Madem yüzme bilmiyordunuz, neden kavak ağacına çı
1058 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Madem yüzme bilmiyordunuz, neden kavak ağacına çıktınız ki?

İanılır gibi değil... Cumhurbaşkanı seçimine dört gün kalmış... Ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu ile birlikte ortaya çıkardıkları adaylarına bağış yapılmasını isterken, ondan "Emsalettin Bey" diye söz ediyor. Kılıçdaroğlu'nun da, ortak adaylarından "Ekmeloğlu" diye söz ettiğini hatırlıyoruz.
İnanılır gibi değil... Yayınlanan birinci bedduası ile bütün imajı değişip yıkılan Pensilvanya'da mukim örgüt lideri bir beddua daha seslendirerek, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verebileceğini zannediyor... "
İman-ı Ekmel", "İhsân-ı Ekmel", "İhlas-ı Ekmel", "Rıza-yı Ekmel", "Yakin-i Ekmel" benzeri tekerlemelerle, 2014 yılı Türkiye'sinin siyasetine sözde uhrevi katkılarda bulunuyor.
Aslında bu tür beddualarla imajını daha da yerle bir edeceğine Bahçeli'ye "
Emsaleddin" değil "Ekmeleddin" demesi gerektiğini öğretmeyi deneseydi, herhalde daha hayırlı bir iş yapmış olurdu.

Asıl komedi yakında
Olayı eğlenceli yanı ile ele almayı denediğinizde, içinde bulunduğumuz sürecin gülünecek yanlarının hiç de az olmadığını görebilirsiniz... Ama asıl komedi, Cumhurbaşkanı seçiminin sonucu belli olduktan sonra sahnelenecek... Bu komedinin senaryosuna dönük çok başarılı bir deneme yapmıştı Salih Tuna dünkü Yeni Şafak'ta. Bir bölümünü aktarayım:
GECE / 10 AĞUSTOS 2014 / Saat: 01.45 (Kılıçdaroğlu- Bahçeli görüşmesi)
BAHÇELİ - Bu Emsalet Bey nedir yahu, alayımızın toplamından çok az oy aldı./ KILIÇDAROĞLU-Sayın Bahçeli lütfen herkes kendi partisi adına konuşsun. Biz oylarımızı artırdığımızı düşünüyoruz. Bu bakımdan da çok umutlu, çok sevinçliyiz./ BAHÇELİ - Ne diyorsun sen, asıl biz oylarımızı artırdık./ KILIÇDAROĞLU-Öyle olsaydı 'çatı adayınız' nal toplamazdı./BAHÇELİ - Şimdi 'çatı adayınız' mı oldu?!/ KILIÇDAROĞLU-Ekmeloğlu'nu keyfimden seçmediğimizi siz de çok iyi biliyorsunuz./ BAHÇELİ - Biz keyfimizden mi seçtik sanki./ KILIÇDAROĞLU-Valla onu bunu bilmem, ben sonuçlara bakarım. Horoza sormuşlar, yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurt.../ BAHÇELİ -Horozun da tavuğun da yumurtanın da ben... Söyletme beni şimdi! Bak Kılıçdaroğlu, bana o fıkralar sökmez. Bir laf söylerim anında talihsiz bedeviye dönersin. Aklını başına al.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/08/06/madem-yuzme-bilmiyordunuz-neden-kavak-agacina-ciktiniz-ki

 

Yorum:

Maratonda sona gelinirken

11 Ağustos Pazartesi sabahı çok büyük bir sürpriz olmazsa Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecek ve yola devam edecek. Ya diğerleri ne yapacak?

Siyaset kaygan bir zemin o yüzden ne yaptığını çok iyi biliyor olmak gerek. Örneğin İhsanoğlu için birçok şey eskiye göre daha kötü olacaktır. Kimsenin adını bile bilmediği normal bir vatandaşken, bir anda ülkenin en çok konuşulan, adı hala bilinmese de üzerinden en çok kelime türetilen adam oldu. Hiç de alışkın olmadığı bu durumu yadırgadığı her halinden belli. Resmen kullanıldı, bırakıldı olacak. Bu ihtimali ta baştan düşünmüş müdür bilemiyorum ama birilerinin gazına fena gelecek kadar ülke siyasetini tartamadığı ortada.

Demirtaş’a gelecek olursak, Onun zaten kaybedecek bir şeyi yok diyebiliriz. Amacı potansiyel ortaya koymak, bunu da başaracak gibi duruyor. Rengi belli, duruşu belli bir siyasetçi olarak O da yola devam edecek.

Tek gecede ünlü olup şöhrete kavuşmak sanat dünyasında işe yarasa da, siyaset yılların emeğini isteyen çok daha meşakkatli bir yolculuktur. Bir gecede dibe vurmanız çok daha olası bir durumdur. Herkes bu süreçten ders çıkarmalı ve bir sonraki hamlesini ona göre hesaplamalı diye düşünüyorum.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 269 | Tarih: 10.08.2014
Ali Bulaç
Ak Parti ve İslamcılık 1
İslamsız İslamcılık
1116 Okunma
Zafer Kafkas
Yusuf Kaplan
Türkiye'nin yükselişi ve İngilizlerin karşı atağı
İRAN MUAMMASI
1103 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Madem yüzme bilmiyordunuz, neden kavak ağacına çı
Maratonda sona gelinirken
1058 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Ekonomik Savaş
Savaşı Kim Kazanacak?
1021 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Seviye neden düştü
Daha az acı kapitalizm
973 Okunma
Lütfi Hocaoğlu