İyi siyasetçi de iyi doktordan çok farklı değildir
871 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

14.10.2017

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta Haberx.com'da yayınlanan yazısında "İyi yetişmiş bir pratisyen doktor hastalarının %50'sinin tanısını onları sadece dikkatle dinleyerek ve sorgulayarak koyabilir" diyordu. Çünkü tıptaki baş döndürücü ilerlemelere rağmen hastalığın teşhisinde hastanın özenle muayene edilmesi hâlâ çok önemliymiş.


Toplum ve siyaset 
Aynı durum toplumsal bilimlerde ve
 bunların pratiğe aktarıldığı siyasette de geçerli değil midir? İyi yetişmiş ve ülkesinin sorunlarına doğru teşhisler koyabilen siyasetçilerin çoğunlukta olduğu ülkelerde hem gelişmenin önü açılır hem de istikrar korunur. Halkın ülkesinin yarınına olan güveni güçlenir ve ülke dünya rekabetinde her alanda ön sıralara çıkar.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/10/14/iyi-siyasetci-de-iyi-doktordan-cok-farkli-degildir

Yorum:

Dert aynı, derman yok!

Detaylı ve dikkatli alınmış bir anamnezin doğru tedaviyi belirlemede tartışılmaz bir rolü vardır. İletişim kopukluğunun ayyuka çıktığı bir dünyada yaşıyoruz ve bu kopukluk kendini hayatın her alanında gösteriyor. İnsanın en değerli sermayesi olan sağlık da bundan nasibini alıyor.

Doktorlar hasta ile konuşma şöyle dursun, üstün körü bir muayeneyi bile boşlamış durumdalar. İşlerin bu hale gelmesinde doktorun bir payı varsa bile sağlık bakanlığının yanlış politikalarının çok daha etkili olduğu görüşündeyim. Hekim-hasta ilişkisinde denge kuracağına her nedense bir tarafı baskın çıkarma gayretleri bazen hastayı, bazen de hekimi mağdur eder noktalara ulaşmıştır.

Aynı durum siyasette mevcut değildir çünkü siyasette her zaman halk mağdur olmuş, politikacı karlı çıkmıştır. Üstelik bunun suçunu yıkacağımız bir bakanlık da mevcut değildir zira siyasetçi tek işi olan halkı dinlemeyi zaten yapmamaktadır. Durum budur, düzelir mi?

 

Tayibet Erzen






Sayı: 435 | Tarih: 15.10.2017
Ergün Diler
Net mesaj
Çözüm Kuran düzenidir
969 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İyi de o memurlar Kemal Bey’in memurları mı?
İslamiyet’ten bihaber
894 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İyi siyasetçi de iyi doktordan çok farklı değildir
Dert aynı, derman yok!
871 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslâm, nasıl yeniden geleceğimiz olabilir?
Sahici bir Müslüman toplum nasıl inşa olunur?...
810 Okunma
Ali Bülent Dilek