Kılıçdaroğlu bilmiyor da Erdoğan biliyor mu?
905 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

12.03.2017

EN şiddetli bir şekilde “Hayır” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliğinin ne getirdiğinden pek haberi olmadığını gördük.

Fakat o da ne!

En şiddetli şekilde “Evet” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da Anayasa değişikliğinin getirdikleri hususundaki bilgisi pek sağlam değilmiş.

Geçen gün şöyle dedi Cumhurbaşkanı:

“Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.”

Oysa... Oysa...

Anayasa değişikliğinde yok böyle bir şey!

100 bin imzayla...

Ne Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor ne de parlamento seçimi!

Kısacası...

En keskin hayırcı da pek bilmiyor, en keskin evetçi de pek bilmiyor.

Ne diyelim?

Allah akıbetimizi hayretsin.

 

CHP'DEN AÇIKLAMA

DÜN yazdığım “Dostum gaf demişsin ama bu alenen cehalet” başlıklı yazı için CHP’den yazılı açıklama geldi.

Cevap hakkına duyduğum saygı gereği yayınlıyorum:

- Sayın Genel Başkanımız, Anayasa değişiklik teklifinin tümünü ve bu değişiklikle başbakanlığın kaldırılacağını çok iyi bilmektedir.

- Kastettiği şey çoğunluk partisi genel başkanıdır. Sayın Genel Başkanımız, partili cumhurbaşkanının sakıncalarına işaret ederken, Meclis çoğunluğunun başka partiden olması halinde “çoğunluk partisi genel başkanı” ile cumhurbaşkanı arasında doğabilecek çatışmaya dikkat çekmiştir.

- Bugüne kadar dilimize başbakan ifadesinin yerleşmiş olmasından kaynaklanan bir dil sürçmesiyle söylenmiş bu sözü “cehalet” diye ifade etmek hiç uygun olmamıştır.

- Nitekim aynı yayının içeresinde Sayın Binali Yıldırım’a yönelik olarak “Bir başbakan kendi koltuğunu yok etmek için alanlara çıkıyorsa...” ifadeleriyle de başbakanlığın kaldırılacağını söylemektedir. Ayrıca değişik toplantılarda da başbakanlığın kapatılacağını defalarca söylemiştir.

- Bütün bunlar Sayın Genel Başkan’ın Meclis çoğunluğunun başka partiden olması halinde “çoğunluk partisi genel başkanını” ifade ederken dil sürçmesiyle başbakan dediğinin açık kanıtıdır.

- Ortada cehalet diye tarif edebilecek bir durum olmadığından köşenizde bu açıklamamızı da okurlarınızla paylaşmanızı dileriz.

Bülent Tezcan / CHP Genel Başkan Yardımcısı

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Cumhurbaşkanı oyuna geliyor-3

Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdikten hemen sonra inanılmaz bir gaf yapıyor. Anayasanın seçimle ilgili kısmıyla hiç ilgisi olmayan bir şeyler söylüyor.

İki hafta önceki yazımdan:

İnşallah değişikliğin metnini Meclis’ten geçmeden önce okumuştur Cumhurbaşkanı. Ancak okumuş olsaydı bu kadar savunur muydu diye düşünüyorum. Daha da ilginci şiddetle “Evet” savunuculuğu yapanların yüzde kaçı metni okudu, merak ediyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu radyo yayınına çıkıyor. Akla ziyan bir gaf yapıyor. Ancak radyo yayınına giderken elinde bir metinle gittiğini düşünüyorum. O metni hazırlayan kim? O metinde Başbakan ibaresini yazan kim?

Öyle bir oyun oynanıyor ki “Evet” çıkarsa ülke çok büyük sorunlar yaşayacak, “Hayır” çıkarsa AK parti çok büyük sorunlar yaşayacak.

Sorunların çözümü için Kuran’ın istediklerini yapacaklarına, Adil Düzene geleceklerine batının insanları ezici olan ekseriyet demokrasisi düzenini daha da berbat hale getirip batağa doğru gidiyorlar. Allah ıslah etsin.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 404 | Tarih: 12.03.2017
Ergün Diler
Bukalemun
Çözümsüzlük
980 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Akılsız Avrupalılara en iyi cevap ‘Evet’ olacak
Düşler ülkesi
942 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kılıçdaroğlu bilmiyor da Erdoğan biliyor mu?
Cumhurbaşkanı oyuna geliyor-3
905 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
“Kültür”de kazanılamayan bir istiklal ve istikbal mücad
Kültürü bilmeyen kültürü kuramaz!
862 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler