Bazılarına göre herkese evet diyerek teslim olmalıyız
819 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

07.06.2017

Bazılarına göre çıkarlarımıza aykırı olsa da, Türkiye kendisini hedef alan komploların yapımcısı ülkelerle de büyük tavizler vererek anlaşmalıdır.
Örneğin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek isteyen Alman parlamenterlere, Adana'ya geldikleri zaman bu üssün tapusu da verilmelidir.
Ayrıca diğer ülkelerle ve özellikle Amerika ile iyi ilişkileri sürdürmek için, PYD'ye ve PKK'ya da İncirlik Üssü'nden faydalanmaları için imkan sağlanmalıdır.
Türkiye'nin Katar'la olan dostça ilişkileri de hemen kesilmelidir. Çünkü Katar da Türkiye gibi Mısır'daki Sisi darbesini kınamıştır. Katar Krizinden istifade edilerek, Türkiye Sisi rejimi ile diyaloga girebilir ve Rabia benzeri simgeler tasfiye edilebilir.

Olur mu olur...
Yukarıda yazdıklarımız tabii ki akıl dışı fantezilerdir. Ne var ki bunları seslendiren siyasetçiler de var. Buna bir örnek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün Katar krizi hakkında söyledikleri olabilir. İşte bu konuşmadan bir bölüm:
"-Hükümete bu konuda önerilerimiz var. Katar, İhvan'a desteğini kesmeli. Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşler'e desteğini başta AK Parti Genel Başkanı çekmeli, aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Mısır, Suudi Arabistan ve BAE İHVAN'ı terör örgütü olarak görüyor. Siz simgesini getiriyor, AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Ne yerli ne milli. Terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz, simge yaptınız, akıl alacak şey değil."

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/06/07/bazilarina-gore-herkese-evet-diyerek-teslim-olmaliyiz

 

Yorum:

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Çok sözün olduğu ama hiç icraatın olmadığı bir yere, bir de bu sözlerin birbirine karışmış anlamları eklenince ortaya çıkan şeye laf salatası denir, afiyet olsun.

Kağıt üstünde İncirlik bizim, Boğazlar bizim, havayolları bizim. Oralarda işlerin nasıl yürüyeceğie biz karar vermediğimiz sürece hiç boşuna böbürlenmeyelim. İstediğimiz kadar ‘hayır’ deyip her şeyi kontrol ettiğimizi sanalım, ülkede darbe başarılı olmuşçasına aleyhimize olan uygulamalar devam ettiği sürece biz bu mücadeleyi zaten kaybetmişiz. Önce ülke içinde bir özgürleşelim, dış politika zaten çok daha kolay olacaktır.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 417 | Tarih: 11.06.2017
Ergün Diler
Kılıç dansı
Beklediklerim oluyor
1043 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Bazılarına göre herkese evet diyerek teslim olmalıyız
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
819 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
‘Katar Krizi’ne dair kafamda 10 deli soru
Sermayenin emrindeki Müslümanlar
738 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Devletleri ve bütün İslâmî hareketleri yok etmek istiyo
Şehir devleti icat etmek kötü müdür?
712 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler