IŞİD’in CEO’su
1270 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

01/05/2015

 

Tamamı için http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/05/01/isidin-ceosu

 

Yorum:

Bankerler ve Patronlar

Yahudiler Batılıları organize ederek doğuya, İslamiyet’e saldırttılar.  Uzun süren haçlı savaşları sonunda batılılar doğudaki gelişmeleri öğrendikleri gibi buradaki malları da Avrupa’ya götürerek Avrupa’nın uygarlaşmasını sağladılar. Yahudiler ticari bilgileri ile Avrupa’nın ekonomisine hakim oldular.

Yahudiler, bundan 500 sene önce Avrupa uygarlığını süratle geliştirdiler. Müslümanlarla Hıristiyanları savaştırmışlar ve kendileri hakim olmuşlar ve bugünkü uygarlığı oluşturmuşlardır.

Faizli sistem ile sermaye terakümünü sağladılar ve sonuçta karşılıksız para ile hiçbir kimsenin hakim olmadığı ve olamayacağı bir güç elde ettiler. Şimdiye kadar iş bölümü yapmışlardır. Bankerler para ürettiler, patronlar işyerleri kurdular. Sanayileşme tamamlanmadan önce bu sistem çok iyi bir şekilde işliyordu. Para kazanan tekel yeni işyerleri kuruyor,   piyasaya yeni para giriyor ve enflasyon olmuyordu.

Yeryüzünde tam istihdam sağlanıp yeter derecede dolar piyasaya çıktıktan sonra yeni işçi bulunamadığı için yeni fabrikalar kurulamadı. Bankerler kredi verecek kimseleri bulamadı. Savaş krizleri ile terör krizleri çıkararak yeni faiz alanları açma denemesine girişen bankerler ABD’deki kuleleri yıktılar, Irak savaşını çıkardılar.

Patronlar bunlara karşı savaş açtı ve ABD’de Bush’un yerine Clinton’u getirdi. Sonra Obama geldi. Şimdi yeniden Bayan Clinton aday. Bu teoriyi Mahir Kaynak ortaya atmıştı, ben de o zamandan beri benimsemiş durumdayım.

Ben batıdaki isimleri takip etmem, Mahir Bey de bunların kim olduğunu yazmadı. Şimdi Ergün Diler açıkça bunun Rothschild olduğunu beyan etti. Taşeronun da Soros olduğunu belirtti. Bu varsayımına da şimdi katılıyorum. Soros’u ben 1990’lardan beri bilirim. Eski Sovyetlerde yatırım yapmak istedi, beceremedi. Sonra Çin’e yöneldi.

Soros’un siyaseti, dünyadaki tüm üretim yerlerini alıp doğrudan kendisinin işletmesidir. Rockefeller ise dünyanın bütün parasını emrine alıp finans ekonomisine hakim olmak istiyor. Şimdi Mahir Bey’in siyasetine gelelim; güçlü ise onun tarafı olup gelecekte biz kazananlar arasında olalım.

Önce şunu söyleyeyim ki karşılıksız kağıt paranın ömrü sona ermektedir.  Artık piyasa doymuştur. Yeni dolara ihtiyaç yoktur. Mevcut dolarla dünyadaki tekel patronları düzenlerini sürdürebilirler. Demek ki bankerlerin tek şansları vardır. Altın doları çıkaracaklar, faiz yerine kredileşme ilkesi içinde işletmelere katılacaklar ve kendileri işletmenin cirosundan pay alacaklar. Böylece kendileri de daha ileri patronlar grubuna geçmeleri halinde varlıklarını sürdürebilirler.

Patronlar için tehlike, bu dolar yerine daha geçerli bir paranın ortaya çıkmasıyla doların bir gecede sıfırlanmasıdır. Bunu Türkiye başlatabilir. Adil Düzen’in önerdiği işletmeyi kurduğu gün dolar ekonomisi o gece Türkiye’de etkisini kaybeder. Patronların da yapacakları, kredileşme ilkesine dayanan emek parasının devreye sokulmasıdır.  Biz Adil Düzen çalışanlarının kimseye düşmanlığı yoktur. Bankerler yaparlarsa onların yanında oluruz, Patronlar yaparlarsa onların yanında oluruz. Biz “Adil Düzeni biz getireceğiz.” demiyoruz, “Adil Düzen gelecektir.” diyoruz. Allah buraya bilgi fadlını verdi. Onun emrinde kullanma dışında bir hedefimiz yoktur.

Adil Düzen çalışanları çalışmalarına devam ediyorlar. Saatin gelmesine kadar da sabırla intizar ediyorlar.

    

 

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 307 | Tarih: 3.05.2015
Yusuf Kaplan
İnsan insanın kurdu değil;yurdu umudu ve ufku'dur
Mekanizma ve ütopya!
1361 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
IŞİD’in CEO’su
IŞİD’in CEO’su
1270 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
1 Mayıs'ta Taksim'i açtığınızda
Kutsal mekânlar
1228 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Seçimi Cumhuriyet’ten izleyin
Yandaş - Karşıdaş
1143 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Zaten iki kapılı bir handa değil miyiz?
İdam yaşama hakkı sağlar
1035 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler