Gerçeklere uyum aklın göstergesidir de...
995 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07.09.2014

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP'ye yeniden Genel Başkan seçildiği için, Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutlamış... Kutlama mesajını alan Kılıçdaroğlu'nun bunu nasıl yorumlayacağı ve bundan sonra izleyeceği siyasetin yönünü nasıl belirleyeceği henüz bilinmiyor.
Bir ihtimal bu kutlama mesajının Kılıçdaroğlu'nu öfkelendirmesi olabilir... Hiçbir seçimi kazanamayan ve son "
Kurultay zaferi"ni de yıpranarak elde eden CHP Genel Başkanı, "Erdoğan beni kutlayarak benimle alay mı etmek istedi" diye düşünebilir.
Diğer bir ihtimal de Kılıçdaroğlu'nun bu kutlama mesajı ile siyasetin gerçeklerini intikal etmesi ve görmezden geldiği görgü ve nezaket kurallarına uyma zamanının artık geldiği kararına varması olabilir. Başka bir deyişle, kendisi yok saysa da Türkiye Cumhuriyeti'nin hem de halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı tüm dünya kabul ederken, kendisinin bu gerçeği boykot etmesinin anlamsızlığını görebilir.


Akıl ve uyum


Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/09/07/gerceklere-uyum-aklin-gostergesidir-de

 

Yorum:

Aklın yolu birse, bu kaybolanlar da nerede?

Siyaset denince akan sular durmalı.

Evet, tam da böyle olmalı.

Hiçbir nezaket kuralını tanımayan bu arena, tamamen galibiyetin, gücün, bencilliğin, çıkarcılığın hedeflendiği bir meydana dönüşmüş durumda.

Kavgada ağıza alınamayacak hakaretlerin havada uçuşmasından sonra bir araya gelen siyasilerin objektiflere gülümseyerek tokalaşması, menfaat uğruna onurun ayaklar altına alındığı tablonun şahlanmasıdır. Hiçbir şey yaşanmamış gibi davranılmasını siyasetin kuralı, dahası olmazsa olmazı olarak görenlere Yürüyen Kuran olan Muhammed’i örnek verme zahmetinde bile bulunmayacağım. Liderliğini algılayamadınız bari ahlakından feyz alın demek lazım ancak ne yazık ki kimsenin ahlak diye bir derdi yok. Zoraki nezaket çukuruna burnuna kadar batanlar temiz havanın tadını çoktan unutmuş durumdalar.

Çoğu kez haber kapatmama sebep olan bu tabloyu benim midem artık almıyor. O yüzden diyalog sorununu ahlaki boyutta aşamamış insanların, siyasi boyutta makul olmalarını da beklemiyorum. Aklın yolu bir ise tablo ortadayken bu kadar farklı sesi nasıl açıklayacaksınız? Demek ki aklın aslında neyle uyumlu olması hususunda sıkıntımız var. Önce orayı bulmalı ve referansımızı iyi seçmeliyiz.

Allah rızası için emrolunduğumuz gibi dosdoğru olalım. Olamayacaksak da daha fazla rahatsızlık vermeden kenara çekilelim.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 273 | Tarih: 7.09.2014
Mahir Kaynak
Yeni Türkiye
Yeni Düzen
1272 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Entellektüelle ve akademisyenle nereye kadar?
Sofa arkadaşları
1075 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Demirel 70 yaşında olsaydı Erdoğan’ı sallardı
Haktan sonra yalnızca dalal vardır
1014 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Gerçeklere uyum aklın göstergesidir de...
Aklın yolu birse, bu kaybolanlar da nerede?
995 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler