Dini kitaplardan öğrenin
911 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

29.09.2018

EBUBEKİR Sifil diye bir adam var, “deve sidiği” falan türü saçmalıklarıyla tanınan.

*

İşte bu adam demiş ki:

“Ey gençler! Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın”.

*

Ben de diyorum ki:

“Ey gençler! Sonunda protez kol öpüp deve sidiği içme noktasına gelmek istemiyorsanız... Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkın”.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Din bizim mesleğimiz, size ne oluyor gençler

“Ey gençler”, eski nesil akıllıydı, bize teslim olmuştu, ne güzel düşünyordu, bize soruyordu. Ey yeni nesil, ey gençler kendinizi bir şey sanmayın, düşünmeyin sakın. Sizi uyarıyorum.

“Bu dini” ancak biz öğretiriz, bizim tekelimizde. Size ne oluyor. Bu bizim mesleğimiz. Bu meslek ancak bizden öğrenilir. Biz doktorların işine karışıyor muyuz? Hasta bakıyor muyuz? Mühendislerin işine karışıyor muyuz? Proje çiziyor muyuz? Siz genç kafanızla bizim mesleğimizi elimizden alacağınızı mı sanıyorsunuz. Siz okullarınızdan mezun olun, kendi mesleğinizle ilgilenin. Din konusunda sakın düşünmeyin, okumayın, bize sorun, biz de mesleğimizi yapalım.

“Kendi başınıza” öğrenirseniz eski hurafeler size saçma gelecek ama biz sizi ikna edebiliriz. Bunun için sakın ha, sakın ha “kendi başınıza” öğrenmeyin.

Kuran’da akıl sahiplerinin her söze kulak verip en iyisine uydukları ifadesi var. Ama o akıl sahipleri olarak bizi kastediyor, sizi değil. Bu nedenle siz “kitap okuyarak” dini öğreneceğinizi sanmayın. Kuran her ne kadar ruhban sınıfının olmadığından bahsediyorsa da orada kastedilen Hıristiyanlar, biz değiliz. Bu nedenle din ancak biz ruhban sınıfından öğrenilir.

Aman ha, bizde öğrenme yoktur, belletme vardır. Sizin kafanıza biz belleteceğiz. Sakın ola ki düşünmeyin, “öğrenmeye kalkmayın”. Sizin yerinize biz düşüneceğiz, sizin kafanızı biz belleyeceğiz.  

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 485 | Tarih: 30.09.2018
Uğur Dündar
Beyazlatılmış bez uğruna
Sermayenin çarkı
997 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Dini kitaplardan öğrenin
Din bizim mesleğimiz, size ne oluyor gençler
911 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iy
Bahar yakın değil ama elbet bir gün gelecek
818 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Fatura
Arap-Acem çatışması
736 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Zihin açıcı “aforizmalar”
ADİL DÜZENE GÖRE İLİM VE FELSEFE
711 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler