Beyazlatılmış bez uğruna
998 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Yıl 2007..

Konuşurken zaman zaman öksüren kısık sesli kişi “Bu hastalık benim hayatımı kararttı, bari diğer masumlar ölmesin, onları kurtarın” diyordu.

Ölümcül bir hastalığa kot kumaşlarının beyazlatılması için yapılan taşlama işinde çalışırken yakalandığını söylüyordu.

İddiasına göre, büyük markalar için merdiven altı işletmelerde sürdürülen taşlama sırasında, hiçbir koruyucu önlem alınmıyordu.

Kısık sesli, öksürüklü kişi, bu kaçak işyerlerinin isimlerini ve adreslerini de veriyor, mangal yürekli acar muhabirimiz Hatice Demircan da hiçbirini kaçırmadan not ediyordu.
Telefonda dinledikleri, Hatice'yi ağlatmıştı…

★★★

Diğer işleri bırakıp hemen bu ihbarın peşine düştük.

Karşılaştığımız durum korkunçtu:

Kot taşlama sırasında basınçlı kum püskürtülüyor, böylece kumaşın aşınması ve beyaz bir renk alması sağlanıyordu. Kameramızı çevirdiğimiz tüm atölyelerde üç beş kuruş uğruna, sigortasız olarak çalıştırılan işçiler, kendilerini bekleyen acı sondan habersiz, saatler boyu kum zerreciklerini soluyorlardı. Oysa bu işlem için özel bölümlerin hazırlanması ve çalışanların koruyuculukları garanti edilmiş maske ve giysiler kullanmaları gerekiyordu. Ancak görüntü aldığımız yerler, kaçak olarak faaliyet gösterdiklerinden, bu kuralların hiçbirine uyulmuyordu!

Ölüm sektöründe yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığından ne belediyelerin, ne de Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye'nin haberi vardı!

★★★

Yazının tamamı; https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/beyazlatilmis-bez-parcasi-ugruna-2653634/

YORUM

Yazarımız Uğur Dündar bey, yaklaşık yarım asırdır, bu vb haberleri basına taşımaktadır ancak, yaptığı haberlerin takipçisi olmadığı aşıkârdır.  Nihayetinde, ülkemizde sorunlar her geçen yıl dahada artmaktadır. Kot beyazlatma ya gelmeyelim, sağlığa zararlı içki, sigara, gdo lu gıda, toplumun ahlakını kanser eden tv dizileri, bağımlılık yapan bilgisayar oyunları, eğitim sorunu ve saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlar Osmanlı Devleti’nin yıkılışından sonra ortaya çıkan ve sermaye tarafından çözülmesi istenmeyen, sermayenin çarkını çeviren sorunlarımızdır. 

Bu vb sorunlar, sadece Türkiye’de değil, tüm Dünyada mevcuttur. Çözüm; sermayeyi yenebilecek alternatif, kur’an ı bir düzen ( Adil Düzen) ile mümkündür. Yorum, Hüseyin Bağdatlı’ya aittir. 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 485 | Tarih: 30.09.2018
Uğur Dündar
Beyazlatılmış bez uğruna
Sermayenin çarkı
998 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Dini kitaplardan öğrenin
Din bizim mesleğimiz, size ne oluyor gençler
911 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iy
Bahar yakın değil ama elbet bir gün gelecek
818 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Fatura
Arap-Acem çatışması
736 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Zihin açıcı “aforizmalar”
ADİL DÜZENE GÖRE İLİM VE FELSEFE
711 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler