"Obama'nın Erdoğanlaşma" süreci
1400 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

18.07.2015

Hatırlıyor musunuz? Tayyip Erdoğan'ın İran'a uygulanan ambargonun kaldırılması ve İran'ın nükleer alandaki çalışmalarının uluslararası bir uzlaşma ile kriz konusu olmaktan çıkartılması için harcadığı çabaları... Başbakan Erdoğan ve Brezilya Cumhurbaşkanı Lula'nın Birleşmiş Milletler'de İran'ın izole edilmemesi için neler yaptıklarını hatırlamıyor musunuz?
O dönemde başta "Pensilvanya Örgütü"nün medya imamları olmak üzere Erdoğan takıntılılar, AK Parti'yi ve hatta MİT'in yöneticilerini bile "İrancı" olmakla suçlamazlar mıydı?
Peki şimdi ne yapacaklar bunlar? 

Gecikmeli olsa da 
Baksanıza... ABD Başkanı Obama sonunda gecikmeli olsa da Erdoğanlaştı... Hem İran'la anlaşmaya varıldı, hem de İran'a uygulanan ambargo kalkıyor.
"Obama'nın Erdoğanlaşması" sürecinin tek yansıması İran'a ilişkin Amerikan politikalarındaki radikal değişim değil ki?
İsrail'in Filistin'e ve özellikle Gazze'ye uyguladığı çözümsüzlüğe ve baskıya dayalı tutum yüzünden, Obama'nın Netanyahu'yu karşısına almasını ve sonunda Vatikan'ın bile Filistin'i tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/07/18/obamanin-erdoganlasma-sureci

 

Yorum:

Safların belli olması

Yazarımızın ‘Erdoğanlaşma süreci’ olarak tanımladığı şeye biz ‘safların belli olması’ diyoruz. Dünyadaki kutuplaşmada Erdoğan’ı dolayısıyla Türkiye’yi AB ve ABD tarafında ve Rusya-Çin karşısında görmek isteyenler bu yakınlaşmayı istemeyecekler.

Obama’ya ABD’den ayrıymış gibi bir tutum takınılması akıllara ABD’deki Yahudi bölünmesini getirtiyor ve orada bile işlerin göründüğünden karışık olduğunu gösteriyor.

Dünyanın önde gelen liderlerinden Putin, Obama ve Erdoğan dünyada dengelerin kurulması ve barışın sağlanması için kilit rol oynuyorlar ve dolayısıyla Sermaye’nin de hedefindeler.

Rusya’nın kafa tuttuğu gibi Erdoğan ve Obama’nın da Sermaye’ye kafa tutması ve kendi bağımsızlık mücadelesini başlatması gerekiyor. Türkiye karışık, koalisyon kurulamadığından Sermaye istediği gibi at koşturamayacak haliyle erken seçime giden yolda her türlü pisliği yapacak ve şartları yine kendi lehine çevirmeye çalışacak.

Şimdi “HDP meclise girdi, artık ülkeye barış gelir.” diyenlere sormak lazım acaba memnunlar mı ülkedeki şehit sayısından ve kargaşa ortamından, diye.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 319 | Tarih: 26.07.2015
Ergün Diler
Ergün Diler yazmıştı
Tekrar tekrar söylüyoruz
1587 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Şer güçlerin kirli “akıl oyunları”nı Türkiye bozabilir
O’na bakma bana bak!
1488 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
"Obama'nın Erdoğanlaşma" süreci
Safların belli olması
1400 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Biraz arınmak için bana müsaade
İnsan şeytanlar, İblis’in emekliliği
1353 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Hangi yüzle gideceksiniz seçime?
Yaptığınızla Övünün
1167 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler