IŞİD ile Savaş
1198 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

24.06.2016

İngiltere’de Avrupa Birliği taraftarı olan işçi partili bir milletvekili öldü. “Katil Büyük Britanya” diye bağırdı. Soros’la ilişkisi olan biri. İngiltere’de Rothschild, AB’den ayrılmayı ve ABD’ye katılmayı istiyor. Suriye’de ve dünyada istihbarat örgütleri ve terör örgütleri grup grup olmuş. ABD askerleri ile Fransa ve Alman askerleri yerli kıyafetlerle savaşıyorlar.

-Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor. Savaş ABD ile Avrupa arasında göstermelik başlayacak. Asıl savaş Çin ile Amerika arasında başlayacaktır. Hedef Türkiye ile İran’ı savaştırmaktır. ABD ile AB hiç bir zaman savaşmaz. Şimdilik onlar adına gruplar oluşturuluyor. Çin ve Rusya’nın katılması isteniyor. Putin oyunu anladığı için Suriye’den ayrıldı.

 

2- Light İslam

Ilımlı İslam anlamında kullanılmış olmalıdır. Şimdi Batılılar, İslamiyet’i kendilerine benzeyip onları yanlarına almak istiyorlar. Diğer Müslümanları da anarşist olarak takdim ediyorlar.

-Sermaye’nin tek rakibi ve düşmanı Kuran’dır. Her şeyi para ile alabiliyor ama Kuran’ı para ile elde edemiyor. Önce Kuran’ı yok etmek istedi. Başaramayınca tahrif etmeye çalıştı. Başaramayınca şimdi bozarak uzlaşmak istiyor. Rothschild siyaseti bu. Rockefeller ise hala uzlaşmaya yanaşmıyor.

Babam, Dursunoğullarından Numan Hoca’nın oğlu Süleyman Efendi; “İslam kıldan ince kılıçtan keskindir derler.” dedi.  İslamiyet İnsan haklarına saygılı olma ve insana özgürlük tanıma bakımından kıldan incedir. Kafir kafirliğinde, Mümin müminliğinde özgür olacak. Herkesin özgürlüğü kıldan ince hatlarla şeriatça çizilmiştir. Sonra da bu sınırları korumada kılıçtan keskindir. İslam herkese özgürlük tanımada ılımlıdır. Herkesin özgürlüğünü korumada acımasızdır. Batılılar İslamiyet’in bu ideal durumunu idrak edemiyor. Katili astığı, hırsızın kolunu kestiği, fahişeyi eve hapsettiği için zalim bir yönetim olarak görüyorlar. Suç işlemek şartı ile devletin hiç bir baskısı içinde olmadıkları için de anarşist olabileceğini sanıyorlar.

 

3- Tarihi Kavşak

İngiltere’de Rothschild ve Sermaye Avrupa Birliğinden çıkmak istiyor. İşçi Partisi ve Başbakanları Britanya’yı Avrupa içinde güçlendirmek istiyorlar. Büyük çatışma devam ediyor.

-Sermaye Avrupa’yı ikiye bölmek istiyor. Böylece ABD güçlenecektir. Çin’le de uzlaştırarak savaşsız dünyaya yeniden hakim olmayı deniyor. Bu, Rothschild planıdır. Rockefeller ise Rusya’yı ve Çin’i da dışlayarak ABD ile İngiltere’nin bir olmasını istiyor. Eskiden bu tür siyasi oyunlara hemen kapılır, hükümetler harekete geçerlerdi. Bir veliaht öldürüldü diye birinci cihan savaşı çıktı. Şimdi ise uçak düşüyor, gemi batıyor, kafaya çuval geçiriliyor ama savaş çıkmıyor. İngiltere Avrupa Birliğinden zor çıkar. Çıksa bile İngilteresiz Avrupa daha güçlü olur. Örnek olarak Türkiye İngiltere’nin Avrupa Birliğinde olmasını istemez. Çünkü Türkiye paralel güçlerden hoşlanmaz. Türkiye Avrupa uygarlığının gelişmesini istemektedir. Türkiye Sosyalizmin da gelişmesini ister. Çin’in güçlenmesini ister. Böylece dünyada denge oluşur. Güzelim İstanbul bizim olur. Onlardan biri galip gelse ertesi gün Türkiye’de bir Türk veya Müslüman bulamazsın.

 

4-İngiltere ayrılırsa Avrupa Birliği çöker. Bunu herkes biliyor. Avrupa Birliği çökünce de ABD’de durum bozulur. O da dağılır. Bu sebepledir ki CIA AB’nin dağılmasına karşıdır. Sarkozy Türkiye’ye Akdeniz Birliğini önerdi. Rusya da katılırsa ABD kalamazdı.

- Avrupa Birliği İngiltere’nin ayrılması ile güçlenir. Avrupa Birliğinin kurucuları Fransız ve Almanlar’dır. Almanla Fransız iki defa iki cihan savaşında yenildiler. Sermaye’nin tezgahı olduğunu anlayan De Gaulle de Almanlarla kopmaz dostluk kurdu. Fransız Alman işbirliği devam ettikçe Avrupa Birliği’ne hiçbir zaman katılamaz. İngiltere Avrupa Birliğine bağlıdır. İngiltere Avrupa Birliğinden çıkarsa, Türkiye’yi hemen Birliğe alırlar ve Türkiye Avrupa Birliği’nin üçüncü ayağı olur.

Sermaye yarım bin yıldır Avrupa Birliği’ne yapmadığını bırakmadı. Kolay kolay unutulmaz.  İngiltere ABD ile birleşerek güçlü devlet olarak kalmayı deneyecektir ama Türkiye aracılığı ile Rusya AB ile birleşecek. Çin de bunların yanında yer alacak. Böylece ABD’nin dünya hâkimiyeti sona erecektir. ABD de Federal devletler daha da güçlenecek, ABD uygarlığı da ileri safhaya taşınacak. Sermaye’nin baskısından onlar da kurtulacak.

 

5- Son Perde

Kissinger Rusya’nın yerini Çin’e devretmeyi teklif etti ve ikna etmeye çalıştı. İki kutup olunca, Çin, Rusya ve Türkiye’ye büyük iş düşecek.

- Yazar baştan beri yanlış tez savunuyor. Türkiye etkilidir. Sermaye dünyayı yönetiyor. Bize de büyük pay verecektir. Önce Sermaye güçlüdür. Devletler savaş içindedir. Parası ile herkesi kullanıp işi bitince çöplüğe atmak sanatıdır. Bu sebepledir ki parası ile kullandıklarını güçlendirmez. Hep yoksul bırakır.  1950’lerde Demokrat Parti’yi kullanmak için Türkiye’ye kredi verdi. Demokrat Parti Türkiye’yi kalkındırmaya başlayınca Başbakan’ı sehpaya gönderdi. Hem de kendi askerlerine astırdı. Bundan ders alan askerler adım adım Türkiye’yi esaretten kurtardılar.  Biz kendimiz büyük olacağız.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye’nin Gücü

Yeryüzünde ilk yerleşik uygarlık Irak’ta Sümerler tarafından kuruldu. Sümerler Türk’tü.

Sümer Uygarlığı Mısır, Hint, Çin, Türkiye’de Hitit, Yunanistan’da Grek sonra Roma uygarlıkları şeklinde gelişti.

Türkler Sümer uygarlığından sonra yeni bir uygarlık tipi geliştirdiler, Göçebe Uygarlığı. Hun İmparatorlukları yerleşik olmayan ama büyük olan uygarlık halinde ortaya çıktılar. Dünyanın en büyük imparatorluğunu Moğollar yani Türkler kurdular. Türkler, İslamiyet’i kabul ettikten sonra Karahanlılar, Gazneliler, Selçuklular ve Osmanlılar olarak da dünyayı yönettiler. Ülkeler savaşla fethediliyor ama alınan yerlere adalet getiriliyor ve halklar arasında fark gözetilmiyordu. Osmanlılar İstanbul’u aldıkları zaman en çok rahat eden Hıristiyanlar olmuştur. Dünyada hala en saygın oldukları ülke Türkiye’dir.

O halde Türkiye ne Avrupa’nın, ne Amerika’nın, ne Çin’in müstemlekesi olur. Belki hepsinin sadık dostu olabilir. Yazar hep akıllı olalım diyor da o aklın ne olduğunu söylemiyor. Biz tarafsız olacağız. Bir karış toprak için seksen milyon ölürüz ama kimsenin bir karış toprağında gözümüz yoktur. Bizim siyasetimiz ‘Yurtta sulh, cihanda sulh!’tur.

Dünyaya hizmete hazırız ama tahakküme hizmet etmeye asla. Çıkarımız var diye sömürü sermayesinin yanında yer almayız. AK Parti olsa bile biraz sonra iktidarı bırakır gider. Biz İran’la savaşmayız. İran’la savaşmazsak kimse bizimle savaşamaz. ABD’nin güçlü ordusu gelse İskenderun’da çıkarma yapamaz. Ege’de çıkarma yapamaz. Çanakkale’yi geçemez. Rusya da Erzurum’u işgal edemez. Bunlar denendi, başarılamadı. Şimdi çok daha kuvvetliyiz. Kuvvetli olmamız haklı olmamızdan dolayıdır. Haklılığımızı da bugün bütün dünya bilmektedir.

Evet, akıllı olmalıyız.

  1- Savaşa da yokuz. Saldırırsanız savunuruz. Biz saldırmayız. Aranızdaki saldırılara da karışmayız.

  2- Biz kimsenin iç işlerine karışmayız ama kimseyi de bizim iç işlerimize karıştırmayız.

  3- Bloklar arası tarafsız kalırız. Savaş bitince yaralarınızı sarmada yardımcı oluruz.

  4- Biz Sermaye’ye karşı değiliz. Sermaye’nin sömürüsüne karşıyız. Biz beş büyüklere karşı değiliz. Birleşip insanlığı ezmesine karşıyız. Bunu ABD’ye çok açık bir şekilde ifade ettik. Biz Osmanlının varisleriyiz. Dünya’nın sorumluğunu yüklenen devletlerin elbette bazı yetkileri ve hakları vardır. Biz sizin dünyadaki görevlerinize karışmayız ama ülkemizi de size teslim etmeyiz.

AK Parti farklı siyaset gütse de yazar da onların sözcülüğünü yapsa da Türkiye’yi azdırmanın içindedir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 367 | Tarih: 26.06.2016
Ergün Diler
IŞİD ile Savaş
Türkiye’nin Gücü
1198 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Sanat, zamanın ve mekânın İslâmileştirilmesi meselesi
En zor medeniyetin doğumu!
1051 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Yazı yok
İzzeti yanlış yerde arayanlar
1007 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
İlahi Binali Bey
Batının sözde demokrasisi
996 Okunma
Lütfi Hocaoğlu