Milyonlarca kişi ekonomik krizden Bodrum’a kaçarak kurt
895 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

25.08.2018

Milyonlarca kişi ekonomik krizden Bodrum’a kaçarak kurtuldu

Trump-Pence ikilisinin ajan papaz Brunson'u vesile ederek Türkiye'yi hasım ülke ilan etmeleri üzerine dolar kurunun tırmanması sürecini bazıları "Ekonomik kriz" olarak nitelediler.

Garip bir kriz

Açıkçası eşi benzeri görülmemiş bir ekonomik krizdi bu... Bu krizin Kurban Bayramı günlerine rastlaması daha da şaşırtıcı gelişmelere dayandı. Eğer bir yabancı ekonomistseniz ve İstanbul gibi bir büyük kente ekonomik krizin yansımalarını gözlemekteyseniz, herhalde ellerinizi ovuşturarak "Krizi yakaladım" diyerek bayram ediyorsunuzdur.

 

Yollar bomboştu

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/08/25/milyonlarca-kisi-ekonomik-krizden-bodruma-kacarak-kurtuldu

 

Yorum:

İtidal zamanı

Keşke Sayın Barlas gibi ekonomik krizle dalga geçip önemsememek mümkün olsa. İnsanların deli gibi para harcayıp hiçbir şey olmamışçasına hayatlarına devam etmelerini gerçek bir refaha mı yoksa Türk halkının yükselen kriz eşiğinin yaptığı tavana mı yormalı?

Biz kafamızı kuma gömünce problemler kaybolmuyor. Onlar oradalar, biz bakmadıkça, onları görmezden geldikçe de büyüyerek var olmaya devam edecekler. Gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor. Bugün ülkede baş göstermiş bir dış kontrol var ve bu kontrol bir iki demeçle, üç beş günde geri alınabilecek bir kontrol de değil. Kehanet değil sadece öngörü ile Türkiye’nin bugünkü olası halleri yıllar önce dile getirildi ama asla ciddiye alınmadı. Bu kadar cesarete ne derler bilirsiniz. Biraz da itidalli olma zamanı gelmedi mi sizce de?

 

Tayibet Erzen






Sayı: 480 | Tarih: 26.08.2018
Mehmet Barlas
Milyonlarca kişi ekonomik krizden Bodrum’a kaçarak kurt
İtidal zamanı
895 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Trump görevden alınacakmı?
ABD nin Savaş tiyatrosu
887 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
İşte böyle muhalif seçmenin havası
Merkezi sistemlerin çıkmazı
873 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Osmanlı Arşivleri kapatılmamalı, aksine büyütülmeli!
OSMANLI ARŞİVLERİ ,DİL VE MATEMATİK
716 Okunma
Ali Bülent Dilek