Orduda tasfiye bizim alışık olduğumuz bir gelişmedir
950 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

29.07.2016

Amerika'dan sonra NATO'nun en büyük ordusuna sahip olan Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıklarından toplam 149 general ve amiral ihraç edildi. Sonuçta geride 176 general ve amiral kaldı ki, bu bile NATO üyesi ülkeler için hayal edilemeyecek kadar büyük bir sayıyı ifade ediyor.

Tasfiye geleneği 
Aslında Türk toplumu ordudaki çeşitli vesilelerle yer alan tasfiyelere alışkındır. 2'nci Mahmut'un Yeniçerileri ve dolayısıyla devlete sızmış Bektaşiliği tasfiye ettiği "Vaka-i Hayriye" buna tarihten bir örnektir.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/07/29/orduda-tasfiye-bizim-alisik-oldugumuz-bir-gelismedir

 

Yorum:

Neye alışıyoruz acaba?

Sayın Barlas Ordu’daki tasfiyelere neredeyse sevinecek. Ülke olarak, millet olarak darbelere ve akabindeki tasfiyelere alışık olmak aslında çok büyük bir talihsizlikken maalesef bunu çok normalleşmiş gibi konuşur olduk.

17-25 Aralık operasyonları ile başlayan Türk Ordusu’nu itibarsızlaştırma faaliyetleri 15 Temmuz darbe girişimi ile zirveye çıktı halen de etkisini sürdürüyor. Ülkenin en büyük gücü olan Ordu zayıflatılarak başka hiçbir şey yapmaya gerek bırakmadan ülke işgale hazır hale getiriliyor.

Tasfiyelerin yanı sıra Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı’na, Genelkurmay Başkanı ve MİT Cumhurbaşkanı’na bağlanacakmış ve böylece son darbe vurulmuş olacak.

Ülkede ciddi bir istihbarat zaafı olduğu herkesçe malumken, Ordu içinde sözde temizleme işlemleri ile acaba kimleri uzaklaştırıyorlar? Kamuda ve özel sektörde bile cadı avına çıkan hükümet yetkilileri halkı iyice birbirine düşürecek artık kargaşa ve iç savaş kaçınılmaz olacak. Allah yardımcımız olsun.

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 372 | Tarih: 31.07.2016
Ergün Diler
Kanlı Düğün
Sonuç nereye varır?
1252 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Sen ne büyükmüşsün hey Atatürk
La ilahe İllallah
1011 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Orduda tasfiye bizim alışık olduğumuz bir gelişmedir
Neye alışıyoruz acaba?
950 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Asıl tehlike, “paralel din”ler tehlikesi!
Vücut gidince dil de gider VATAN DA!
898 Okunma
Ali Bülent Dilek