Son Söz Kimin?
1264 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

19/02/2016

1- Son Söz Kimin?

PKK, PYD, YPG Ortadoğu’yu kanatan kuruluşlardır. Herkes bunlarla meşgul. Rusya ve ABD AB’ye karşı birleşiyor. Avrupa Osmanlıyı yıktı, Rusya ve ABD büyütüyor. Kürtlerin çoğu Türkiye’de. Kürtler hakkında kararı Türkiye verir.

-  Uygarlıkların biner yıllık ömürleri vardır. 300 yıl gelişirler, 400 yıl güçlü yıllarını geçirirler ve son 300 yıl içinde çökeler.  Doğu uygarlığı zirvede iken batı uygarlığı yeniden oluşmaya başlar.  Bugün batı uygarlığı zirvede, doğu uygarlığı yeniden oluşuyor. Önce derebeylikler yıkıldı, sonra krallıklar yıkıldı, sonra imparatorluklar yıkıldı. Şimdi de diktatör yönetimler yıkılıyor. Bunları Sermaye yıktı.  Bugün de Sermaye yıkılıyor. Kuran düzeni gelecek.

 

2- Tablo

-Doğu Kürdistan Barzani’nin, Batı Kürdistan Suriye’nin, henüz balkana birini bulmadılar. ABD belki Türkiye ile anlaşır birini koyar. Bosna Hersek’li Boşnak olmayan 5000 kişi DEAŞ’ta savaşıyor. Rusya Suriye’ye hakim olursa bunlar nereye gider? Suriye Türkleri Keseb kasabasını aldılar. Rusya ve ABD baskı yaptı.  Türkiye emretti, geri çekildiler. 1900’lerdeki Kuran’a hakaret tablosu yok satıyor.

- ABD’de Cumhuriyetçiler hakimdi. CIA ile beraber fitne çıkararak dünyayı yönetiyorlardı. ABD’de demokratlar iktidar olunca CIA ile ayrıldılar ama Sermaye parasının gücü ile ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Obama, Putin, Erdoğan iyi gidiyordu. Uçağın düşürülmesi bu dengeyi bozdu. Şimdi kimin ne yaptığını kendileri de bilmiyor.  

 

3- Para para para

- ABD sermayeyi Nevada eyaletine davet etti. Faizi ve vergiyi ona göre ayarladı. Rothschild’lar ilk koşanlar oldu. Avrupa Sermayesi 2016’da oraya taşınacak. 2020’de planlanmıştı. Türkler de sermayelerini ABD’ye katıyorlar. Kılıçdaroğlu gidecek. Baykal ABD’li olarak devrede.

- ABD, dolarının dünyada dağılmasını tehlikeli buluyor. Parayı kendi bankalarında topluyor. Yarın savaş çıktığında paralara el koyacak ve dünyayı mefluç hale getirecek. Rothschild, Rockefeller ile anlaşmışa benziyor. Üçüncü cihan savaşı çıkacak veya devletler Sermaye’ye teslim olacaktır. Bunun sonunda AB, Rusya ve Çin’in anlaşması ortaya çıkar ve yeni dolar sistemini geliştirirler. ABD’de yıllardır yeni para sistemine çalışıyorlar. Doları yeni para sistemine çevirecek. Onun için toplamış olabilir.

 

4- Son kale

Farklı görünüyorlar. Birbirlerine çatıyorlar ama bize saldırırken bir oluyorlar. Herkes bize saldırmada birleşmiş. Yalnız Türkiye İslam aleminin son kalesidir. Ülkemiz için bir olmamız gerekir.

- Savaşın kazanılması için bir olmak gerek, ancak sadece bir olmak zaferi getirmez. Bir olmak için de, dünyayı birleştirmek için de sorunları çözmüş olmamız gerekir. İnsanlığın sorunları var. Ekonomide; karşılıksız para, gümrük ve vize duvarları, sermaye veya devlet tekeli, faiz sömürüsü. Siyasette; merkezi yönetim, bürokrasi, yıllar süren hakimlik sistemi, ekseriyet sistemi.  Bu sorunları çözmeden savaş bitmez. Savaş kazanılsa bile yeni düzen getiren masada oturur. Adil Düzen’den başka sistem üreten başka bir yer olmadığı için zafer Adil Düzen çalışanlarınındır.

 

5-Halka operasyon

-Tertip Rusya ve ABD’nin oluru ile başladı. Hava kuvvetlerinin PKK’ya karşı üstün başarısınn intikamı alınacaktı. Fransız ve Alman arabaları seçildi. Onlar yaptı havası verildi.

-Tüm anarşik olaylar, Sermaye’nin aktörleri tarafından yapılır. ABD yoktur. İngiltere, Fransa, Almanya yoktur. Rusya, İran hatta Çin bile yoktur. Sermaye’nin kendilerine verdiği rolü oynuyorlar. Oyuncular, artist olduklarını bilmeden biz yapıyoruz sanarak oynuyorlar. İnsanlık gün geçtikçe bilinçleniyor. Türkiye de filmlerde bir oyuncu.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

 Oyunla değil, ciddiyetle!

Sorunları onlarla oyun oynayarak değil ciddiyet içinde çözmeliyiz. Yazarımız oyunları anlatmakta, karşı oyunları bile önermemektedir. “Birlik olmakla çözeriz.” diyor. Dün “Erdoğan çözer” diyorlardı.

Sorunlar,  kainatı var edenin ortaya koyduğu ciddi kurallarla son bulur. Oyun biter. Seyircileri rahatsız eden oyunu bitirmemiz gerekir. Halk seyirci olmaya devam ederse onlar da oynamaya devam eder. Seyirciler seyretmekten vazgeçerlerse sömürenler sömürecek kimse bulamazlar.

Türkiye’ye herkes saldırıyor. Fiilen, kavlen saldırıyor. ‘İt uyur, kervan yürür.’ diyebiliyorsak zafer bizim olur.

Türkiye kışkırtıcı konuşmamalıdır. Türkiye demelidir ki; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine göre kurulmuştur. Biz savaşı çıkarımız olduğu için yapmayız, biz savaşı insanlığın barışı için yaparız. Türk Milleti sabreder. Savaşa en son karar verir. Savaşa girdiğinde yenilmeyi düşünmez. ‘Ya zafer ya ölüm’ der. Bunu bütün dostlarımız ve düşmanlarımız bilmelidir. Yöneticilerimiz, düşmanların yanında görünebilirler, hatta olabilirler de. Halkımız bin yıldır, bu topraklarda yaşamaktadır.  Sakarya’ya kadar geldik ama korkmadık. Çünkü ölmeyi göze almıştık. Halkımız İstiklal Savaşı’nda nasıl bir olmuşsa bugün de birdir. 600 senelik sultanlığı bıraktı ve milli kıyama kalktı. Sultan bile bölemedi. Şimdi Demirtaş veya Kılıçdaroğlu mu bölecek.? Bunları dünya bilsin ve ona göre adım atsın. Ulusumuz yenilmekten değil, haksızlık yapmaktan, zulmetmekten korkar. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%ީ��

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 349 | Tarih: 21.02.2016
Ergün Diler
Son Söz Kimin?
Oyunla değil, ciddiyetle!
1264 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye’nin kurtlarla dansı!
PARALEL AK PARTİ VE PARALEL ŞİA!
1200 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Gün susma değil, konuşma günüdür
Kuran’a aykırı dış politika
1187 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bu adamlar bizi biraz da şaşırtmaz mı yani?
Barış için Savaş
1184 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler