Bir Japon neden IŞİD’e katılır
1184 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

22.03.2016

IŞİD’e katılmak isteyen bir Japon, Gaziantep’te yakalanmış.

*

Benim kafada deli sorular:Gm Ezilmiş bir coğrafyanın çocuğu olmayan bu Japon’un IŞİD’le ne işi olabilir?

*

Cihat kavramını bırakın yanlış anlamayı, doğru anlamasına bile teknik olarak imkân ihtimal olmayan bu Japon, ne bulacak IŞİD’de?

*

Eğer Samuray geleneği ile kafa kesme teknikleri arasında bir özdeşlik kurmadıysa...

Bu Japon ne yapacak IŞİD’de?

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

İnsanlar IŞİD’e niçin katılır

Tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiydim. O yıllar PKK ile savaşın en ateşli olduğu yıllar. Fakülte kantininde oturuyoruz. İki tane özel harekât polisi geldi. Bellerinde silahlar vardı. Bizim bir arkadaşımızla ortak arkadaşları olduğu için onu ziyarete gelmişler. Kantinde oturuyoruz. Özel harekâtçı bu polisler anlatıyordu. Bunlar çok zengin ailelerin çocukları. İstanbul Bağdat Caddesinde yapmadıkları çılgınlık kalmamış. En lüks arabalara sahipler. Denemedikleri cinsellik kalmamış. Artık başka bir şeyi denemeleri gerekiyormuş. Bu da adam öldürmekmiş. Bunu yasal yoldan yapmak için polis olmaya karar vermişler ve özel harekâtçı olup Güneydoğu’ya gitmişler ve bu konuda da yeterince tatmin olmuşlardı.

IŞİD’e her katılan böyle değildir. Zengin aile çocuğu olup IŞİD’e katılanların büyük bir çoğunluğu böyledir.

Buna ilaveten antisosyal kişilik bozukluğu olanlar vardır. Bu hastalığı olanlarda duygu olmaz. Acıma duygusu, üzülme, sevinç duygusu yoktur. Gerçekten böyle bir hissi hissetmezler. Onlar için tavuk kesme ile adam kesme aynı şeydir. Rahatlıkla babasını, kardeşini, çocuğunu öldürür ve bunu yaparken de hiçbir duygu hissetmezler. Sadece kendi biyolojik zevkini tatmin ederler. Onlar için adam kesmek toplumda belli bir konuma gelmeyi sağlar. Korku salarak toplumda üst sınıf olmayı isterler.

Diğer bir grup ise saf saf IŞİD’i gerçek İslamiyet sananlardır. Genellikle içlerinde bir müddet kalınca gerçeği anlarlar ama oradan çıkamazlar, kaçamazlar. Kaçmaya kalkıp yakalananlar ise yukarıdaki iki grup tarafından sorgusuz sualsiz öldürülür, kafaları kesilir. Hatta kestikleri kafanın yanında iştahla yemek bile yiyebilirler. Emin olun, yerler.

Çok daha ilginci IŞİD yöneticileri ise Sermayenin emir kuludur. Sermayenin emrinden bir adım dışarı çıkamazlar.

 

 

Lütfi Hocaoğlu