Dünya yeni bir düzene geçiş dönemini yaşıyor
879 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

28.12.2016

2'nci Dünya Savaşı sonrasında kurulan dünya düzeni kesinlikle bugünün dünyası için fazla anlam taşımıyor.
Amerikan-Sovyet nükleer dehşet dengesi üzerinde oluşan ve iki süper güç dışındaki tüm ülkeleri uydu devletler konumuna sokan soğuk savaş tablosu, artık hükümsüz oldu.
Ama şimdi de ABD ile Rusya ve Çin'in çeşitli alanlarda karşı karşıya geldikleri, sıcak savaş dışı her çeşit mücadeleyi ve kural dışılığı içeren bir yeni soğuk savaş var.
Burada darbeleri kışkırtmak, iç savaşları körüklemek, siyasi cinayetleri planlamak ve terörizmi desteklemek benzeri davranışlar, her an görülen durumlar.

Diplomasi tiyatrosu 
2'nci Dünya Savaşı ertesinde kurulan ve yeni dünya düzeninde barışı sağlaması amaçlanan Birleşmiş Milletler de, hiç etkisi olmayan bir diplomasi tiyatrosuna dönüştü.
Güvenlik Konseyi'nin beş üyesinin sahip oldukları "Veto hakkı", yeni soğuk savaşın tarafları tarafından kullanılan ayrıcalıklar anlamını taşıyor.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/12/28/dunya-yeni-bir-duzene-gecis-donemini-yasiyor

 

Yorum:

Adil Düzen geliyor

Ortadoğu’da yıllardır doğum sancıları çekiliyor. Sancıların şiddeti her geçen gün artarken, içine aldığı çember de genişliyor.

Dünyadaki uyanışın önüne geçemeyen Sermaye, yapabileceği tüm kötülükleri sıralıyor. Sivillere yönelik saldırılar, patlamalar, suikastlar, darbeler…

2016 bitmeden Türkiye’ye bir de atom bombası atılırsa, artık dünya üzerinde yaşanabilecek tüm felaketleri yaşadık demektir.

Geçen seneye kadar PKK ile çatışmalar ve sokağa taşmalar bizim için normalken, 2016’da ülkenin muhtelif yerlerinde, ard arda yaşanan patlamalara bir de darbe girişimi eklenerek, iş zirveye çıkarıldı. Orda da kalsın.

İnsanlık yorgun ve bıkkın. İnsanlık Sermaye’nin fitnelerini artık görebiliyor ve bu uyanışı çok iyi değerlendirmek zorunda olduğunu da biliyor. Sadece Türkiye değil tüm insanlık artık yeni bir düzene geçmek istiyor, onun da adı Adil Düzen’dir.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 394 | Tarih: 1.01.2017
Ergün Diler
NATO’nun İnfazları
Suçlu düzendir
1147 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Dünya yeni bir düzene geçiş dönemini yaşıyor
Adil Düzen geliyor
879 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Noktalı polemiğe beş noktada itirazım var
Çözümler Kuran’da
876 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dinamik denge stratejisi, meyvesini verdi
İSTEYEREK VEYA İSTEMEYEREK HİZAYA GELMEK!
804 Okunma
Ali Bülent Dilek