar da farklı konuşmuyorlardı. İnanılmaz hayaller peşinde koşarken ecdat mirası olan topraklarda Osmanlı'nın yeniden inşa edileceğini, 2 ay gibi kısa süre içinde Suriye'nin başkenti Şam'da cuma namazı kılacağımızı iddia ediyorlardı.

Ülkenin birikimli, yurtsever ve bilge diplomatları gidilen yolun yanlışlığını söyleyerek tarihi uyarılarda bulunduklarında ciddiye alınmadıkları gibi, sözleri alay konusu yapılıyordu.

YORUM

Şamda birgün cuma namazı kılacağımız doğrudur.Buna inanıyorum ancak, her söylenen sözün mevcüt iktidar döneminde yerine getirileceği şeklinde anlamamak lazım. O söz; uzun soluklu söylenmiş bir sözdür. Türk Milleti ve Devleti hiçbir zaman gayri milli birisini cumhurbaşkanı yapmaz. Bunun ispatı da 15 Temuz hain darbe teşebbüsündeki reisi cumhurumuzun duruşudur, vesselam.

NOT; İtalik ifadeli yorumlar; Hüseyin BAĞDATLI'ya aittir.

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 499 | Tarih: 6.01.2019
Ahmet Hakan
O katil, o üniversiteye pankartla giremezdi
Acınası eğitim sistemi
984 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Acaba asıl patron Trump mı yoksa Pompeo mu?
Derin güç
850 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Hızlı Dönüş
Tek çıkar yol
846 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Türkiye’ye kurulan büyük tuzak!..
Türkiye'ye; kül yutmaz.
818 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Aslında, ne oldu?
ADİL DÜZEN TÜRKİYE'NİN ,TÜRKİYE DÜNYANIN RUHUDUR!
748 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler