Terörle savaşmak
1058 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

 

30/09/2014

-Kürtler bölücü olarak kendilerini görüyordu, biz de ona göre hareket ediyorduk. Şimdi IŞİD ortak hasmımız. Bölücülük iddiaları gevşedi ama vatandaşlık sorunu duruyor.

- Bu, anayasa sorunudur. Adil Düzen sorunudur.

 

- Sorunlar tartışılacağına şahıslar tartışılıyor.  İktidarın görüşünden başka görüş olmadığı için yanlışlar da doğru sanılıyor.

- İktidar Mahir Kaynak’ı kerhen okuyor, “Hastadır” diyorlar. “Hafızasını kaybetti” diyorlar. Akevler’i okumuyorlar. İktidar da halinden memnun.

 

- Beni ve arkadaşımı Meclis’e çağırdılar. “Kürtlerin bölücü olmadığını kabul etsek ne olur?” diye sordular. İkimiz ayrı ayrı aynı görüşü bildirdik. Rahatsız olundu.

- Yalnız Müslümanlar, Sünniler değil, Hıristiyanlar ve Şiiler de Türkiye’ye göç etmek ister. Bırakalım giden gitsin gelen gelsin. Giden çoksa toprağımızdan paylarını verelim. Gelen çok olursa da isteyelim. Adil Düzen’in çözümü budur. İslam’da boşanma çok kolaydır ama boşanma yoktur. Batıda boşanma zordur. Boşanalar % 50’nin üzerindedir.

 

- Muhalefet çözüm üretmiyor. İç çekişme yararlı değildir.

- AK Parti de çözüm üreteceğine uzlaşmayı yeğliyor. Oysa uzlaşma geçici çözüm bile değildir. Ağrıyı kesmedir. Çözüm hastayı iyileştirir. Hatta ona muafiyet kazandırır.

 

04/10/2014

Terörle savaşmak

- ABD Süper güç. Bir terörist yetemiyor. Yoksa arkasında daha güçlü bir güç mü var?

- ABD’de devletle sermaye çatışıyor. Devletin ordusu, sermayenin ise parası var. Birbirlerini yenemiyorlar. Uzlaşıyorlar. IŞİD bu uzlaşmanın sonucu sermayenin tetikçisidir. Devletle uzlaşır ama görünür ona saldırır.

 

- Tasfiyesine karar alınıyor ama IŞİD faaliyetlerine devam ediyor. ABD etkisiz.

-  Türkiye’deki Meclis kararı, ABD’nin işine geliyor. Sermayenin baskısına karşı savaşıyorum diyor. Sermayenin işine geliyor. Türkiye Suriye’ye girerse İsrail de Suriye’ye girecek.  İran da Türkiye’ye saldıracak böylece üçüncü cihan savaşı çıkacak.

 

- ABD IŞİD'e görünürde karşı olur ama alttan onu destekler. Böylece Sünni Şii çatışmasını körükler.

- Obama Sermaye ile uzlaşmak zorunda olduğu için, Sermaye’nin fitne aracı olan IŞİD'e destek veren Sermaye’ye ses çıkaramıyor.

 

- “Türkiye’de sol terörü, SSCB oluşturdu.” diyorlardı. Oysa batı oluşturuyordu. Şimdi de IŞİD olayları böyledir.

- Sermaye dünyayı o zaman ikiye ayırdı. İki tarafta da olayların kaynağı Sermaye idi.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

YORUM:  

TEZKERE

IŞİD sorununu çözmek için Meclis gerekli yetkiyi Hükümet’e verdi. Bu tezkerenin geçmesi gerekiyordu.  Geçmeseydi, Meclisin hükümetine güveni yok anlamına gelirdi ki bu Türkiye için felaket olabilirdi. Ne var ki şimdi hükümetin bunu en iyi bir şekilde kullanması gerekmektedir.

IŞİD’in Sünni Şii çatışması sonunda dünyayı üçüncü Cihan savaşına götürme planı olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Türkiye gireceği devletin izni olmaksızın kesinlikle o devletin sınırları içine girmemelidir.

Bu üçüncü cihan savaşının başlaması demektir. Ortadoğu’da huzur istiyorsak, dolardan beslenen terör olaylarını Ortadoğu’nun dört devleti Türkiye, İran, Irak ve Suriye bir araya gelerek birlikte çözmelidirler.

Bu devletlerden her biri, başka devletlerin iç işlerine karışmamalıdır. Dikta rejimler de olsa onların iç işlerine karışmamalıdır. Onlardan gelecek göçleri kabul edebilirler. Mülteciyi kabul edemez, oraya insani yardım gönderemezler. İnsani yardım demek terörü desteklemek dışında bir mana taşımaz.

Türkiye’de Büyük Millet Meclisi son sözün sahibidir ama meclis Devlet Başkanı eliyle uygulama yapar. Devlet Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı atandıktan sonra azledilemezler. Yani Cumhurbaşkanı Başbakan’ı ve Genelkurmay Başkanı’nı atamaz. Yani üçünün evet demediği bir savaş olamaz. Bugün her üçünün sağduyusuna ve ülke için uygun kararlar alacaklarına inanmaktayım.

Bizim gibi dışarda olanların görevi yazıları ile yardımcı olmaktır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
08.10.2014
10:08

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/isid-ve-islm-7945.html





Sayı: 277 | Tarih: 5.10.2014
Yusuf Kaplan
Diriltici bir soluk olarak kurban
Kur'an ve KurB'AN!
1230 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Kürtlerin hükümete öfkesinin yedi nedeni
Kürt Siyasi (!) Hareketi
1216 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Türkiye bu savaşın ne sorumlusu ne de parçasıdır
Kilit Adam Türkiye
1111 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Terörle savaşmak
TEZKERE
1058 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Can Dündar
Apaydın ve Kapkara
Afakta Karma Karanlık
1048 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler