İki annem ve Atatürk’ü hedef alan iftiralar!..
839 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Uğur Dündar

8 Kasım 2018.

Maalesef Atatürkçüler bu gelişmeleri ya fark edemediler ya da ciddiye almadılar. Bu yüzden Atatürk düşmanlığı bu noktalara geldi. Bu gün her platformda Atatürk'ün dine düşman olmadığını anlatmaya çalışıyorlar. Bu işe yaramaz. Yapılması gereken, Atatürk'ün uygulamalarının dine karşı değil, tam tersi Kuran'a uygun olduğu ve Kuran emirleri olduğunun ve böylece dinimize büyük hizmet ettiğinin anlatılması gerekir. Ben anneme öyle yaptım. Mezhep, tarikat gibi gruplaşmaların dinde yeri olmadığıyla ilgili ayetler vardır. Bu tür grupların peygamberle hiçbir bağı olmadığını söyler. (ENAM 159) Arapça okumayla ilgili olarak ise birçok ayette, insanlara kesinlikle ana dili gibi anladığı dilde okunmasını emreder. Kuran'ın iniş amacı, anlaşıldığı dilde okunmasıdır. (ZUHRUF-3) Ayrıca Kuran'da hangi dil olursa olsun Kuran'ın anlamadığınız dilden okunmasının sevap olduğuna ilişkin hiçbir ifade yoktur.

★★★

Daha sonra anneme yalan ya da iftiranın peşine gitmekle ilgili ayeti verdim.

İSRA-36 Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. Bu ayette göz ve kulak sizi bilgiye ulaştıran bilgi ile buluşturan organlardır. Kalp de onaylar. Ayet açıkça diyor ki! Herhangi bir konuda bana öyle söylediler, ben böyle duydum diyerek hareket etmişseniz bundan sorumlu tutulacaksınız. Bahaneniz olamayacak diye uyarıyor. Onun için anneme, dikkat et! Eğer Atatürk'le ilgili duydukların iftira ise onun peşinden gidip yaydığın için yandın dedim. Çünkü iftira çok büyük bir günahtır, hesabı da ağırdır. Dolayısıyla “Bilmiyordum, kandırıldım deme şansın yok, ona göre düşün anne” dedim. Sonra anneme “Bu ülkede okuldan çok cami varsa bunu Atatürk'e borçlusun” dedim. “Sadece bunun için bile Atatürk'e teşekkür ve dua etmen gerekir. Ona düşmanlık etmek nankörlüktür, “Dikkatsizlik nedeniyle defterine nankörlük gibi Allah'ın hiç sevmediği bir eylemi yazdırma” dedim ve ilgili ayeti verdim. HACC 38-Şüphesiz, Allah inananları savunur. Doğrusu Allah hiçbir haini, nankörü sevmez. Allah, Atatürk'ü savunduğu için onu en büyük zaferlere ulaştırmıştır. Dolayısıyla ona iftira atarak nankörlük edenler çok utanacaklar ve hesap vereceklerdir…”

★★★

Sevgili okurlarım,

Yukarıdaki satırlar, Atatürk'e düşman bir çevrede büyümesine karşın, okuyarak, araştırarak hem Kuran'ı doğru anlayan, hem de gerçek bir Atatürkçü olmayı başaran ünlü deniz ressamı Mustafa Günen'e ait.

Ressam Günen'e göre; din adına hareket ettiklerini düşünerek Atatürk'e iftira atıp yayanlar, çok büyük günaha giriyorlar.
Bunları da kişisel görüş olarak değil, ayetlere dayandırarak dile getiriyor.

Yazının tamamı için, https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/iki-annem-ve-ataturku-hedef-alan-iftiralar-2725561/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger.

Yorum

Yazarımız sayın Uğur Dündar ın kaleminden ayetlerle deliller getirmesi beni ziyadesi ile memnun etti. Geçen aylarda yorumlarımın birinde kendisinin hidayeti için dua etmiştim,kabul olur inşallah. 

Gelelim konumuza; yazarımızın; Gazi Mustafa Kemal paşanın dindar bir kişilik olduğunu, her iki annenin de anlattıklarını paylaşarak ayrıca ispat etmeye çalışması, gereksiz bir zahmet olduğu kanısındayım. 

Onun dindar olup olmamasına takılmamak lazım. 

Her şey Allah’ın kudreti sınırları içerisinde cereyan ettiği konusunda mutabık olduğumuza göre, ol dediğinde olduran ALLAH cc, o dönemde öyle bir liderin yetişmesini sağlayarak, milletimizin milli mücadelesine önderlik etmesi için yarattığı bir lider olduğundan şüphemiz yok. 

sayın Uğur Dündar bu yazısında, Ayetlerle destekleyerek anlatması, Mustafa kemalı Yaratan Allah’ın ayetlerini satırlarına taşıması,sol kesimde Atatürkçülüğü din haline getirmiş olanların da derin düşüncelere dalmalarına, belkide bazılarının kur anı okuyup iman etmelerine vesile olacaktır. 

Evet;bu yazı çok önemli bir gelişmedir. Vatana millete ve islam alemine mübarek olsun. Bu günün Mücahidi Uğur Dündar. 

Kalın sağlıcakla. 

Not; İtalik ifadeler, yorumlar; Hüseyin Bağdatlı’ya aittir. 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 491 | Tarih: 11.11.2018
Mehmet Barlas
Erdoğan: emperyalist baskılarla dolu bir dünya istemiyo
Ah, vah sorunları çözmez
866 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
KHK ile işinden atılmış bir doktor düşünün...
Doktorları işsiz bırakmanın faydası nedir?
844 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
İki annem ve Atatürk’ü hedef alan iftiralar!..
Haftanın mücahidi; Uğur Dündar.
839 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Yeni masa
Bir ipte iki cambaz
822 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Ölçü siyaset değil hakikattir
HAKİKAT MEDENİYETİ ADİL DÜZENLE KURULUR
678 Okunma
Ali Bülent Dilek