Malazgirt ruhu: Diriliş umudu ve ufku!
1247 Okunma, 0 Yorum
Yusuf Kaplan - Yeni Şafak
Ali Bülent Dilek

Malazgirt ruhu: Diriliş umudu ve ufku!

Yusuf kaplan

31Ağustos  2015

Bazen öyle durumlar olur ki, vaziyeti anlatmaya en güzel kelimeler, en derinlikli cümleler kifâyet etmez! Bedeli ödenen bir hayat, bütün meseleyi ciltler dolusu kitaplardan daha iyi izah eder.

……………..
BİZE BİR MELİKŞAH, NİZAMÜLMÜLK VE GAZÂLÎ GEREK!
Malazgirt'ten önce İslâm dünyası hem iç buhranlarla sarsılıyor hem de Haçlı ve Moğol saldırıIarına maruz kalıyordu.
İslâm dünyasında, içeride, Şii fitnesi mutedil Şiileri bile çileden çıkartacak ölçüde kontrolden çıkmıştı: Fatımî Halifesi Hakim Biemrillah ulûhiyetini ilan edecek, Suriye'den Mısır'a kadar Sünnî İslâm dünyasını tarumar edecek kadar terör havası estiriyor; Haşhaşiler Abbasî hilâfetini tehdit edecek kadar büyük suikastlar düzenliyorlardı. Dışarıda ise Haçlılar üzerimize üzerimize geliyorlardı.
Tuğrul Bey, Alparslan ve Melikşah, bu iki büyük iç felaketin püskürtülmesinde de, Haçlı ve Moğol saldırılarının püskürtülmesinde de tarihin akışını değiştiren roller oynayan öncü şahsiyetlerdi.
Tuğrul Bey, Abbasileri çökmekten kurtarmış ve toparlamıştı.
Alparslan, Haçlıları durdurmuş, Anadolu'nun kapılarını İslâm'a açmıştı.
Belki de yaşanan birinci büyük medeniyet buhranının aşılmasında kilit rolü Melikşah oynamıştı: Melikşah, kudretli başveziri Nizamülmülk'ü devletin başına getirerek tarihî bir adım atmış, Nizamülmülk de Gazâlî'yi birinci medeniyet buhranının aşılmasını sağlayacak tefekkür birikimini oluşturacak medreseleri kurmakla görevlendirmişti.
Yaşananlar, ikinci büyük medeniyet buhranıyla boğuştuğumuz iki asırdır yaşadıklarımıza, ne kadar da çok benziyor değil mi? Özellikle de gelinen noktadan geriye doğru dönüp baktığımızda.
Bize bir Melikşah, bir Nizamülmülk ve bir Gazâlî gerek şimdi: Malazgirt Ruhu'nun öncüleri.
VAKİT, MALAZGİRT RUHU'NU KUŞANMA VAKTİ!
Malazgirt: Bu toprakları İslâm'a yurt, bize vatan yapan diriltici, insanlığa umut ve ufuk hediye eden yegâne ruhtur. Bu ruhu yitirdik, tarihten sürgün yedik! Bu ruhla kuşanırsak, bütün engelleri aşar, yeniden tarih yaparız! Öyleyse vakit, bu diriltici ruhu, tarih yapıcı, çığır açıcı ufku kuşanma vakti!
İstiklal ve istikbalimizi temin edecek, bizi yeniden tarihe girdirecek, tarihin akışını değiştirmemize imkân verecek Ruh işte bu ruhtur: Diriltici Malazgirt ruhu!
İslâm dünyasının iki asırlık makus taIihini yenecek, bizi birbirimize kenetleyerek yeniden kardeş edecek, Ümmet bilincinin tarihin akışını değiştiren, tarihe hakikatten süt emen diriltici bir ruh üfleyen muazzez medeniyet fikrinin temellerini nasıl attığını dünya âleme yeniden gösterecek Ruh işte bu ruh, ufuk işte bu ufuktur: Diriltici Malazgirt ruhu ve ufku!

http://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/malazgirt-ruhu-dirilis-umudu-ve-ufku-2019973

yorum;

Gözlüklerinizi çıkarın lütfen!

ARTIK BURAYADA BAKIN!

Çok konuşmak ve yazmakla olmuyor.artık icraat zamanı!

“Bugün bütün etkin partilerimiz Kur’an’ın Allah sözü olduğunu söylüyorlar. Biz söylenenleri doğru kabul etmek zorundayız. Ne var ki bu partilerin hiçbirisi Kur’an’ı anlama çabası içinde değildir. Ordumuz da ilgilenmiyor. Türkiye devletinin kuruluşu 1071 Malazgirt Savaşı’na dayanır. Devletimizin bin yıllık varlığı da Kur’an’a dayanmaktadır. Cumhuriyetimiz bile Kur’an’a dayanmaktadır.

Onu benimsesek de benimsemesek de Kur’an’ı bilmemiz ve doğru anlamamız gerekmektedir. Onun yanında olmak için de onu bilmemiz gerekmekte, ona karşı olsak da bilmemiz gerekmektedir. Onu bilmeden Türkiye’de hiçbir şey yapamayız. Mustafa Kemal’in başarıları İslâmiyet’i çok iyi bilmesi idi; benimseyip yapmasa da onu çok iyi biliyordu. Siz de karşı olsanız da benimseseniz de, Kur’an’ı iyi bilmezseniz başarılı olamazsınız.

Ben size Kur’an’ı nasıl anlayacağınıza dair bir usul öğreteceğim.Klasik usullerle Kur’an’ı anlayamazsınız. 1400 senelik zaman Kur’an’ın manalarını kapatmış ve örtmüştür. Kur’an’dan olmayan birçok anlam değerlendirmeleri ve yanlış yorumlar Kur’an’ı anlamada büyük engel teşkil etmektedir. O yorumlara bakarak Kur’an’ın uygulanması imkânsız hâle gelmiş, CHP bunun için ona cephe almış, yenemeyince de sözde onu kabul etmiştir.

Diğer partiler de onu anlamaya çalışmadan “Adil Kur’an Düzeni” çalışmalarına karşı çıkmışlar, Necmettin Erbakan’ı uğraştırmışlar, sonunda Kur’an’a teslim olmuşlardır. “Adil Kur’an Düzeni”ni devre dışı etmek için hâlâ uğraşmaktadırlar. Tekrar söylüyorum; Kur’an’a ister karşı olun, ister kabul edin, onu öğrenmek zorundasınız. Bilenler bilmeyenleri yenerler.”

http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/2218/CokYor/10053/Suleyman-Karagulle/Kurani-Dogru-Anlamak

 

 

 

Ali Bülent Dilek






Sayı: 325 | Tarih: 6.09.2015
Mehmet Barlas
İlahi kıyamet mi yoksa siyasi kıyamet mi daha yakın?
Tufan ve Temizlik
1489 Okunma
Tayibet Erzen
Can Dündar
Savaşı bitirecek soru: ‘Neden ölüyorum?’
Pes...
1354 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
Oyun tersine döndü
Adil Düzen olmadan galibiyet düşünülemez
1252 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Malazgirt ruhu: Diriliş umudu ve ufku!
Gözlüklerinizi çıkarın lütfen!
1247 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
PKK özür dilemiş
El-İnsaf
1244 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler