Einstein bile Türkiye’yi anlamakta zorlanırdı
1043 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

24.01.2015

Müteveffa Fransız devlet adamı Charles de Gaulle zamanında "246 çeşit peyniri olan bir ülkeyi kim nasıl yönetebilir" diyerek ülkesinde hükümet olmanın zorluğunu vurgulamıştı. De Gaulle bugün hayatta olup bizim gazeteleri okusaydı ve televizyonlardaki tartışmaları izleseydi, herhalde ülke- sindeki peynir sayısını bir kenara koyardı...
"Türkiye dünyada yönetilmesi en zor ülkedir" derdi.
Olayların ve tartışma konularının içine biraz daha girseydi ve Türkiye'yi daha derinine anlamaya çalışsaydı "Benim beynim bu kadar tutarsızlığı kaldıramaz" diyerek bu çabasına son verirdi.
Aslında bizim beyinlerimizin de anlamakta zorlandığı durumlar yok mu sosyo- politik yaşamımızda? Mesela şu "Pensilvanya Örgütü"nün direnişi ve kadrolu elemanları ile sürdürdükleri algı çarpıtma operasyonları, sizi şaşırtmıyor mu?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/01/24/einstein-bile-turkiyeyi-anlamakta-zorlanirdi

Yorum:

Adil Düzen Yolunda Her Çile Sevap

Türkiye’nin Osmanlı’dan günümüze olan hikayesine baktığımızda, yapılan inkılaplar, yaşanan darbeler, feda edilen canlar ve çekilen tüm sıkıntılar bir şeye tek bir şeye hizmet etmiş oluyor. Allah Türkiye’yi hazırlıyor. Doğu ve batı medeniyetinin geçiş noktasında yer alan ülkemiz sadece jeopolitik olarak değil, tarihi olarak da çok büyük bir öneme sahiptir. O yüzden bu ülkede her ne yaşanırsa yaşansın, ülke üzerinde her ne oyun oynanırsa oynansın Rabbim onu ters çeviriyor ve dinine hizmette kullandırıyor.

Türkiye tüm bu badireleri Allah’ın izniyle atlatıp ilk Adil Düzen ülkesi olacaktır, buna iman eden ve bunun için çalışan müminler olduğu sürece Rabbim tüm oynanan oyunları boşa çıkaracaktır.

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 293 | Tarih: 25.01.2015
Ahmet Taşgetiren
Bu da başka Charlie sorgulaması
Kuran’a Göre Evlilik
1277 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Fahri Kur'an kursu hocaları sahipsiz mi?
Geli bu bayat hayatı değiştirelim!
1173 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Firecilerin yaptığı yiğitlik sayılır mı?
AK Partinin zayıflığı
1068 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Cumhuriyet'te Tarihi bir Gün
Tarihi Gün Böyle Our
1054 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Einstein bile Türkiye’yi anlamakta zorlanırdı
Adil Düzen Yolunda Her Çile Sevap
1043 Okunma
Tayibet Erzen