15.03.2018
Albert Einstein'dan sonra çalışmaları ile en parlak fizik teorisyeni olarak kabul edilen Stephen Hawking'in ölümü, dünyadaki diğer olayları ikinci plana itti. Vücudu neredeyse yaşamayan ama beyni tüm gücü ile çalışan ve sesi ancak bilgisayar yardımı ile konuşmaya dönüşebilen Hawking, bilim dünyasında izafiyet teorisine yaptığı katkılar kadar kuantum teorisine yaklaşımları ile de hatırlanacak.
Kehanetleri
Ama bilim adamı olmayan benim gibi okurları için Hawking "Zamanın Kısa Tarihi" ile zihnimizde ufuklar açmıştı. Hawking'in evrende neler olduğunu tanımlamaya çalışan yaklaşımlarından bugüne kalan kehanetleri, tıpkı Nostrdamus'un kehanetleri gibi gelecekte de gündemde kalacak.
Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/03/15/bu-dunyada-hawking-de-var-trump-ve-muhammed-bin Hawking-selman-da-var
Yorum:
Hawking
Bilim adamı kimliğiyle bilim dünyasına olan katkısı değerli olsa da bana göre Hawking en çok beynin ne kadar güçlü olduğunu göstererek insanlığa faydalı olmuştur.
Bedensel olarak engelli olmanın en uç noktasında olan Hawking, sağlıklı her birey için çalışmanın ve mücadelenin önündeki tüm engelleri bahane olmaktan sonsuza dek çıkarmıştır.
İnsanın yaşamında bu denli başarılı olması için itici bir güce, bir motivasyon kaynağına ihtiyacı vardır. Hawking nasıl bir güdüyle bunu başarıyordu bilemiyorum ama ‘beyin’ denen organın gizemini korumaya ve bizi şaşırtmaya devam edeceğini biliyorum.