Özgür Basın
1797 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

22/05/2015

 

 

1- Dünya Avrupalılar tarafından bölüşülmüştür. Birlikte sömürüyorlar.

- Sermaye dünyayı yönetmek için önce derebeyliği yıktı sonra krallıklar oluşturdu. Sonra krallıkları yıktı, imparatorlukları üretti. Sonra imparatorlukları yıktı, demokratik sömürücü ulus devletleri üretti.  Sonra ulus devletleri mason teşkilatı ile hakimiyetine aldı. Bütün bunları faizli para ile yaptı. Bugün bu para etkisini kaybetmektedir. Sermaye sıkıntıdadır. Sayın yazarın haritası ikinci cihan savaşından önceki haritadır.

 

2- Ak Parti hile yapacak diyorlar.

- 1960’larda hile yapıldı ve Halk Partisi büyük ekseriyetle iktidar oldu. İnönü Günaltay’ı başbakan yaptı. Günaltay hilenin mümkün olmadığı bir seçim yasası hazırladı. Nihat Erim ve Kasım Gülek direndiler. Günaltay istifa ederim dedi. İnönü Günaltay’ı tuttu ve seçim kanunu çıktı. Bugünkü seçim kanununu o günkü Günaltay kanununa dayanır. Türkiye’de hiçbir seçim olamıyor. Birbirine eşit durumda iken CHP’liler ve MHP’liler bunu yapmaya çalışıyorlar sanırım. Ama ne DP’lilerin ne de Milli Görüş partilerinin hileye ihtiyaçları yoktur. Halk onlara oy veriyor. İhtiyaçları olsa da yapmak isteseler de hile yapacak güçleri mevcut değildir.  Sermaye gerçek seçimleri iptal edip hileli seçimlerle istediğini bu taktikle yapıyor. Türkiye’de bunu yapmak çok zordur. Yargı buna izin vermez. Ordu da dolduruşa gelmez.

 

3-Mustafa Kemal’i Sultan Vahdettin görevlendirmişti. Türkiye Troçki’yi ve Humeyni’yi ağırlamıştı. Mursi’yi de ağırlar inşallah.

- Osmanlılar devleti kurtarmak için batılılaşmaya başladılar. II. Abdülhamit batının ilimlerini Türkiye’ye aktarmıyordu. Hata yaptı. Medrese yoluyla aktarması gerekirken ayrı okullar kurdu. Batılılar Türk askerlerine Milli devleti vadettiler. Sonra sömürü durmayınca askerler harekete geçti. İmparatorluk da bu hareketi uzaktan destekledi. Savaş kazanıldı. Hanedana saldırılmadı. Sadece dışarı çıkarıldı. Mustafa Kemal yeni Türkiye’yi büyük Türkiye olarak kurdu ama bunu coğrafya ile büyük değil, ordusuyla büyük değil uygarlığıyla ve insanlığa hizmetle büyük Türkiye olarak tasarladı. Türk ordusunu saldırı ordusu değil savunma ordusu olarak güçlü ordu yaptı. AK Parti bu ilkeleri iyi kavranmalı. Komşulara uygarlığı götürmeli hizmet vermeli hükmetmemelidir.

 

4-Özgür basın değil, paylaşım basını.

- Bugün sermaye dünyayı yönetiyor. Bulduğu ve kabul ettirdiği karşılıksız dolar sayesinde karşı çıkılmaz güce sahiptir. Parası ile basın ve yayına sahiptir. Ayrıca Siyasete, ilme ve dine de hakimdir. Kendisine karşı çıkan olursa basını hareket geçirir, diğer bütün kuruluşlar basının talimatı ile hareket ederler.  AK Parti sanmıştı ki benim de Sermaye’ye benzer basınım olursa kendimi savunurum. Önce senin elinde denizde su misali doların yoktur. Onun doları ile onun basınını alıyorsun.  İkincisi senin basının onun kadrosu ile çalışıyor. Bilerek ve bilmeyerek ona hizmet ediyor. Üçüncü olarak o basını kadrosunu harekete geçirmek için kullanıyor. Sen doğrularla yalanı etkisiz hale getirmelisin. Doğru yalanı yenmelidir. Sen de karşı yalanla onu yenmeye çalışıyorsun. Oysa yalan basında senden kıdemlidir ve mahirdir yenemezsin.

 

Tamamı için http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/05/22/ozgur-basin

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Çare Kuran’da

 

Yazar mevcut durumu tahlil etmektedir. Halkın moralini bozmakta ve herkesi ümitsiz hale getirmektedir. Çözüm olarak da Erdoğan’ın insanüstü varlığını göstermektedir.  Böylece topluluğumuzu uçuruma doğru götürmektedir.

Önce şunu bilmeliyiz ki peygamberler dahil, Mustafa Kemal dahil, Sayın Erdoğan dahil hiçbirisi doğaüstü güce sahip değildir. Kim doğa kanunlarına ve sosyal kanunlara uyarsa onlar başarıya ulaşırlar.  Doğa ve sosyal kanunlar, ilim adamları tarafından bilinir. Devlet adamı alim olmayabilir ama seçtiği ilim adamı ile başarılı yönetici olur. Erbakan iktidar oluncaya kadar bizimle çalıştı. Başbakan olunca görüşmedi bile. Şeriata aykırı uygulamalar yaptı. Sonunda Erdoğan’a bıraktı.

Mevcut olan durumdan bizi Erdoğan değil Kuran kurtaracaktır. Kuran bu olayları ve çareleri ayrı ayrı anlatmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Kuran’ın emirlerini telakki eder uygularsa bu kurtuluşa katkıda bulunmuş olur. Kuran’a kim sahip çıkarsa III. Bin yıl onları nura götürecektir.

Erbakan dünyaca tanınmış makina profesörü idi. Ben üniversiteye girdiğim zaman doçent oluyordu. Aramızda yaş farkı 2 yıldı. Akevlerdeki çalışmalara katıldı ve Adil Düzen’i oluşturdu. Dünyaya yaydı ama en yakın insanlar kulaklarını tıkadılar. Bizden uzak durmayı marifet sayıyorlar.  

 

 

 

 

 

d

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 310 | Tarih: 24.05.2015
Ergün Diler
Özgür Basın
Çare Kuran’da
1797 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Seçimden sonra
Ekseriyet için seçim
1510 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kararı medya değil seçmen verir
Herkes konuşur, göreceğiz bakalım!
1231 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Mekke+Medine=Medeniyet
Her dinin Medinesi!
1172 Okunma
Ali Bülent Dilek