Yazar olmak da okur olmak da kolay değildir!
1071 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

07.03.2015

Aynı ortamda aynı olayları yaşayanların bunları çok farklı yorumlamalarına artık alışmış olmalıyız.
Kurosawa'nın "Raşomon" filminde yansıttığı durum, gerçek hayatta da geçerlidir. Bu filmde aynı cinayete tanık olan rahip, oduncu ve yolcu da, olayı birbirlerinden çok farklı biçimde anlatmazlar mı?
Özellikle siyasi içerikli yorumları okurken, her olayın yorumlayan kişiye göre farklı anlam taşıdığını unutmayın.
Hem uzun yıllardır bu mesleği icra eden bir kişi hem de dikkatli bir okuyucu olarak, aynı anda herkese ve her kesime hoş görünmenin mümkün olmadığını kesinlikle biliyorum.
Bir yazar olarak yazdıklarınız ve söyledikleriniz sizi tatmin ediyorsa, bilin ki sizin gibi düşünenler de tatmin olacaklardır.

Akıl sağlığını korumak

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/03/07/yazar-olmak-da-okur-olmak-da-kolay-degildir

Yorum:

Söylemeyi bırak, sadece yap!

Günümüzde düşüncelerini rahatça ifade etme zaten başlı başına bir sıkıntıyken bir de buna yanlış anlamalar ve dilediği gibi anlamalar eklenince iş iyice bir iletişim krizine dönüşüyor.  

Malumunuz ülkemizde siyasiler kendi çıkarları dışında hiçbir şeyi beğenmezler ve onaylamazlar, ne dendiğine bakmadan muhalif olurlar. Politik yaşamda maalesef saygınlıktan eser yok.

Politik arenayı bir tarafa bırakırsak günlük yaşamda da farklı görüşler hayat bulamıyor diyebiliriz. Adil Düzen’e göre İnsanlık Anayasasında bucaklar seviyesinde yani nüfusu 3 bin ile 10 bin arasında değişecek yerleşim birimleri seviyesinde yerel yönetimlerden bahsediyoruz. 70 milyonu aşkın insanın yaşadığı bir ülkede bile hala yerel dilde eğitim tartışılırken biz başkanıyla, kanunlarıyla, diliyle, eğitimiyle, ekonomisiyle bağımsız topluluklardan bahsediyoruz hem de kafamızdan değil Kuran’dan delillendirerek söylüyoruz bunları ama muhatap bulamıyoruz.

En abuk muhabbetlerin bile yapılabildiği bir yayın dünyasında hak söz kendine hiçbir platformda mikrofon bulamıyorsa artık bir tufan müdahalesi zamanı gelmiştir diyebiliriz.

Bana öyle geliyor ki iletişimde sözel devir kapanmıştır. Artık hünerlerin ortaya konması ve sunumun böylece yapılması gerekiyor.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 299 | Tarih: 8.03.2015
Mehmet Barlas
Yazar olmak da okur olmak da kolay değildir!
Söylemeyi bırak, sadece yap!
1071 Okunma
Tayibet Erzen
Can Dündar
8 Mart’ta Cumhuriyet Atağa Kalkıyor
Reklamlar
1056 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Ahmet Taşgetiren
Camia ve 28 Şubat
Çözüm Kooperatifçilikte
988 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Seçime doğru dört not
Yorumlar
974 Okunma
Lütfi Hocaoğlu