Net mesaj
970 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

13/10/2017

1-Net mesaj

ABD’de baba Bush, oğul Bush, Carter, Bay Clinton  ve Obama  5 başkan bir araya geldi. Bush’lar Pentagon’u, diğerleri Rothschild’i temsil ediyor.

-ABD’de iki parti var. Cumhuriyet ve Demokrat partileri. Rockefeller cumhuriyetçi, Rothschild demokrat partilidir. Rockefeller finans ekonomisine, Rothschild  üretim ekonomisine hakimdir. Parayı Rockefeller çıkarır, Rothschild kullanır.  Yeter para piyasaya çıkınca ekonomi tıkanır. Cihan savaşları ile bu tıkanıklık aşılır. Akevler’de başlayan Adil Düzen Erbakan tarafından benimsendi. Humeyni tarafından  benimsendi. Gorbaçov tarafından benimsendi. Rothschild de savaşsız krizi aşmayı deniyor.  Başkanları Sermaye atıyordu ama seçen ABD halkı idi.  Başkanlar da  halkın istediği gibi hareket ediyorlardı. Dünyanın dengesi bozulmuştur. Çözüm sadece Kuran düzeni ile mümkün olacaktır. Kanlı mı kansız mı buna  insanlık karar verecektir.

 

2- Krizin asıl nedeni

Konsolosluk çalışanı Metin Topuz Türk mahkemelerince tutuklandı. ABD vize ambargosunu uyguladı.  Bunun sebebi  çok eskidir. Çuval geçirme olayıdır.   ABD’nin Türkiye büyükelçisi Afganistan’a atandı.  Trump da Afganistan’da ABD’nin emrinde  görev yapan iki tümgenerali  Bakır ve Topuç’u istedi. Bunlar Pastör Bruno’dan da önemli isimlerdir. 15 Temmuz’da yakalandılar. Hala adları duyulmuyor.

- 15 Temmuz başarısızlıkla sonuçlandı. Bunu dört sebebe bağlayabiliriz.

       a) Türkiye’deki FETÖ’cü subaylar cephe tarafına geçti ve Türk Ordusu’nun yanında yer aldı.

       b) ABD Sermaye’ye karşı darbeyi önledi. Bunu İncirlik havaüstü ile yaptı. Rus elemanı ile yaptı.

      c) Sermaye sonradan OHAL uygulaması ile Türkiye’yi karıştırmak ve AK Parti’yi yıkmak için darbeyi orada durdurdu.

      d)Türk Ordusu, darbenin yapılacağını haber aldı ve kendisi kendi taktiği ile başarısız bırakıldı.

İkinci darbe hazırlığı var. İki taraf da biliyor.  İkisi de hazırlık içinde. 

       Sermaye üçüncü cihan savaşı hazırlığında. İslam alemini Arap-Acem diye bölecek.  Beklemedikleri, bir sabah olacak.

 

3- Tuzağa dikkat

Trump Türkiye ile arasını açmak istemiyor ama devreye girenler bunu başardılar.

- Sermaye üçüncü cihan savaşı çıkarmadan dünyaya hakim olmayacağını anlamaya başladı. Rothschild Rockefeller’in aklına gelmek üzere. İslam alemini bölmezse üçüncü cihan savaşı başlamadan biter. İslam alemini Sünni-Şii  olarak bölemedi. Bu sefer Arap-Acem çatışması ile bölmeyi düşünmektedir.  Araplar ABD tarafı olacaklar. Türkiye ve İran Araplara saldıracak. Şimdiki oyun bu. Bush önce farkına varmadan bu oyunu oynadı. 15 Temmuz’u  Pentagon yapmadığı halde ona yıkıldı. Sermaye Türkiye’yi tuzağa düşürmek için İstanbul’a taşınmayı önerdi.  Yapılacak iş nedir? Arapların iç işlerine karışmamak. Varsın Barzani devlet kursun, Araplar izin veriyorsa kursun.   Biz İran’la iş birliği içinde olmalıyız. Araplar İslam alemini bölemezler. İkincisi ise,  ABD ile aramızı açmamalıyız. Sabırlı olmalıyız.

 

4-El Bab bozgunu

ABD, DEAŞ veya başka adla Irak ve Suriye’ye paralı askerlerini yerleştiriyor. Bunlar Afganistan’a gittiler, başarılı işler yaptılar, yerli isyancıları ve yabancı güçleri yok ettiler. Tekrar Suriye’ye döndüler. El Bab’da Türkiye DEAŞ’la değil ABD güçleri ile savaştı. Deneme yaptı. Türkiye galip geldi.

- Sermaye Suriye’de DEAŞ’ı teşkilatlandırdı. Türkiye’ye de saldırttı ve test etti. Türkiye’yi yenmek mümkün mü?  Bunu ABD’lileri kızdırıp saldırtmak için de yapmış olabilir. Türkiye bu hareketleri yapıyor. Gücünü gösteriyor. Bu iyi ama üçüncü cihan savaşına sürükleniyor.  Her iki devlet Sermaye’nin oyununa geliyor. Sermaye sonuç alabilir mi? Alamaz çünkü devletler er geç oyunu keşfeder ve birden barışabilirler.

 

5- Savaş ilanı

Pentagon Türkiye’siz Ortadoğu’ya hakim olamayacağını bilmektedir. Ortadoğu’ya hakim olamayan dünyaya hakim olamaz bunu da biliyor. Türkiye ABD’nin emrinde idi. İstediği zaman kriz çıkarıyordu. AK Parti’ye karşı giriştiği 5 operasyonda da krizi çıkaramadı. Bunun nedeni üzerinde durulmaktadır. Daha çözemedi. Askeri bakımdan DEAŞ ile deneme yaptı, başaramadı. Şimdi PYD’yi hazırlıyor. Türk Ordusu daha önce aldığı darbelere rağmen gücünü korumaktadır.

-  Yazar hep doğruları yazıyor. Yalnız aktör olarak hep bilerek  veya bilmeyerek başkasını gösteriyor. Türkiye’yi ele geçirmek isteyen ABD veya İngiltere değildir. Türkiye’yi ele geçirmek isteyen Sermaye’dir. Sermaye Birinci ve İkinci Cihan savaşları sonunda Türkiye’yi kendine tetikçi yapacaktı, yapamadı. İran’la arasını açacaktı, açamadı. Şimdi Arapların arasını açmaya çalışıyor. Savaş dolarla silah arasında olmaktadır. Türkiye’yi dolar tarafına atma çabası var.  Türkiye kendi siyasetini gütmelidir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

Çözüm Kuran düzenidir

Kuran üçüncü bin yıl uygarlığının planını çok açık şekilde veriyor.

1- Merkezi yönetim sistemi sona erecek. Merkezler var olacak ama hükmeden değil hizmet eden merkez olarak var olacaklar.

2- Yeryüzü ekseriyet parmağı ile değil hakemlerden oluşan adil yargı sistemi  ile dengesini kuracak.

3- Karşılıksız nakitle değil yeryüzü altın, ülkeler  yapı hisse, iller demir ve bucaklar buğday karşılığı çıkardıkları mal bonoları ile yönetilecektir.

4-Bugün Birleşmiş Milletler denen insanlığın orduları olmayacaktır. Ulusal ordular  hakemlerin kararı ile dünya güvenliğini sağlayacaklardır. Böylece siyasilerin halkı ezmesi de önlenecek.

Bugünkü Sermaye, Rockefeller, Rothschild ve benzerleri yaşamak istiyorlarsa tekelleşip insanlığa hükmetme yerine serbest rekabet içinde insanlığa hizmet etme yoluna geçmelidirler. Geçerlerse varlıklarını sürdürürler. Geçmezlerse helak olup gideceklerdir.

Etkin devletler (ABD, Çin, Rusya, AB) de insanlığa hükmetme yerine  hakemlerin emrine girerek insanlığa hizmet etme yolunu seçerlerse, varlıklarını sürdüreceklerdir. Yok, halka hükmetmeye devam ederlerse helak olacaklardır.

Türkiye’ye gelinirse, Türkiye Adil Düzen’i benimser, Akevler ile birlikte çalışmaya başlarsa  üçüncü bin yılın kurucusu olacaktır. Akevler’den uzak durup Adil Düzen’i benimsemezse  birinci Türkiye Cumhuriyet’i yıkılır, ikinci Türkiye Cumhuriyet’i kurulur. Bu millet yeniden İstiklal Savaşı’nı yapar sanıyorum.

Yazdıklarımı bir daha okuyun. Varsa bir yanlışım tartışalım beni aydınlatın. AK Parti ve Gülen Cemaati’ni özellikle uyarıyorum.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 435 | Tarih: 15.10.2017
Ergün Diler
Net mesaj
Çözüm Kuran düzenidir
970 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İyi de o memurlar Kemal Bey’in memurları mı?
İslamiyet’ten bihaber
894 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İyi siyasetçi de iyi doktordan çok farklı değildir
Dert aynı, derman yok!
871 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslâm, nasıl yeniden geleceğimiz olabilir?
Sahici bir Müslüman toplum nasıl inşa olunur?...
810 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler