Kudüs hesabı
836 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-Kudüs hesabı

Kudüs'ün başkent olmasını Papalık istemiyor, Sisi istemiyor. Suud zaman istiyor. Sermaye bastırıyor. Trump istemeye istemeye yapıyor.

- Sermaye, dünyayı ikiye bölmeye çalışıyor. İslam alemini Sünni-Şii olarak bölemedi şimdi Arap-Acem diye bölmeye çalışıyor.  Arapları ikna ederek Kudüs'ü başkent yapacak.  Arap İsrail birliği içinde Müslümanlar bölünecek. Üçüncü cihan savaşından önce Müslümanlar soykırmına uğratılacak sonra dünyaya hükmedecek. Trump'a bu kararı aldırdı. İstanbul'da da Müslüman devletleri topladı.  Böylece adımlarını atıyor.

 

2- Lefkoşa planı

Kudüs'e benzer plan Lefkoşa'da kuruluyor.

-ABD ve AB  Araplarla, Rusya ve çin Acemlerle bir olacak. AB'deyi  ABD'nin yanına götürmek için benzer işler Lefkoşa için yapılacak. Bizim yapacağımız iş Kıbrıs'ı şimdilik onlar bırakmak. Kudüs'ün Yahudilerin olmasına da ses çıkarmamaktır. Kıbrıs'ı savunma bizim için zordur. Savaşın kuralı Sakarya'da olduğu gibi geri çekilme, düşmanı emin topraklarda karşılamaktır. 'Her horoz kendi çöplüğünde öter' atasözü unutulmamalıdır.  Biz ne havadan ve denizden kimse ile savaşabiliriz. Karadan savaşta da bizi yenme olanağı çok zordur. Siviller askerlerin işine karışmamalıdırlar.

 

3-Ortadoğu oyunu

Ortadoğu dünyanın merkezindedir. ABD askeri hareket planlamaktadır. Türkiye ve İran'a bile saldırmayı düzenlemektedir. Iran'ı gözüne kestirmektedir.

- Kumar masaları kurulur. Kumar oynayanlar gelir orada birbirlerine  paralarını kaptırırlar veya kaparlar. Parayı ise kumar oynatan kazanır. Onların oynamaları farkında varmadan kumar oynatana kazandırmaktadır. Stadyumlar yapılır oyuncular oynar, kaybeder veya kazanır ama asıl kulüpleri finanse edenler vurgunu yaparlar.  Soğuk ve sıcak savaşlar böyledir. Onlarla savaşırlar, ölürler ve yaşarlar. Bunları finanse edenler vurgunu yaparlar. Bu sebepledir ki ben maç seyretmem bu kavgalarla da ilgilenmem. Ben kumarhanelerin sahipleri ile spor kulüplerinin finansörleri ile ilgilenmem. Bizim yapacağız iş, kumar oynamamak, spor seyretmemektir. Kendi işimize bakalım. Onlar onları eğlendirir,  diğerleri de onları sömürür.

 

4-Kavga içerde

ABD'de  Sermaye lobileri ile Pentagon çatışmada ve kavga içindedir.

- Faizli düzenin merhalesidir. Marks bunu anlatmıştır. Toprak tekeli  (feodal yönetim), nakit tekeli, sanayi tekeli, banka tekeli safhaları ile Sermaye tekeli tamamlanmış olacak ve ondan sonra komünizm gelcek. Ona göre Sermaye tek bir dünya devleti kuracak. Adı  devlet olmayacak.  Komünizm adını verdiği bu düzenin aslında ne olduğu belirtilmelidir. Sermaye devleti demektir. Zaten resmi adı kapitalizmdir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle'ye aittir.

 

Yorum:

Topluluklar da canlı gibidir

Canlı doğar, gelişir, yaşar, yaşlanır ve ölür. Topluluklar da birer  canlıdır. Doğar, gelişir, yaşar, yaşlanır ve ölür. Bir de canlılar arasında avlanma vardır. Canlıların çoğu diğer canlılar ölüp ömrünü dolduramadan dünyayı terk ederler. Toplulukların bir kısmı da böyledir. Faizli sistem tam istihdam sağlanamadan önce gerekli diye işe yarıyordu. Tam istihdam sağlandıktan sonra, faiz enflasyonla yaşayabilir. Faiz ekonomik kanserdir. Paranın durmadan çoğalması anlamındadır. Sonu feci bir şekilde ölümdür. Oynayanlara değil de oynatanlara bakmak gerek.  Kavga eden ömürleri sona ermekte olan sömürü aileleridir. O can verirken bizi de sıkıntıya sokmak istemektedir. Şimdilik Türkiye'de bir sıkıntı yoktur. Başkanlık sistemi, OHAL gibi suni sıkıntıları biz kendimiz icad ediyoruz. 15 Temmuz bir devleti yıkacak büyüklüktedir. Oysa Türkiye'de 15 Temmuz olmamış gibidir. Türkiye AK Parti ile veya onsuz bu krizi atlatmaktadır. Belki cumhuriyet yıkılacak ama Türkiye üçüncü bin yıl uygarlığını kuracak, yeni cumhuriyeti kuracak güce sahiptir. Takdiri ilahi böyledir. Şimdilik böyle görünüyor. Bize düşen çalışmaktır. Adil Düzen'i öğrenmektir. Milli Görüş'ün ve Gülen'in başına gelenler de gerçekleri göstermedi. Bizim Adil Düzen dışında  harcayacağımız vaktimiz yoktur.   Mevcut düzende bir başarı beklemek serap peşinde koşmaktır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 444 | Tarih: 17.12.2017
Ergün Diler
Kudüs hesabı
Topluluklar da canlı gibidir
836 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Amerika, Amerika olalı böyle kafa karışıklığı görmedi
Ne FETÖ’ymüş bee!
807 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Sağcı muhafazakâr kesime çağrı
Gerçeklerden uzak olmak
764 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Tarihî kriz ve krizi aşmanın yolları...
Dünyayı sürükleyecek fikir Adil Düzendir!
747 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler