Güvensizlik şokunu geride bırakmalıyız
1054 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

18.08.2016

Acaba böyle bir şoku yakın tarihte hangi toplum yaşamıştır? "Bizim ordumuz" dediğimiz, iftihar ettiğimiz, ülkemizin bütünlüğünü ve güvenliğini telim ettiğimiz silahlı kuvvetlerin bir bölümü, meğer "Bizim" değilmiş. Terörle mücadele ediyorlar, Kandil'i bombalıyorlar, PKK'ya göz açtırmıyorlar diye övünerek izlediğimiz Hava Kuvvetlerimizin önemli sayıda pilotu meğer FETÖ'nün  müritleriymiş.

Uçarken gördüğümüz askeri helikopterlerin Cumhurbaşkanı'na suikast yapmayı amaçlayan çapulcuları taşıdığını düşünebilir miydik?

Kime güvenelim?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/08/18/guvensizlik-sokunu-geride-birakmaliyiz

 

Yorum:

Bize küreden fazlası gerek

Kitlelere hükmedebilmiş büyük devlet adamlarında şüphesiz pek çok büyük meziyetler aranır. Diktatörlüğü bir yana bırakacak olursak, devlet otoritesine hakim bir liderde en çok aranan özelliklerden biri ‘adil’ olmaktır. Bunu bilgili olmak, öz değerlere sahip olmak, cesur olmak, mert olmak, kararlı olmak vs. vs. takip edebilir hiç kuşkusuz. Ancak ne acıdır ki ülkeme baktığımda belki de Türkiye tarihinde hiç bu kadar sevilmiş bir başkan gelmemiş olmasına rağmen çok ciddi bir eksiklik görüyorum. Eğer devlet yönetmek bir strateji oyunuysa, bir liderde bana göre olması gereken en önemli özellik ‘öngörü sahibi’ olmaktır.

Bakın, bu hiç de yabana atılacak bir şey değil. Herkes dönüp bir 10 yıl öncesine baksın, sonra da şimdiye. Demokratik Açılım olsun, Cemaat’e verilen imtiyazlar olsun, Suriye politikası olsun, dış siyaset olsun; bunların hepsinin ortak özelliği yanlış kararlarla ülkeyi dibe çekmiş olmalarıdır. Her fiyaskodan sonra “Tüh ya, biz bunu bilmiyorduk, vallahi kandırılmışız.” repliği sokaktaki adama aittir. Lütfen birbirimizden rol çalmayalım.

Benim şu an ‘geleceği doğru analiz etmek’ dediğim şeye siz ‘güvenilir bir ekiple istişare’ de deseniz sonuç değişmeyecek. Bakıldığı zaman ortada şaşılacak ne var? Daha kötüsü senaryo adım adım ilerlerken, Sermaye Türkiye’yi bitirmek için haritayı sıradan elden geçiriyorken biz sadece, “Acaba bugünkü talihsiz ilimiz hangisi olacak?” diye çaresiz bekliyoruz. Bu mudur istikrar?

Ekranlara çıkıp terörü lanetlemek de nedir, Allah aşkına? Daha doyurucu bir açıklaması olmayan hiçbir siyasiyi ekranlarda görmek istemiyorum.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 375 | Tarih: 21.08.2016
Ahmet Hakan
Okuma parçası: Biraz da gülelim
Zıtlıklar dünyası
1153 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Kim Kazandı
Sermaye’nin Çıkmazı
1070 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Güvensizlik şokunu geride bırakmalıyız
Bize küreden fazlası gerek
1054 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
15 Temmuz’un 2. Dalgası: Ehl-i Sünnet’e saldırı, bu top
Atalarımız Ehl-i Sünnet İmiş ya biz?
1030 Okunma
Ali Bülent Dilek
Emre Kongar
İktidar 15 Temmuz’u istismar ediyor
Asgari Adaletsizlik
1029 Okunma
Vahap Alma