Arkadaki akıl
1215 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

29/01/2016

1- Arkadaki akıl

Sur, Silopi ve Cizre’de kan ve göç. Dışarıdan gelen silah. Destek aldıkları kendi adamlarını kendileri neden öldürüyor? Sırplara karşı Arnavutları da böyle silahla durdurdular. Soros destekledi. Ülke ikiye ayrıldı. İsrail de böyle zorla toplanan hayırlarla kuruldu. Bugün de PKK böyle baskı ile toplanan %5’lerle yaşıyor. Sırbistan ve Kosova’da oynanan oyun şimdi bizde oynanıyor.

- Hastaya mikrobun vücuda zehrini nasıl kustuğunu anlatmak, hastanın moralini bozmaktan başka bir şey değildir. Birinci Kuran uygarlığı ömrünü doldurdu.  İslam alemi yeni uygarlığa, Kuran düzenine geçmek zorundadır. Bütün bunlar bunun için gerçekleşiyor. Ordunun zaferini hukuk düzeni taçlandırmazsa o zafer bir işe yaramaz. Şimdi yüz dinleme evi ve yüz lojmanlı apartman yapılacak ve yeni uygarlıkla dünyayı fethedeceğiz. Cemaatin okulları bizim öncü kuvvetlerimizdir. Milli Görüş bizim merkezi uygarlığın başlangıcıdır. Artık yazarlar Sermaye’den izin beklemeden, korkmadan Adil Düzen’den bahsetmelidirler, Akevler’den bahsetmelidirler.

 

2- Lider Ülke

Gizli üçüncü cihan savaşı. Herkes isteyerek veya istemeyerek işin içinde. Afrika’da 1,5 milyon Çin’li var. Rusya doğrudan İslam ülkelerinde yer alıyor. Terör bahanesiyle herkes güçlerini oralarda topluyor. Afrikalılar Çinlileri hoş karşılıyor. AB ve Çin Kürtleri kullanarak ABD’yi Ortadoğu’dan uzaklaştırıyor. ABD de Suriye ve Irak Kürtlerini özerk hale getirip Türkiye’ye vermek istiyor. Böylece Ortadoğu çıkarlarını korumak istiyor. Sonunda ABD rakibi olacak Türkiye’yi desteklemek zorunda. Başkanlık bunun için gerekir.

- Yazar oynanan oyunları doğru anlatıyor. Bunlar senaryo, sömürü sermayesi yazdı. Hedef dünyayı ikiye bölüp üçüncü cihan savaşı çıkarmak, şimdilik hazırlık safhası. Yazarımız dahil herkes dünyayı üçüncü cihan savaşı ateşine sokma senaryosunda başarılı oyuncular. Bakanlık demek derin güçlerin devleti yönetmesi demek. Askeri yönetime çekip ekonomiyi alt üst etme hevesi. Şimdilik sermaye iyi tuzaklar kurmuş oynuyor.

 

3- İdil-Nusaybin

Önce DAEŞ kuruldu. Silahlandırıldı. Kobani bahanesi ile Kürt PYD’ye bol silah verildi. Tüm gizli servisler PYD’ye silah eğitimi verdi. Rusya da silah gönderdi. O da eğitti. İşte şimdi Nusaybin, Silopi ve Cizre’de bizimle savaşan bunlar. Cizre’de iki mahalle vardı Cudi ve Nur mahalleleri. Bunlar şehrin kenarında idi. Mahallede 60.000 kişi vardı. Evler birbirine içten bağlanmış böylece modern kent savunması hazırlanmıştı. Eksilen nüfus köyler ile arkadan takviye edilmektedir. Kobani’de Türkiye’nin desteği ile eğitim görenler burada direniyorlar. Bu oyunlarda bu zamandan beri Sarayda etkin olan biri, şimdi Kobanidedir. PKK ve PYD bunu organize ediyor. Orda tüm dünya bize karşı birleşiyor.

- Yazarın yanıldığı nokta şudur. Onları birleştiren devletler değildir. Sermaye’nin dolarları. Dünyadaki bütün halklar Türkleri seviyorlar. Devletlerine de saygıları var. Türk okulları dünyada bu sayede yer buldu. Hıristiyan, Hindu, Budist. Yazara şunu sormalıyız.  Devletin, onun istihbaratına dayanan MİT yollara tonlarca patlayıcı koyarken hendekler kazarken, Suriyelilere silah gönderirken, Koskoca mahalle inşa edilirken gözü nerede idi? Kulağı nerde idi.  Orgeneralleri hangi akıl sıradan paralelci savcıya yakalatıp hapishaneye attırd? Kimin istihbaratı  ile bunları yapıyordu.? Bugün Rusya ile aramızı açan, bugün paralelcileri başımıza musallat eden, AK Parti’ye ve Erdoğan’a karşı birleştirip aralarında anlaşmalarına mani olan akıl o akıldır. Biri göre yapamadı mı o değildir. Sivil bir yönetici MİT'i yönetmiyor. Kendi telefonunu bile dinlenmekten alıkoyamıyor. Türkiye aklını başına getirmeli. İdam cezasını getirmeli, askerlerin sivil mahkemelerde muhakeme edilmesini kaldırmalı,  MİT başkanı yine bir orgeneral olmalı. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine dönülmeli ve başka devletlerin iç işlerine karışılmamalı. Devletler arasında tarafsız olunmalı.

 

4- Yeni Dünya Düzeni

Dünyada Sermaye yeni düzen kuruyor. Soros ortalıkta dolaşıp beyanat veriyor. Putin ve Erdoğan anlaşmazlar diyor. Obama’sız ABD yeni bir düzenleme ile karşılaşıyor. Putin dünyayı değiştirsinler ama bizim mahallemize uğramasınlar diyor. Birlik olursak yeni dünya düzeninde yerimiz olur.

- Yazar Sermaye’nin yeni dünya düzenini kurmakta olduğunu artık kabul ediyor. Sermaye’nin yanında olalım ve biz payımızı alalım diyor. Sermaye’nin galip geleceğini varsayıyor. Bizim varsayımlarımız devam ediyor. ABD sermayesi ikiye bölündü. Biri savaşlar çıkararak dünyada yeni düzen kurulsun istiyor. Rockefeller, böyle ekonomik baskılarla savaşsız bu işi halletmek istiyor. Gerçeği anladılar. Şimdilik Rockefeller ve Rothschild’e zaman tanındı. “Haydi başarabilirsen, başar.” dendi. Bu arada kendisi de hazırlığını yapıyor. Sermaye Obama, Putin, Erdoğan üçlüsünü bitirir buraya savaşsız adamlarını mesela Kemal Derviş’i getirse iki sermaye oturup yeni dünya düzenini savaşsız düzenleyecekler. Başaramazsa yeni dünya düzenini savaşla düzenleyecekler. O zaman Soros da onların emrine girecek. Asıl bu oyuna karşı tedbir almalıyız.

 

5-Neden Söke

Sabancı’nın katili Türkiye’de birini Sabancı’ya arkadaş edecekti. ABD’nin en ileri güvenlik korumasında rahatlıkla bu işi başarmıştı. Yeni kuran kim idi bilemiyorum.

- Katili zamandan yararlanacaktı. Nasılsa kaçacaktı. Kaçmasa bile kendisi hapse girecek çocuklarına servet bırakacaktı. İdam cezasının olmadığı bir yerde güvenlik sağlanamaz. Onu koruyan sermaye Nurettin Sabancı’yı Japonya ile anlaştığı için cezalandırdı. İzinsiz genişliyordu. Sakıp dengeli gidiyordu.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

Bugünkü uygarlık

Tarihte uygarlık Nuh’la başladı. Kavmi bir uygarlıktı. İbrahim kavmi uygarlığı beşeri uygarlığa çevirmeye başladı. Musa yazılı hukuk düzenine geçirdi. Davud devlet sektörünü oluşturdu. İsa laiklik düzenini getirdi. Kuran bunları birleştirerek içtihat yani demokratik düzen getirdi.

Ne var ki Kuran düzeninin uygulanması için yirminci yüzyıla ihtiyaç vardı. Sanayi devrimi gerçekleşmeliydi. Yoksa şeriat düzeni yani demokrasi uygulanamazdı. İsrailoğulları ticaretle meşgul idiler. Müslümanlardan öğrendiklerini batıya öğrettiler. Batıda sanayi olmadığı için mali sanayii keşfettiler. Bu Avrupa’yı teknikte üstün kıldı. Yahudi Sermayesi de zenginleşti ve dünya piyasalarına hakim oldu.

Sanayi inkılabının yapılabilmesi için sermaye terakümüne gerek vardı çünkü o zaman kağıt para bilinmiyordu. İşte bugünkü uygarlık altın para üzerine dayalı sermaye terakümünü sağlayan sistemden ibarettir.

Bugün artık kağıt para keşfedilmiştir. Altına gümüşe gerek yoktur. Devletlerin güvenlik gücü yeterli olmadan devletlerin çıkardığı paralarla ekonomi çalışmaktadır. Bu arada artık kimse kendi ürettiğini tüketmiyor satıyor satın alıyor. Tarım dönemindeki düzende ise herkes kendi ürettiğini tüketiyordu. Şimdi zorunlu olarak işçilik dönemi gelmiştir. İşçilik köleliğin eşi bir sistemdir. İnsanlık özgürleşecektir. Ortaklık sistemi gelecektir.

İşte bu çatışmaların kaynağı ömrünü doldurmuş işçilik sistemi ile yeni oluşmakta olan ortaklık sistemi arasındaki çatışmadır. Asıl Kuran uygarlığı şimdi başlayacaktır. Beş bin yıllık tarım dönemi şeriatı kanunlarının yerine Kuran’ın içtihat sistemine dayanan ortaklık sistemi şeriatı gelecektir.

Çekilen sancılar bu sancılardır. Kanlı veya kansız gelecektir. Kararı da insanlık verecektir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 347 | Tarih: 7.02.2016
Ergün Diler
Arkadaki akıl
Bugünkü uygarlık
1215 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Küllerinden doğuşu medresenin ve medeniyetin...
Avara kasnak!medresesi!
1180 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Emre Aköz
832 sayfalık hazine
Bilmeden Taraf
1136 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Barlas
En zor ve en karmaşık bilim kendini bilmektir
Yön edinmek mi, yönetilmek mi?
1130 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Başkanlık sistemiyle ilgili milletime uyarılar
Kuran mı AB uyumlu yasalar mı?
1030 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu