Her iktidarın eleştiriye ve özeleştiriye ihtiyacı vard
813 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

10.01.2018   

Her iktidarın eleştiriye ve özeleştiriye ihtiyacı vardır        

Demokrasilerde muhalefetin varlık sebebi hem iktidara alternatif partilerin bulunmasıdır hem de muhalefetten gelecek eleştiriler sayesinde ülke yönetimindeki hataların düzeltilmesi şansının artacak olmasıdır.

Ölüm kalım savaşı mı?
Ne yazık ki Türk siyasetinde muhalefet etmek her şeye "
Hayır" demek ve iktidarla adeta ölüm kalım savaşına girmişler gibi bir çizgi izlemek şeklinde anlaşılmıştır. Bitmek tükenmek bilmeyen bu sertleşme yüzünden, iktidar kadroları da özeleştiri yapamamaktadır. İktidar safında yer alanların özeleştiri yapmaları onların hemen ihanetle suçlanmalarına kadar dayanmaktadır.

Kıbrıs fatihi kim?
Şöyle bir yakın geçmişe bakalım... Eğer muhalefetler iktidarı yıkmaya dönük siyaset izlemek yerine, onların hatalarını gösterselerdi, şimdi kriz konusu olan pek çok sorun belki çözümlenmiş olurdu. Mesela Kıbrıs'a 1974'te askeri müdahale yapıldıktan sonra, Türk siyasetinde Ecevit ile Erbakan arasında "
Kıbrıs fatihi sen misin yoksa ben miyim" içerikli bir kavga başladı.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/01/10/her-iktidarin-elestiriye-ve-ozelestiriye-ihtiyaci-vardir

 

Yorum:

Konuşma özgürlüğünün olmadığı yerde düşünmek bir fayda sağlar mı?

Sayın Barlas yazısının sonunda o kadar güzel ifade etmiş ki durumu, bunun üzerine tek bir söz bile etmeye gerek yok.

“Bugün de CHP ve HDP'nin muhalefet çizgileri, demokratik siyaseti, ölüm kalım savaşı ve nefret üretimi şeklinde belirlendiği için, AK Parti iktidarı hem sağlıklı eleştirilerden hem de özeleştiriden yoksun. Mutsuz ve az akıllı AK Partililer ise özeleştiri yapmak yerine fitne kazanı kaynatmayı tercih ediyorlar.”

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler