Acaba asıl patron Trump mı yoksa Pompeo mu?
846 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

05.01.2019

 

Rahip Brunson'u Amerika'ya iade ettiğimizden bu yana, Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta eski dostlar... Trump her ağzını açtığında ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan hayranlığını seslendiriyor ya da Suriye'den çekilmek benzeri Türkiye'ye hoş gelecek kararları açıklıyor.

Pompeo Trump gibi değil
Ancak Trump'ın Dışişleri Bakanı
 Pompeo'nun son açıklamalarından anlaşıldığına göre, Trump'ın takımı patronları ile aynı çizgide değil... Pompeo Suriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD oluşumunu meğer sadece "Kürtler" olarak görüyormuş. Ve meğer bu adam Türkiye'nin Kürtleri öldürmesinin önüne geçebilmenin yollarını arıyormuş. Pompeo Amerikan NewsMax televizyonuna verdiği söyleşide "ABD için iyi sonuçlar elde etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yönetimi ile çalışmamız gereken çok alan var" diye konuşmuştu.

Kim yönetiyor

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/01/05/acaba-asil-patron-trump-mi-yoksa-pompeo-mu

 

Yorum:

Derin güç

Sayın yazarımız ABD için “Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan derin bir devlet” ifadesini kullanıyor ama o tarife uyan onlarca ülkeden biri olan Türkiye’de yaşadığının farkında mı acaba?

Tespit çok doğru. Başkan Trump ülkeyi yönetmiyor, ülkede derin devlet var ancak konulan teşhisin kapsamı çok dar. Bu baskı ve gizli ellerle yönetilme ABD’ye has bir durum değil ki. Ordunun ele geçirilmesi Pentagon’a has bir durum değil ki. Ekonominin ele geçirilmesi Wall Street’e has bir durum değil ki.

Hasılı derin devlet denen şey; aynı merkezde toplanan, dünya devletlerini köleleştirmeyi hedefleyen bir güçtür. Bu gücün karşısında da devasa makro yönetimler değil, efektif mikro yönetimler birliği durabilir.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 499 | Tarih: 6.01.2019
Ahmet Hakan
O katil, o üniversiteye pankartla giremezdi
Acınası eğitim sistemi
979 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Acaba asıl patron Trump mı yoksa Pompeo mu?
Derin güç
846 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Hızlı Dönüş
Tek çıkar yol
840 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Türkiye’ye kurulan büyük tuzak!..
Türkiye'ye; kül yutmaz.
814 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Aslında, ne oldu?
ADİL DÜZEN TÜRKİYE'NİN ,TÜRKİYE DÜNYANIN RUHUDUR!
744 Okunma
Ali Bülent Dilek