Kilit prens
818 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

18/10/2018

1-Kilit prens

Amerikalı dostum anlatmıştı. Kaşıkçı rahip kadar önemli, ABD ile İngiltere arasında köprü idi. Ankara ile, Usame bin Ladin ile çalışırdı. Ladin ABD elçisi ile devamlı temasta idi. Kaşıkçı’yı Türkiye’ye İngiltere’deki Suud büyükelçisi yönlendirdi. Öldürdüğü az muhtemel.

-  Bir senaryo oynandığı zaman oynayanlara rol verilir, onlar onu oynarlar. İyi oyuncu gerçekten yaşıyormuş gibi oynayandır. Bugün oynanan bütün oyunların senaristi Sermaye’dir.  Ladin yoktur, 11 Eylül yoktur, Papaz yoktur, Kaşıkçı yoktur. Hep onlara zoraki rol verilir ve oynatılır. Asıl oynatan alemlerin Rabbi’dir. Ortaklık düzenine geçme oyunudur.

 

2-Köpek ve yılan

ABD büyükelçisi Endonezya’ya gitti ve raporda “Başkanın değiştirilmesi gerekir.” dedi.  Pentagon Sermaye ile çatışmakta. Brunson ile Türkiye, ABD’ye yaklaştı.

- Sermaye Türkiye’yi İslam’dan uzaklaştırdıktan sonra tetikçi bir ülke olarak kullanacaktı. İnönü’nün siyaseti ile Türkiye bir asırdır savaşmıyor. Sermaye ile Devletler arasında savaş vardır. Devletler galip gelecektir. Biz bunu iki kaynaktan biliyoruz. Birincisi; tam istihdam sağlandığı için artık faizli sistem çalışmaz. Diğeri ise insanlığın işçilikten ortaklığa geçmesidir. Tekel sermaye tarihe karışacak. Kur’an bunu bildiriyor.

 

3-Kaşıkçı o masada

İngiltere’de yapılan görüşmede Selman Aramco’yu İngiltere’ye devretti. Bundan rahatsız olan Aile ve ABD başka oyunlara girdi. Kaşıkçı olayının bununla çok yakın bir ilgisi var.

- Tam istihdam sağlanıncaya kadar faizli düzen çok iyi gidiyordu. Rockefeller, Rothschildler, ABD, Çin ve Rusya hatta AB anlaşmış dünyayı sömürüyor, savaşlar çıkarıyor ve terör olayları ile rahatça düzen kuruyorlardı. Tam istihdam sağlanınca Rothschildler Rockefeller’den faizli kredi almadı. Rockefeller savaş çıkarmak istedi. Rothschildler “Kendi fabrikalarımı bombalayamam.” dedi.   Amerika’da Sermaye’nin gücü azaldı. Pentagon güçlendi. Dünya güçleri Sermaye’ye karşı birleşti. Ne var ki Devletler savaşı silahla yürütüyorlar. Para silahla, silah parayla mağlup edilemez. Bugünkü sancı buradan. Kur’an düzenine hazırlıktır bunlar. Yani ortaklık düzeni demek istiyorum.

 

4-Taraf meselesi

Oğul Selman veliaht olmadığı halde baskı altında baba Selman onu veliaht yaptı. Suud Ailesi dışlandı. Şimdi Pentagon’la Aile’nin arası açılınca oğul Selman durmadan taraf değiştiriyor. Kaşıkçı, Selman’ın çok yakını idi. Pentagon onu ona öldürttü. Şimdi Pentagon güçlü, onun tarafına geçmese gidicidir demektir.

- Akdeniz, İpekyolu, petrol ve Dolar insanlığı üçüncü cihan savaşına götürmektedir. Sonunda taraflar yok olurlar. Yok olmak istemiyorlarsa, gümrükler ve vizeler kalkmalıdır. Para Altın bono olmalıdır. Banlar barışın anahtarıdır.  Dünyaya insanlık hükmedecektir. Barışçı devletler hükmedecektir. Hakemlerden oluşan yargı insanlığın en üst temsilcisi olacaktır.

 

5-Paramco

Aramco tüm dünya petrollerine hakim olmak istiyor, Petrol ülkelerinde araziler alıyor. İran petrollerinde gözü var. 2014’e kadar Pentagon’la Aile’nin ortaklığı sürüyordu. Aramco böyle büyüdü. Şimdi çekişme zamanı.

- Sermaye daima dengeyi gözetler. Avrupa’da sanayi gelişirken petrolü Müslümanlara bıraktı. Böylece hükmetmeye başladı. Yeryüzünde tam istihdam sağlanınca faize otlayacak yer bulunamadı. Bu Rothschildler ile Rockefeller’ın arasını açtı. Sonunda Pentagon hakim olmaya başladı. Şimdi Aramco’ya Pentagon hakim oluyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni düzen

Yeni düzende dünya açık pazardır. Devlet sınırları vardır, bunlar dış saldırılardan ülkeyi korurlar. İl zabıta teşkilatı ilin iç güvenliğini sağlar. Hukuk düzeni bucaklarda kurulur. Sınırlar; emeğin, sermayenin, malların ve bilginin akışını önlemez. Gümrük yok, vize yok, patent yok, karşılıksız para yok. Barış devletleri hakemlerden oluşan yargının emrinde. İnsanlar uygarlık yarışına katılıp barış içinde insanlığa hizmet edeceklerdir.

Elli sene önce yazdıklarım bir kitapçıkta yayınlanmıştı. Orada Sovyetlerin yıkılıp sosyalizme geçileceği, ABD’nin de sosyalizme geçeceğini anlatmıştım.  Döngü kanununu kullanmıştım. Sovyetler 1900’lerde yıkıldı, liberalizme geçildi. Kapitalizme doğru ilerliyor. ABD tek paraya geçti. Vergi %50’den fazla oldu. Böylece fiilen 1990’lerde sosyalizme geçti. Resmen kapitalistti. Şimdi ise Dolar’a Pentagon hakim oldu. Devlet şirketleri oluştu. Resmen sosyalist olmaktadır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
22.10.2018
07:04


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 984

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 984. Hafta - 20 EKİM 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 984. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Yüz Lojmanlı İşyeri Apartmanları

-Her semtte “Yüz Lojmanlı İşyeri Apartmanları” kurulmalı-

***

Sermaye’YE KARŞI yapılması gereken

-“Yüz Lojmanlı İşyeri Apartmanları” projesi benimsenip desteklenmeli-

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Derin tahlillerden köklü çare ve çözümlere…

Tek çare Adil Düzen, Adil Ekonomik Düzen…

‘Ve mâ aleynâ ille’l-belâgu’l-mübîn.’ (Yasin, 36)

Artık ‘vatan ve millet’ meselesine gelelim (mi?)

Psikoloji ilmi ve 25 bölümü; 33. hafta ders notları

Reşat Nuri EROL

 

***

 

ENBİYA SÛRESİ - 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1) مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2) لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3) قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4) بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5) مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6)

 

***

 

وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (7) وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ (8) ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَيْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ (9) لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (10) وَكَمْ قَصَمْنَا مِنْ قَرْيَةٍ كَانَتْ ظَالِمَةً وَأَنْشَأْنَا بَعْدَهَا قَوْمًا آخَرِينَ (11) فَلَمَّا أَحَسُّوا بَأْسَنَا إِذَا هُمْ مِنْهَا يَرْكُضُونَ (12) لَا تَرْكُضُوا وَارْجِعُوا إِلَى مَا أُتْرِفْتُمْ فِيهِ وَمَسَاكِنِكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْأَلُونَ (13)

 

وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ

Va MAv EaRSaLNAv QaBLaKa (Va MAv EaFGaLNAy FaGLaKa)

“Ve senden kabl irsal etmedik”

Kur’an’ı getiren resule hitap etmektedir. Âdem’den başlayıp Muhammed’de sona eren vahiy 60 000 senelik bir uygulamadır. Cebrail onlara öğretti, onlar da insanlara öğretti, böylece insanlar kendi kendilerini yönetecek seviyeye ulaştı. Artık vahiy kesildi. Nasıl baliğ oluncaya kadar anne babası çocuğu yetiştirir, ondan sonra yani yetiştikten sonra artık kendi işlerinde kendisi karar verirse, benzer durum insanlık için de söz konusudur.

Kur’an bunun nasıl olduğunu tarihteki gelişmelerle bildirmiştir.

Birinci Kur’an uygarlığı peygamberli son uygulamadır. Üçüncü binyıl uygarlığı yeni bir peygamber gönderilmeksizin yapılacak ilk uygulama olacaktır. Peygamberin kurduğu düzeni sahabeler ve müçtehitler birinci Kur’an uygarlığı döneminde yaşattılar. Peygamber sadece kurulurken vardı. Onlar bize örnek uygulama bıraktılar. Yenilik kurulmada vardır. Yoksa sonrası birinci Kur’an uygarlığının benzeridir. Bu sebepledir ki onların icmaları bizi de bağlıyor. Oysa bizim icmalarımız bizden sonrakileri bağlamamaktadır. “Onların” dediğim zaman ilk asırların icmalarını kastediyorum. Yoksa sonraki bin yıllık icmaların bizi bağlaması, ilk asır icmalarının da bizim için icma olması ancak bizim onların icma ettiklerine icma etmemizle olur.

İcma ve kıyası delil kabul etmediğiniz zaman İslamiyet diye bir şey kalmaz.

Ancak icmanın da ağır şartları yerine gelmelidir.

İrsal (إِرْسَال) ile ba’s (بَعْث) vardır. İrsalde sadece elçilik vardır. Ba’sda ise yetki de vardır.

Hükümdarlar uygulama mebusudurlar. Teşride ise resuller yasa yapamazlar ama yasayı kendileri yorumlarlar. Kanun hükmünde kararname bunun için geçersizdir. Yorumlamanın da denetlenmesi için yargı üstünlüğü vardır ve bunun için gereklidir. Bunun için yargı, hakemlerden oluşmalıdır.

Ne kadar sade ve kesin hükümler, değil mi? Hiç çelişki var mı?

...

DEVAMI VE DE TAMAMI:

http://www.akevler.org/AkevlerSeminerler/0/SonEk/1/Kapak






Sayı: 488 | Tarih: 21.10.2018
Uğur Dündar
Gökmen Ulu
Bu Rüya; Adil Düzen Müjdesi.
878 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Kilit prens
Yeni düzen
818 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ne iş Danıştay?
Eğitimi ne zaman öğrenecekler?
804 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Suudi Arabistan’ın vatandaşı olmak denilen rezillik
Eman isteyip gireceğin yeri seçme lüksün bile yok
799 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İlmihâlsiz Müslümanlık, çıkmaz sokaktır!
ARTIK İLMİHAL DEĞİL, ADİL DÜZEN ZAMANI
714 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler