Parsellenmiş beyinlerde aklın payı ne kadar?
1087 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

09.12.2014

Eğer sadece medyayı izleyerek Türkiyeli ortalama bir insanın beynini tahlil etmeyi denerseniz, bu beynin yüzde 40'ının siyasetle, yüzde 35'inin futbolla, yüzde 25'inin de magazin ve gösteri dünyasının dedikoduları ile dolu olduğu yanılgısına düşebilirsiniz.
Tabii ki bu yapıdaki beyinlerin sayısı da az değil... Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan ne söylese, buna cevap yetiştirmeyi siyasi katılım olarak gören kayıt dışı siyasetin amatör oyuncuları fazlaca yok mu aramızda? Ya da "
Takımımın fanatiğiyim ama kulübümün başkanından nefret ediyorum" diyerek saha dışında sanal topları çalımlayan futbolcularımızın sayısı da oldukça fazla değil mi?

Evrensel aklın gerekleri

Tamamı http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2014/12/09/parsellenmis-beyinlerde-aklin-payi-ne-kadar

 

Yorum:

Akla da sıra gelir inşallah

Böyle bir toplumda beyin mevzuu ağır kaçar hiç girmeyelim derim çünkü Türkiye’de başa bela bir ‘başkaları’ sorunu var. Bu kavram beynin nasıl düşüneceğini belirleyen en önemli etkendir. Herkes gibi düşünmek, herkes gibi davranmak işin kolayıdır ve her zaman kabul gördüğü için rağbeti de boldur.

Futbol, moda, sinema…derken bir bakmışsın popüler akım ve fanatizm dışında kalan herkes otomatikman hayat dışı da kalmış.

Bu kadar yoğun bir programda zavallı beyin fırsat bulursa faydalı bir şeyler öğrenecek ve yalnızlar kulübüne katılarak dayanabiliyorsa var olacak, şayet dayanamıyorsa ki bu çoğunluğun durumudur, o zaman da yapılacak şey gayet kolaydır; her hafta takip edilecek bir tv dizisi bulunacak, bir futbol takımı taraftarı ve siyasi parti fanatiği olunacak ve en az bir de sosyal paylaşım hesabı edinilecek. İşte bu farzlar yerine gelince artık dostun da, konuşacak mevzun da, bilgi birikimin (!) de gani olacak. Kim takar beynin durumunu.

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 287 | Tarih: 14.12.2014
Yusuf Kaplan
Modern insanın "ilahi komedya oyunu"
Allah nasıl "takdir"edilir?
1487 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
İstihbarat Etkinliği
Çare
1289 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Can Dündar
5 Neden Dünyadan Büyük?
5'ler
1255 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Osmanlıca tartışmasının sonucunu açıklıyorum
Çökmüş eğitim sisteminde Osmanlıca
1147 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Parsellenmiş beyinlerde aklın payı ne kadar?
Akla da sıra gelir inşallah
1087 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler