İyilik meleği olmak ya da olmamak!.. 17 Kasım 2018
884 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Nevval Sevindi'nin Odatv'deki güzelim yazısından öğrendim.

İngiltere'nin saygın yayın kuruluşu BBC'de, “Gizli İyilik Melekleri” adıyla ilginç bir belgesel başlamış.

Belgeselde, zengin iş adamlarının kimliklerini gizleyerek yardım kurumlarıyla vakıflara gitmeleri ve iyilik yapmak amacıyla kapısını çaldıkları bu yerlerde iyi-kötü yaşadıkları anlatılıyormuş…

★★★

Örneğin İngiltere'de küçük bir şehirdeki bir vakıf, zeka özürlü çocuklara destek veriyor. Bir işadamı oraya, inşaatçı görünümde gidip yıkık dökük her şeyi onarmak istediğini söylüyor… Çocuklar, aileleri ve  vakıf çalışanlarıyla kaynaşarak sorunların çözümünü sağlamaya çalışıyor. Tabii gereken kaynağı da ayırarak…

Buna benzer örneklerle “tüm dünyayı esir alan kapitalizm ve bencilliğin, iyiliği yeniden keşfetmesi” anlatılıyor.

YORUM

İngilizlerin islam dünyasına perde arkasında durup, çoluk çocuk demeden Dünyanın her yerinde zülmettiğini Uğur Dündar beyden başka,bilmeyen kalmadı sanırım. 

Kapitalizmin çökse, İngiltere ve kapitalizimden beslenen tüm vampir ülkeler çökecek, Adil düzenin kapılarını çaldığını bildikleri halde, evde yokuz numarası ile, ses vermiyorlar şimdilik, biz Adil düzen çalışanları kapitalizmin kapısında, Adil Düzen i anlatmak için nöbet tutmaya sonuna kadar devam edeceğiz, kapitalizim dolabındaki erzakları tükenince, nasıl olsa kapıyı açacaklar, işte o zaman karşılarında, imdat dilenecekleri; Adil Düzen çalışanlarını bulacaklar.  Tufandan önce Adil Düzen gemisine binen kurtulacak, binmeyen helak olacak. 

★★★

Sevindi'yi okurken aklıma yıllar yıllar önce Amerika'da varlıklı yaşlıların kaldığı bir huzur evinde konuştuklarımız geldi. Her türlü konforun olduğu tesiste yaşayan bir kadın, Türkiye'de gazetecilik yaptığımı öğrenince, hafızama mıh gibi yerleşen şu sözleri söylemişti:

‘Siz gelişen bir ülkenin insanısınız. Sakın büyüme ve  zenginleşme uğruna bizim gibi paranın kölesi olmayın! Sahip olduğunuz değerleri, kültürünüzü ve geniş aile yapınızı koruyun. Yardımlaşma ve dayanışmayı asla ihmal etmeyin…”

★★★

Ama heyhat!…

İdeolojilerle insanı yok eden anlayışlar, bizde de paraya tapma eğilimiyle birleşti ve iyilik, günlük hayatın dışına atıldı.

YORUM

Amerikali bile, aile yapınızı bozmayın, dünyalık mala mülke makama paraya kul olmayın diye nasihat ederken; bu sözleri, her şeyi Dünyalık olan, namaza giden öğrencileri, irtica hortladı diyerek haber yapan, Uğur Dündar’ın Kaleme alması iyi bir gelişme. 

Sonraki yazılarında; sayın Dündar’dan ricam, sahabe hayatından, deforme etmek için yıllarını verdiği,Türk aile yapısından, gelenek ve göreneklerinden, Osmanlı döneminden sonra,cümhuriyet dönemindeki Müslüman Türk milletinin ahlakındaki zayıflamayı araştırıp yayınlamasını temenni ediyorum.

Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/iyilik-melegi-olmak-ya-da-olmamak-2742646/ Not; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı’ya aittir. 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 492 | Tarih: 18.11.2018
Uğur Dündar
İyilik meleği olmak ya da olmamak!.. 17 Kasım 2018
Vampiri melek sanan Dündar.
884 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Sayın Bakanım
Ucuz etin yahnisi
874 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Gözdağı
Döngü
863 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Kaşıkçı ile FETÖ’yü ilişkilendirmek şeytanın bile aklın
Yanlış hesap
847 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Hava, kurşun gibi ağır! Basîret şimdi lazım bize!
ADİL DÜZEN VE BEŞERİ İDEOLOJİLER
762 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler