Bukalemun
978 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

10.03.2017

1- Bukalemun

Türkiye 300 senedir ihanet eden elle birlikte yaşamaktadır. Etkili bir general 2011’de Pennsylvania’ya gitti. Şimdilerde Pennsylvania’ya gidenler var. Gülen neden Pennsylvania’da oturuyor? Çünkü Graham Fuller ve Henri Barkey orada da ondan. 15 Temmuz’da onlar İstanbul’da idi.

- Türk Ordusu çok zor günleri geçirerek bugünkü duruma geldi. Cumhuriyeti onlar kurdular ve bir asırdır onlar yönetiyor. 15 Temmuz darbesi iki saatte sona ermişse o gidiş gelişler sona ermelidir. Sakın Amerikalı dostun Türkiye’yi kaosa sürüklemek için bunu söylemiş olmasın? Mikroplar her zaman vardır, var olacaktır. Sorun akyuvarların iş yapıp yapmamasıdır.  Senin hain zannettiğin kimselerin yüzde 90’ı ülke için çalışmaktadır. Sonuçtan biliyoruz.

 

2-Para war

Trump ile Kraliçe anlaştı, Rothschild da var. 15 Temmuz da bu savaşın içinde.

-ABD’de Rockefeller finans ekonomisini ve Rothschild reel ekonomiyi yönetiyordu. Rockefeller kriz çıkarmak istedi. Rothschild karşı çıktı. Sonunda Rothschild galip geldi. Ne var ki ekonomik kriz çözülmedi.  Faizin doğurduğu üçte bir asırlık krizler devam ediyor. Rothschild de Devletler’e cephe aldı.  ABD halkı Cumhuriyetçi oldu. Sermaye-Devletler çatışması devam ediyor. Bu anlaşma sadece Trump Kraliçe anlaşması değildir. Tüm Devletler ile Sermaye’nin çatışmasıdır. Devletler galip gelecekler varsayımımıza doğru adımlar atılıyor.

 

3- İhanet silsilesi

15 Temmuz darbesini yapanlar faaliyette. Sermaye bunları destekliyor. Hayırlarla yenecekler.

-15 Temmuz darbesi, darbe değil ikinci darbeye hazırlık idi. Şimdi ikinci darbe hazırlanmaktadır. AK Parti bu darbenin içine doğru uçarak gitmektedir. Gerek olağanüstü hal uygulaması, gerekse Anayasa oylaması bu uçuruma gitmektedir.  Türk halkı ‘Hayır’ diyerek devletimizi kurtaracaktır. Bir arkadaşımız şöyle diyor: “’Evet’ çıkarsa devlet yıkılır, ‘Hayır’ çıkarsa AK Parti yıkılır.” Ben bu söze katılmak istemiyorum. ‘Hayır’ çıktığında devlet yıkılmaktan kurtulur, AK Parti ise ikiye bölünür. Erdoğan’la beraber olanlar bir yanda ve biz bir yanda. Erdoğan’a şimdi tuzak kuranlar karşımızda olurlar.

 

4- FETÖ’nün sahibi

Rothschild açıkça Devletler ile savaşa girmiştir. Yeneceğini söylüyor.

-Devletler ile Sermaye arasında savaş devam ediyor. Hangisi galip gelirse gelsin, çağın sorunlarını çözemedikleri için onlar da ayakta kalamazlar. Beklenmedik bir yerden Sermaye ve bürokrasiye karşı halk düzeni, ortaklık düzeni devreye girecektir. Yenilmekte olan bir güç Adil Düzen’i hatırlayacak ve Akevler ile işbirliği isteyecek. Medine Anlaşması’na benzer bir anlaşma olacaktır. Bu bir devlet olabileceği gibi her hangi bir Sermaye de olabilir. Yahut bir din veya mezhep de olabilir. Gülen ile AK Parti çatışması da böyle. Birbirini yenemeyecekler. Sonra birileri Akevler’i hatırlayacak ve Kuran düzeni gelecektir.  Adil Düzen’e göre İnsanlık Anayasası metni hazırlanmıştır. Yarım asırlık çalışma ve kooperatif uygulamaları ışığında hazırlanan bu metin aynı zamanda Kuran’ın ayetleri ile delillendirilmiştir. Süleyman Akdemir İnsanlık Anayasası Kavramı adli bir kitap hazırlamıştır, bu kitap yayınlanmak üzeredir. Akdemir Karagülle imzasıyla Adil Düzen’e Geçiş Anayasasını kitap halinde yayınlamıştır.

 

5-Alman hesabı

Ortadoğu’da devlet boğuşuyor.

- Sermaye ile boğuşan devletler, Almanlar, Fransızlar, ABD, Rusya, Çin aralarında sorunları çözemedikleri için sonuçlanmıyor. Sorunları çözen kazanır.  Bunun tek ilacı Kuran’dır. Bu da Akevler eczanesinde parasız verilmektedir. Bu çıkmazlık Adil Düzen’in gelmekte olduğunu haber vermektedir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Çözümsüzlük

İnsanlık 500 yıldır sanayileşiyor.  Ortaklık sisteminden işçilik sistemine geçiyor.   Sanayileşmek için Sermaye terakümüne gerek vardı, yeni yatırımlara gerek vardı. Bugün kağıt para bulunmuş Sermaye terakümüne gerek kalmamıştır. Bugün tam istihdam sağlandığı için işçi boşta değil, fabrikalar işçi aradığından faizli işçilik ekonomisi tıkanmıştır. Ne Sermaye ne de Devletler artık o sistemde sorunları çözebiliyorlar.

Kavga bunun kavgasıdır. Akevler bunu yarım asır önce görmüş ve çözümü ortaklık ekonomisinde, halk ekonomisinde bulmuştur. Kooperatif kurulmuş, Adil Düzen çalışmaları yapılmıştır.  Şimdi uygulama zamanıdır. Bir yerde Akevler ile iş birliği yapacak Medineliler çıkacak ve ikinci Kuran uygarlığı başlayacaktır.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
12.03.2017
13:18


Çözümsüzlük

BU KELİME...

YANİ "ÇÖZÜMSÜZLÜK"...

ÜSTAD'IN BU HAFTAKİ YORUM BAŞLIĞI... 

ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN ÇÖZÜMÜNÜ DE YAZMIŞ:

"ORTAKLIK EKONOMİSİ"...

"HALK EKONOMİSİ"

YANİ... 

ÇARE VE ÇÖZÜM...

"ADİL DÜZEN"...

YANİ...


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 905

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 905. Hafta - 11 Mart 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 905. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DUA; BIZI MÜSTAKIM SIRATA HIDAYET ET

SAID’IN VASIYETI VE GÜNÜMÜZDEKİ OLAYLAR

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Erbakan, ESAM, Adil Düzen, Başkanlık sistemi

ADIL DÜZEN” Erbakan’ın bize emanetidir

Erbakan, Türkiye ve ‘ADİL DÜZEN şart’ haberi

Erbakan, ‘Büyük Türkiye’ ve ‘ADIL DÜZEN’

Suriye, III. Binyıl Uygarlığı, Adil Dünya Düzeni

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 11. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) 






Sayı: 404 | Tarih: 12.03.2017
Ergün Diler
Bukalemun
Çözümsüzlük
978 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Akılsız Avrupalılara en iyi cevap ‘Evet’ olacak
Düşler ülkesi
940 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kılıçdaroğlu bilmiyor da Erdoğan biliyor mu?
Cumhurbaşkanı oyuna geliyor-3
902 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
“Kültür”de kazanılamayan bir istiklal ve istikbal mücad
Kültürü bilmeyen kültürü kuramaz!
858 Okunma
Ali Bülent Dilek