Son Fırsat
1905 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

15/01/2015

1-ABD petrolün fiyatını düşürüyor. Dört devlet gidecek. Rusya, Kanada, Venezuela ve İran.  Amerika faizi yükseltti. Para ABD’ye dönüyor.  Ortadoğu devletleri zarar görecek. Türkiye’ye zararı olmayacak.  ABD dolarla, biz silahla dünyaya hükmedeceğiz. Bu son fırsattır.

- Petrolün fiyatı düşünce dünyada sanayi gelişir. Petrole dayanan ekonomiler petrolsüz ekonomiye kayarlar. Şimdi ABD’ye dönen dolarlar yarın faizi ile birlikte tekrar başka yerlere gider. Bu da doların iflası demektir.  Şimdi ABD’ye dönen dolarla Sermaye altın alıyor. Yarın borçlarını ödeyecek. Doları batıracak, altın karşılığı para çıkaracak. Yine dört ayak üzerine düşecek. Türkiye’nin ise silahı yok. Savaşlara sokup onu ve İran’ı birlikte yok etmek istiyor. Türkiye ve İran birbirini vurmazsa Sermaye yenilir. Bunlar savaşa girerse Ortadoğu diye bir yer kalmaz.

 

2-Süper güç

ABD 80 ülkede askeri güç besliyordu. Kaynağı Japonya ve Çin idi. On dolar üretiyor, kasaya 15 dolar giriyordu. Çin ABD’ye rakip olmaya başladı. Karşılıksız 5 dolar gelmeyecekti. 80 ülkeden askerlerini çekiyordu. Başka çaresi kalmadığı için Türkiye ile anlaştı. Ortadoğu’nun bekçiliğini yapacak. ABD Irak’ı üçe böldü. Kuzeyi bize bıraktı. Kürtler bizimle beraber olacaktı. Suriye ve İran bize cephe aldı.  Kürtlerle birleşerek Arapları Avrupa’ya, İran’ı da Çin’e bırakmayacağız.

Hasılı ABD bizi yüceltiyor. Neden istemiyoruz?

-  Bu görüşte büyük hatalar vardır. Önce ABD ikiye bölünmüştür. Sermaye ve devletler diye. İkisinin siyaseti ayrıdır. Bazen geçici olarak birleşip saldırıyorlar. İkincisi ABD tek başına süper güçtür ama diğer iki veya üç gücü yenecek durumda değildir. ABD artık dünyaya hükmedemeyecek. Üçüncü olarak ABD’de başkan değişti mi siyaset de değişir.  Dolayısıyla ABD’ye güvenip meydana çıkmak intihardır. Dördüncü olarak ABD Yahudileri İstanbul’u merkez yapmak istiyorlar ama Milli Görüş olmayacak, Erdoğan olmayacak.  Türkiye’yi destekleyip ortaya çıkaracaklar sonra desteklerini devam ettirmek için Erdoğan’ın gitmesini isteyecekler.  Yazar kurulan tuzağı göremiyor.

 

3-Son Model

Bir İtalyan önce para kazandı sonra kulüpleri satın aldı. Oyuncuları yetiştirdi.  Kulüpleri dünyada şampiyon etti. ABD devletti ama millet değildi. Millet olmanın modelini buldu. Modelsiz bir yere varılmaz.  Varlığını sürdürmek için yeni model üretiyor. Fethettiği ülkelerin yönetimini onlara bırakmak. Taşeronlarla yönetmek. Bizim de bir modelimiz olmalıdır.

- Modelsiz başarı elde dilemez. ABD modellerle dünyaya hükmediyor. Uygarlaşmadan önce Sermaye terakümüne ihtiyaç vardı.  Yahudi sermayesi modeli seçmişti. Dünyadan hammadde alıyor, Avrupa’da Hıristiyanları çalıştırarak üretim yapıyor ve malını dünyaya pazarlıyordu. Sonra karşılıksız para çıkararak, dünyayı onunla sömürüyor. Sosyalizm ve Kapitalizm modelleri ile dünyayı bir asır yönetti. Model eskidi yeni model bulmak istiyor. Ömrü son buldu. Artık yeryüzü ilahi uygarlığa yeniden dönmeye başladı. Yeryüzünü Adil Düzen yönetecektir. Bizim modelimiz vardır. 

AK Parti’den önce Türkiye bankaları iflas etti. 50 milyar doları Halk partisi sonra ödedi. Şimdi de Merkez Bankası bağımsız ABD Sermaye’nin emrinde.  Yatırımlar zarar ediyor, bankalar kazanıyor. Dolar kıymetleniyor. TL yerinde sayıyor. Bu gidişle TL’nin güvenli bir para olması hayaldir. Türk Lirası altına kota edilir, peşin alışverişler Türk Lirası ile yapılır, borçlanmalar da altın değeri üzerinden yapılırsa paramız batmaktan kurtulur. Yoksa bir altı sıfırı daha atarız.

 

4-Mesaj!

Obama Sermaye’ye savaş açtı. Petrol 150 dolardan otuz dolara iniyordu. Petrolü üretenler zor durumda. Vergi kaçırmak için paralar İsviçre’ye yatırılıyordu. Dünya değişiyor. Yeni düzenleme gelecek.

- Dünya değişiyor. Yeni düzenleme gelmeyecek, yeni düzen gelecektir. Sermaye üçüncü cihan savaşı ile çözmeye çalışıyor. Siyasiler ise silah zoru ile çözmeye çalışıyor. Çözüm sadece ilahi düzende vardır. Adil Düzen’de vardır. Yeni düzen gelecek, bu kesin. Kanlı mı kansız mı, bunun cevabını oyuncular verecek.

 

5-Banka Hesabı

CIA Futbol federasyonu ile oyun oynadı.  Türkiye’de olanlar oldu. İsviçre’ye paralar akıyordu. İlgilenenler için çok yazıyorum.

- Faizli sistemde sürekli olarak doları piyasaya sürme zorunluluğu vardır.  Başka türlü faiz tahsil edilemez. Zamanla piyasa para ile doyar. Halk tasarruf etmeye başlar. Böylece enflasyon dengelenmeye başlar. İsviçre bankaları bu parayı kredi olarak tekrar piyasaya süremezler. Dolaysıyla para kazananların sandığı olur. ABD’ye dönse tekrar piyasaya girer ve zarar verir.

Yani bu paraları Amerika sömürü sermayesi oraya yöneltiyor. Dolar batınca da bunların parası batacaktır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:  

Doların Sonu

Faizli sistemde Merkez Bankasının faizi alabilmesi için o kadar parayı piyasaya başka yoldan sürmesi gerekir. Bunun anlamı; faiz kadar para her yıl piyasaya girer o nispette enflasyon olur. Enflasyon faizi, faiz de enflasyonu artırır sarmal bir şekilde ikisi büyür.

%2,5 enflasyon yararlıdır. Zekattaki 40’ta bire tekabül eder. %5’te yararı sıfıra yakındır. %10 kadar zararlı olsa da dengede tutulabilir. %10’dan % 100’e kadar sarmal olarak büyür. Para paralık vasfını kaybetmez. %100’den sonra artık para olmaktan çıkar.

Dolar zaman zaman tehlikeli sınırlara dayanır. Ekonomik krizler olur. Sermaye buna birinci ve ikinci cihan savaşları ile cevap verdi ve başardı. Üçüncü Cihan savaşını çıkaramadı. Şimdi yeni operasyon deniyor.

Doların değeri yapay olarak yükseliyor.   Bunu faizi artırarak yapıyor. Topladığı para ile ucuz fiyatta altını satın alıyor. Halk altını satıyor bankaya yatırıyor. Piyasaya dolar çıkmadığı için değeri yükseliyor. Yeter miktarda altını ucuz bir şekilde toplayınca altın para çıkaracak.  Doların değerini düşürecek. Halk doları bankadan çekip satmaya başlayacak. Böylece dolar batacak yerine altın para gelecektir. Böylece savaşsız para operasyonu gerçekleştirilmiş olacaktır.

Sermaye şimdi iki tuzağı kurmuş bekliyor. İran ve Türkiye savaşmaya başlasın üçüncü cihan savaşı çıksın.  Yeni para çıkarılarak dolar enflasyonu sağlansın.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 344 | Tarih: 17.01.2016
Ergün Diler
Son Fırsat
Doların Sonu
1905 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
2 yaşındaki Ecrin, 4 yaşındaki İrem, 10 yaşındaki Murat
Münafıklar
1460 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Emre Aköz
Huzur Nerede?
Huzur İslam'da..!
1316 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Türkiye’ye savaşıyorlar üç cepheden
Ya ol ya öl!
1272 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Bu coğrafyayı anlatırken kelimeler kifayetsiz kalabilir
Türkiye’ye diktatör gerekli
1221 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler