Siyasi dizayn
757 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

13/07/2018

1-Siyasi dizayn

İkinci Cihan Savaşı sonunda Japonya’yı çökerttiler ama sonra yatırım yapıp güçlendirdiler. Japonlar çalışıyor ABD’liler tüketiyordu. ABD şirketleri Japonya’daki işçileri kullanıyordu, verilen Dolar yine ABD’ye geri dönüyordu.  Sonra bunu Çin’de denediler. Londra’ya bağlı 7 Amerikan şirketi Çin’de yatırımlar yaptı. Onu zengin ülke haline getirdi. 7 şirketle ABD çatışmadadır. 7 şirket beş senede bir, bir araya gelir pastayı bölüşürler. Aralarında çatışma olmaz.

- Bugün dünyayı Sermaye idare ediyor. Sermaye de Yahudilerin elindedir. Önce Rockefeller ailesi hakim görünüyordu. Sonra Rothschild ailesi hakim görünmeye başladı. Şimdi Rothschild ailesi de etkinliğini kaybediyor. Diğer Yahudi aileler devrede.  Kendi aralarında birlik sağlayamadıkları gibi devletler de onlara karşı birleşmeye başladı.   Devletler de birlik içinde değildir. Sermaye üçüncü cihan savaşı ile bu sorunu çözmeye çalışıyor. İslam alemi bir olunca dünyayı üçüncü cihan savaşına götüremiyor. Durum bu. Erdoğan, Putin, Trump ve Şi şimdilik savaş taraftarı değil. Bunun anlamı Sermaye’nin yenileceğidir.

 

2-Başkan

ABD İkinci Cihan Savaşı’ndan sonra yıktığı Almanya’yı ve Japonya’yı yatırım merkezi yaptı ve ekonomik bakımdan en güçlü devlet haline getirdi. Sonra Çin’e atladı onu da güçlü devlet haline getirdi. Şimdi Kuzey Afrika ve Arap yarımadası ile Akdeniz’e yatırım yapıyor. NATO’yu da bunun için hazırlıyor. Yani Almanya, Japonya ve Çin’den sonra şimdi Arap ülkeleri. Türkiye ve İran şimdilik hesapta yok.

- Yazarın hatası bütün bunları ABD yapıyor kabul etmesidir. Bütün bunları Sermaye planlıyor. Yazarın ikinci eksik bıraktığı, Sovyetler’i de yıktığıdır. Oralarda da yatırım yapmakta.  Sermaye arasında bu hususta ne kadar anlaşma vardır? Devletler arasında bu hususta ne kadar anlaşma vardır? Sermaye ile Devletler arasında ne derecede anlaşma vardır? Sonunda Türkiye ve İran nerede olacaklar, bilinmemektedir.  Sonuç savaşla mı yoksa barışla mı bitecek, bilinmemektedir.

 

3-Kadro

Türkiye yeni hükümet oluştururken tren kazası oldu. İngiltere’de dış işleri bakanı istifa etti, Alexander Rothschild ailesinin bankalarından sorumlu kişi idi. Kraliçe NATO’yu eline alıp güçlendirmek istiyor.

- Türkiye Sermaye’nin istediği kadroyu tasfiye etti. Bunu tasvip ediyorum. Türkiye şimdi bazı şeyler yapacak:

1) Mevcut kadroyu cari düzende tam serbest bırakacak. Devleti istedikleri gibi yönetecekler.

2) Erdoğan ikinci grubu oluşturacak. Bu, Adil Düzen ekibi olacak. Üçüncü bin yıl ortaklık uygarlığının anayasasını pilot uygulamalarla oluşturacak.

3)Dış siyasette Türkiye İran’la sıkı bağlar kuracak. Diğer konularda tarafsız olacaktır.

 

Tarihi zirve

4- Pentagon Türkiye’yi NATO dışında bırakmak istemektedir. Bir taraftan “NATO’dan ayrıl benimle ol” diyor. Diğer taraftan NATO’yu dizayn ediyor. Türkiye’ye tuzak kuruyor. İngiltere ve İtalya Pentagon’a karşı çıkmazlar. Almanya ve Fransa bakalım ne yapacak?

-Sermaye İkinci Cihan Savaşı’ndan sonra dünyayı sömüren bir tezgah kurdu, sosyalist ve kapitalist olarak ikiye ayırdı. NATO ve Varşova Paktlarını kurdu. İki kölesiyle dünyayı yönetti.  Erbakan’ın Adil Düzen’i, Humeyni’nin İran inkılabı, Gorbaçov’un Sovyet inkılabı bu iki çeneyi Sermaye’nin korumasından aldı. Varşova dağıldı. NATO duruyor. Neden?

Sermaye ona yeni karşı öneri arıyor. Müslümanları Sünni ve Şii olarak bölecek böylece onlar arasında başlayan savaş büyük dengeyi kuracaktı. Humeyni ve Erbakan bunu önledi. Şimdi Arap ve Acem çatışmasını yapmaktadır. Arapları zengin edecek ve bize saldırtacak. Bizim yapacağımız Adil Düzen’le dünyayı zengin etmektir.

 

5- Kimin uydusu

Bugün savaş uzaya taşınmıştır. Elektronik savaş. Hakim olan kazanacak.  NATO’da çetin çatışmalar ve tartışmalar var. Varşova’dan sonra Batı’da NATO karşıtı güçler oluşturuluyor.

- İstanbul’un fethi, Avrupa’nın keşfi ile Sermaye uygarlığa hakim oldu. Bugün zirvededir. Çökmeye başlamıştır. Buna karşılık Sermaye’nin çökerttiği dinler yeniden hakim olmaya başlamıştır. Papa etkin hale gelmiştir. Müslümanlar süratle etkin olmaya başlamıştır. Sermaye şimdi Arapları zengin ediyor. Kendi kuyusunu kazıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Ortaklık Ekonomisi

Sermaye önce İspanya’yı, sonra Fransa’yı, sonra Almanya’yı, sonra İngiltere’yi, sonra ABD’yi zengin etti. Rusya’dan sonra Çin’i zengin etti. Şimdi Arap Müslümanları zengin ediyor. Daha doğrusu kendisi orada zengin oluyor. Türkiye ve İran’a karşı böylece saldırı hazırlıyor. Çin’i zengin etti. Sosyalizmi bırakan Rusya’ya saldıracaktı. Başaramadı.

Biz ne yapmalıyız? İran ve Türkiye, Rusya ve Avrupa Birliği ondan önce zengin olmalıyız.  Karşılıksız faiz parası olan Dolar yerine karşılığı olan emek bonolarını çıkarmalıyız. Altın, demir, buğday ve toprak bonoları bir günde Sermaye’nin dolarını perişan eder çünkü bir emeğe dayanacak. Diğeri ise faize dayanıyor. Sermaye’nin emeği yoktur. Arap ülkelerinde yine Sermaye ile hükmedecek. Oysa Arap ve Türkiye emekle hakim olacak.

AK Parti birinci adımı attı. Sermaye’ye karşı cephe aldı. “Mehmet Şimşek istifa etmelidir” dedim, tasfiye edildi.  Albayrak’ı yerine getirmesi hatalıdır.

a)Albayrak’a Sermaye sahiptir. Hiçkimse intihar etmez. Doyasıyla karşılıksız para politikasından vazgeçmez.  

b)Adil Düzen’e karşıdır. Adil düzencileri başkandan uzak tutmak için son gayretini sarf etmektedir.

c) İlme saygısı yoktur. “Ben biliyorum” diyor. Bilmediğini de bilmiyor. Kişi alim olmayabilir ama kişi alimlere değil ilme saygılı olmalıdır.

d) Albayrak Erdoğan’a çok yakındır. Hata yapsa da onu uzaklaştırmaz.

 

Ben bunları yazarken Erdoğan’ı seviyorum, sayıyorum. Elbette yakınlarına karşı da aynı hislerimi besliyorum.  Albayrak Maliye ve Hazine bakanı olsun. Acemilik yapsa da biraz sonra yetişir. Erdoğan Merkez Bankası genel müdürünü bu bakanların emrine vermeli bizzat kendisi toplantıları yönetmelidir. Biz Akevler olarak toplantılarda sözcümüz olsun, görüşlerimizi Erdoğan duysun istiyoruz. Herkese kulak verdiği gibi bize de kulak versin. Kendisi iktisatçıdır. Söylediğimizi anlar seviyededir. Kuralları doğrudan kendisi versin. Bizim dediğimizi yapsın demiyoruz. Bizi de dinlesin diyoruz.

Erbakan Akevler’e dayanarak başbakan yardımcısı oldu. Bizimle görüşmemekte ısrar ediyor. Patiden biri benimle görüşmesini talep ettiğinde “İstemiyorum” der. İşler sarpa sapınca “Sen ilim adamı değilsin neden Karagülle’yi dinlemiyorsun” der, sonunda dinlemek zorunda kalıyor.  Akevler’e ihtiyacı kalmayınca çağırmadı. Biz de gitmedik. Düşünce görüştü. Başbakan oldu.

Büyük savaş hazırlığı var. Arap ülkeleri ve Afrikalılar zengin edilecek. Alenen Müslümanlara saldırtacak. Üçüncü cihan savaşını başlatacak. Dünyayı harabeye çevirecek. Müslümanları birbirine kırdıracak.  Erdoğan Akevler'e yani Adil Düzen’e, yani Kur’an’a kulak vermelidir. Başka kurtuluşu yoktur.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 474 | Tarih: 15.07.2018
Mehmet Barlas
15 Temmuz üzerinde doktora tezleri hazırlanmalıdır
Asıl zafer nedir?
870 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
15 Temmuz’da fark ettiğimiz 7 şey
Kansere kemoterapi
807 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Siyasi dizayn
Ortaklık Ekonomisi
757 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
15 Temmuz direnişi, diriliş ruhuna dönüştürülmeli
DİRENİŞTEN DİRİLİŞE ADİL DÜZENLE!
652 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler