3 ülke 3 ajan
1090 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

12/01/2018

1- 3 ülke 3 ajan

Türkiye, İran ve Venezuela’da ABD’nin kurtarmak istediği bazı tutuklular var. Devletler ABD’ye direniyor, girişimler şimdiye kadar başarısız oldu.

- Bunlar zannedildiği gibi önemli kimseler değiller. Bu kişilerin önemli olduklarını anlatan da tutuklatan da Sermaye’nin kendisidir. ABD’yi bu devletler ile savaşa sokmak istiyorlar. Önemsiz bu kimseleri serbest bırakmak gerekir, çünkü bu kişiler zaten Sermaye’nin kuklalarıdır.

 

2- Türk ekseni

ABD’de işler karışık, Çin ile ABD savaşa hazırlanıyorlar. Çin İran’ı da destekliyor, İran’daki ayaklanma bu destekle etkisiz hale geldi. Ortadoğu devletlerinin liderleri değiştirilmek isteniyor. İsteyen ve direnen lobiler de faaller.

- Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak isçin bürokratları ayarlıyor. Üst düzey yöneticiler savaşı önlüyorlar. Halklar da savaş istemiyor. Türkiye’de savaş heyecanı var. Diyelim ki AK Parti ve ordu anlaştı ve üçüncü cihan savaşını başlattı, halk bunu benimsemez, yönetimi değiştirir. Halk desteğini kaybeden güç iktidarını koruyamaz, halka rağmen iktidar olunmaz. Halk bir seçimde seçtiğini diğer seçimde meclis dışında kolayca bırakır. Bu gidiş İsrail’in ABD’den kopması ile sonuçlanır. İsrail’i kurtaracak yine Türkiye’dir. İsrail diğer devletlerin Filistin’e girmesindense Türkiye’nin girmesini tercih edecektir. Türkiye İsrail’i himayesine alabilir bu şekilde. Üçüncü bin yılın dengesi yine Türkiye merkezli olacaktır. Türkiye gücünü silahtan ve korkudan almayacaktır, Adil Düzen’den yani barış ve refahtan alacaktır.

 

3- Derin savaş

ABD’de halkın %55’i Trump’ın deli olduğuna inanıyor. Fransa ve İngiltere ABD’nin iki güçlü müttefiki durumunda. İpek Yolu ile ABD’nin etkisinde kalıyorlar.

- Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarıyor. Devletleri değişik yollarla savaşa hazırlıyor. Devletler ise bunun bilincinde. Sermaye halkı da savaşa hazır hale getiremiyor. Kudüs oylaması gösterdi ki yöneticiler, halk ve ordular onların yanında değil. Üçüncü cihan savaşı çıktığı zaman Türkiye ile İran birlikte olursa Müslümanlar mezhep kavgasına tutuşmayacakları için güçlü bir taraf haline gelirler. Savaş çıksa bile bu ikili kolayca savaşı sona erdirebilir. Hakim devlet haline gelemezler ama Ortadoğu’da bu iki devletin liderliğinde barış ortamı oluşur. Sermaye de bunun farkında ve bu iki devleti savaştırmadıkça üçüncü cihan savaşını çıkaramayacağını biliyor.

 

4- Gina Haspel

ABD’de yeni eksenler ortaya çıkıyor. Planları onlar yapıyor.

- Eskiden Sermaye CIA ile beraber çalışır, farklı grupları çatıştırır ama ikisine de kendisi hakim olurdu. Sermaye ABD halkının verdiği oylar nedeniyle artık gruplara hakim değildir. Çatışma var ama grupların içindeki ajanlar artık gruplara hakim değil. Dolayısıyla şimdi Sermaye isimleri deşifre ederek kendi ajanlarının isimlerini gizli tutmaktadır. Bunlar sahnede görünen aktörlerdir. Asıl fitnenin merkezinde kimin olduğunu bilemiyoruz, savaş devam ediyor.

 

5- Tiyatro

Sarraf bir ABD ajanı olarak Türkiye’de iş yaptı. Hakan Fidan mahkum oldu. Mahkeme bir tiyatro gibi.

- Sarraf ve Hakan’ı ateşe atan birileri var. Onlar şimdi piyasada yoklar. Bunların ikisi de ülkelerine hizmet ettiklerini sanarak iş yaptılar. Türkiye’den İran’a para götürmek ve getirmek son derece kolay bir iştir. Sınırda iki yetkili kişinin olması yeterli. Araba ile dolar gidip gelebilir. Bunun dışında doların gelmesine gerek yok. Riyal ve TL takasları telefon ile yapılabilir. Bu sadece Sermaye’nin tezgahıdır, sonunda Hakan da Sarraf da kullanılmıştır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Düzen Sorunu

Kırgızistan’da bulunduğum sırada devlet başkanına banka kurmak üzere teklifte bulundum. “Sadece hesap yapacak bir banka kuralım ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ayrı bir kurla hesaplayalım, kuru öyle bir ayarlayalım ki sene sonunda kimse kimseye borçlu olmasın.” dedim.

Suudi Arabistan ve ABD’ye karşı olduğum için bu ülkelere gitmedim. Sovyetler’e ve Avrupa’ya gittim. ABD ile sıkı ilişki içinde olan kimseler Türkiye’nin bu sorunlarını çözemezler.

Erdoğan’a verilmek üzere bir teklif hazırladım ama kendisine ulaştırmadılar bile. Vakıflar Bankası’nın yönetimini bizim de iştirak edeceğimiz özel bir yönetime vermiş olsalardı bu sorunlar rahatlıkla çözülebilirdi. Ticaret yapmak istediğimiz ülkelerde şube açardık ve kurlar özel olarak oluşturulurdu. Ülkeler arasında para trafiğine gerek yok, bir ülkede para yatıran diğer ülkede diğer parayı rahatlıkla alıp kullanabilir. Bunun kararı bir gecede alınabilir. Son derece kolay bir iştir, bu. Sermaye sonra ne yaparsa yapsın, sistem işlemeye devam eder.

Mahkum edilen Hakan Fidan kahraman veya hain olabilir. Bilerek yapmışsa haindir, bilmeden yapmışsa ona bu görevi verenler suçludur. Devlet bunlarla uğraşmamalıdır. Devlet düzen kurmalı, düzen onlarla uğraşmalıdır. Bu konular askerin ve dış işlerinin işidir, hükümet bu seviyedeki işlerle ilgilenemez, vakit ve enerji israfı olur.

 

 

 

Süleyman Karagülle








© 2024 - Akevler