Ya FETO Ya PYD
946 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

24/02/2017

1- Ya FETO Ya PYD

ABD’de büyük çatışma vardır. Sermaye ile Devletler arasında savaş var.  ABD’de aile dışında da gelişmiş Sermaye vardır. Silah sanayii onların elinde aile bunu alamadı. ABD Afrika’ya hakim olmak istiyor. Fransa’nın gücünü azaltacaktır. Türkiye Devletler veya Sermaye’nin yanında yer alacaktır. FETO’yu verebilirler. PYD’yi Türkiye kabul etmelidir.

- Uygarlıklar bin yılda bir yenilenir. Uygarlığın yenilendiği tarihin başlangıcı miladi yıllardır. Üçüncü bin yıl uygarlığı gelmektedir. Bunlar doğum sancılarıdır. Uygarlığı iki üç asır içinde hazırlayan bir ulus yenilenir. Üçüncü bin yıl uygarlığını başlatma görevi Türkiye’ye verilmiştir.  İkinci bin yıl uygarlığı Sermaye’nin ve bürokrasinin sömürdüğü bir uygarlık olmuştur. Üçüncü bin yıl uygarlığı sömürünün sona erdiğinde ortaklık ekonomisinin hakim olduğu bir uygarlık olacaktır.

Marks’ın kehaneti doğru çıkmış. Önce Devletler Sermaye’yi yok edecek sonra da Devletler birbirini yok edecek. Büyük kanlı savaş sonunda Adil Düzen gelecektir. Yahut bunlar Adil Düzen’i kabullenecekler ve dünya üçüncü sıcak savaşa girmeyecektir. Bunun için fazla bir şeye gerek yoktur.

Sermaye faizli tekel sistemden vazgeçecek. İlme, dine ve siyasete doları ile hükmetmeyecek. Devletler yerinden yönetim sistemini ve hakemlik sistemini kabul edecek. Bunların kabulü zor bir şey değildir. Afrika’da mücadele olmayacak. Her ülke bağımsız olacak, her il bağımsız olacak, her bucak bağımsız olacak. Vizeler ve gümrükler ile sömürme kalkacak.

 

2- En kritik ay

Amerika Merkez Bankası’nı ABD’deki bankalar kurdu ve uzun bir mücadeleden sonra 8 aile ABD Merkez Bankası’na hakim oldu. Şimdi iki aile daha katılmıştır. On aile doları dolayısıyla uluslararası parayı yönetiyor. Nisan’da Trump bu aileye üç ismi daha katacak. Trump Dolar’ın yönetimini eline geçirmek istiyor. Savaş bu.

Rusya ile görüşen Türk dostu biri görevden alındı. Yerine yine Türk dostu bir korgeneral atandı. Tehditlerle göreve başlayamadı. Trump da boş durmuyor. Atamalar yapıyor.

- ABD’de Yahudi olmayan Sermaye de vardır. Siyah sanayisinin onun elinde olduğunu söylüyor yazar.   ABD’de savaş şimdilik devletle Sermaye arasında değil Sermaye’ler arasında gözüküyor. Trump ABD’deki Yahudi olmayan Sermaye’yi temsil ediyor. İş yerlerine hakim oldukları anlaşılıyor. Şimdi finans merkezini de ellerine geçirme çabasındadırlar. Bu savaş devam eder mi?  Yahudi olmayan Sermaye savaşı kazanır mı?  Bana göre bu mümkün değildir. ABD için en başarılı yol federe devletlerin dolar dışında para çıkarıp federe devletleri bağımsız hale getirmeleridir.  Federal devletler Sermaye ile anlaşmalıdır. Dolar tekrar altınla konvertibl hale getirilmelidir.   Dolar altın karşılığı olmalıdır. Faizli sistemden vazgeçmelidirler. ABD uygarlaşmadaki hızlı faaliyetine devam etmelidir. Uzayı fethetme durumundayız.

 

3- El-Bab’dan cevap

15 Temmuz’da ordu büyük bir iç kavga geçirdi.  15 Temmuz başarısız oldu. Ordu El-Bab’a girdi. Başardık. Şimdi terörden taviz alarak FETÖ’yü verecekler. ABD CIA başkanı Ankara’ya geliyor ve Arabistan’a gidiyor. Türkiye onların uğrak merkezi oluyor.  İran’ı Çin’den koparmak gerek. İran’la savaş söz konusu. Biz önlemeliyiz.

-15 Temmuz’da Gülenci subaylar ile Ordu’nun yönetici kadrosu anlaştı. Böylece yarım asırlık hazırlık iki saatte sona erdi. Ordu çökecekti ama çökmedi. El-Bab’da gücünü gösterdi. Ordu Ergenekon ve Balyoz davaları ile de çökertilecekti. Çökmedi. Türk askerindeki görüş ayrılığı asla savunmada ayrılık değildir.  Hiçbir Harp Okulu mezunu hele akademiden diplomalı asker Türkiye’yi tehlikeye sokacak bir harekette bulunmaz. İstiklal Savaşı bunun çok açık bir delilidir. Ergenekon, 27 Aralık ve 15 Temmuz bunun örneğidir. Türkiye’nin önemi merkezde bulunmasından ibaret değildir. Türkiye üçüncü bin yıl uygarlığının takdimine hazırlanılmış bir ülkedir. Allah onun bu görevi yapması için olaylar cereyan etmektedir. ‘Hayır’ çıkarsa üçüncü bin yıl uygarlığını AK Parti getirecek demektir. ‘Evet’ çıkarsa AK Parti devreden çekilecek yeni bir hamle olacak demektir.

 

4- Gölge başkan!

Amerika’da seçimler yapılır. Başkan adaylarını Sermaye ayarlar. Sermaye’nin bin bir mühürlü kararları var. Onu kabullenen başkanlık yapabilir. Kabullenemeyen Nixon gibi istifa eder. Ya da Kennedy gibi ölür. Şimdi önemli bir toplantı yapılıyor. Trump hakkında karar verecekler. Bu güç şimdi istediği kimseyi Trump’un danışmanı yaptı. Mühürlü karar nasıl çıkacak bilmiyoruz. Trump gölge başkan kalacak mı yoksa istifa edecek veya ölecek mi? Yoksa mühürlü kararları alanlar yenilecek mi?

- İkinci bin yıl uygarlığı sanayileşme uygarlığı idi.  Bunun için Sermaye terakümüne gerek vardı. Kuran düzeninin uygulanabilmesi için sanayi düzenine ihtiyaç vardır. Allah böylece üçüncü bin yıla Kuran uygarlığının gelebilmesi için şartlar hazırladı. Bugün Sermaye’nin bürokrasisinin de görevi son bulmuştur. Bunlar çatışacak. Sonunda ABD dünyadaki etkisini kaybedecektir.  Eski dünya üçüncü bin yıl ilahi düzenini kurmuş olacaktır.

 

5- İtibar suikastı

ABD’deki aile cephesi Trump’a, Putin’e ve diğer devlet adamlarına karşıdır. Erdoğan’a karşıdır.  Şimdilik hakim olmaya başlamıştır. Putin’e karşı çok büyük kampanya yürütecektir. 

-  Sermaye’nin en büyük silahı dolardır.  Dolarla tüm güçler yıkılabilir. Türkiye’de İnönü gitti Menderes geldi, Menderes gitti Demirel geldi, Demirel gitti Özal geldi, Özal gitti Erbakan geldi, Erbakan gitti Erdoğan geldi. Dolar hepsini gönderdi ama Derviş’i getiremedi. Sermaye yıkar, yapmaz. Putin gidebilir, Erdoğan gidebilir,  Trump gidebilir ama yerine Sermaye’nin istediği gelmez.  Bu oyuna son vermek için yine Akevler devreye girmelidir.

   

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Akevler ne yapmalıdır?

İnkılap makrodan yapılmaz. Halk mikroda organize edilir. Tüm peygamberler böyle yaptı. Makroda inkılap yapanlar birbirlerini yediler ve asla hedeflerine varamadılar. Bunun için semt kooperatifleri kurulmalıdır. Yüz civarında aileyi barındıran kooperatifler çalışmada ve yaşamada birleşmelidirler. Semt kooperatifleri üretecek ve satacak. Kime satacak? Sermaye’ye satacak.  Sermaye’den aldıkları ile de yaşayacak.

Semt içinde üretim, bölüşme ve tüketim Semt Bonosu ile yapılacaktır. Semt içine dolar veya dolara endeksli TL girmeyecek. Fiyatlar, ücretler, kiralar ve hizmet payları Semt Bonosu ile değerlendirilecek.  Aralarında çıkan ihtilafları hakemler yoluyla çözecekler, yarım asır süren davalarla bir topluluk yaşayamaz.

Devlet semt kooperatiflerindeki üründen vergisini alacak ve genel güvenliği sağlayacaktır.  Burada kooperatiflerin sorunu olmayacaktır. Kooperatiflerin sorunu, ürettiği malları Sermaye satacağından mallarını almayabilir. Bunu şöyle önleriz. Kooperatif malları büyük firmalara değil, küçük tüccarlara satar ve onlardan mal alır. Tüccarlar pazarlarda satarlar. Dolayısıyla kapalı devre çalışırlar. Burada anlatamayacağım bir mekanizma var. Sermaye semt kooperatiflerinin mallarını satmaya mani olamaz. Bir gün bu konuyu bir makale yapabilirim.

Semt kooperatiflerinin bonoları ile doların etkisi üretimde ve tüketimde kaybolur. Sadece makroda değiştirmede yer alır. O da bizi ilgilendirmez. Makroda siyasetle Sermaye boğuşadursun, halk etkilenmesin.

Sonunda Kooperatifteki uygulamalar semtler birliğine dönüşecek ve bucaklar oluşacaktır.  Bucakların güçlenmesi ile siyasi partiler etkilenir ve Adil Düzen anayasası gelir. Semt kooperatifleri bu çalışmaya devam eder.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
28.02.2017
15:06

AKEVLER

NE YAPTI...

NE YAPIYOR...

NELER YAPMALI...



1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 903

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 903. Hafta - 25 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 903. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Başkanlık sistemi ve Kur’an, sem’, basar, fuad

Başkan her söze kulak verecek, istişare edecek…

İşte, görüyorsunuz ki hiçbir şey doğru işlemiyor

ERBAKAN, ESAM VE ‘ADİL DÜZEN’-1

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 9. Hafta

 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)