Balyoz’un kahramanları
1064 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

21.06.2014

-DANİ RODRİK: Balyoz davasıyla ilgili olarak aykırı tek bir söz söylemenin “darbeci” suçlamasına maruz kalmak için yeter şart olduğu günlerde... Eşi Pınar Doğan ile birlikte yılmadan, usanmadan, tamamen bilimsel tekniklerle çalışarak Balyoz davasını çökertti... Bilimsel kanıtları ortaya koydu, bilgisayar teknolojisiyle uydurma delilleri ortaya çıkarttı, yapılan sahtekârlıkları kanıtladı.

*

-AVUKAT KIZLAR: Başta Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek olmak üzere subayların avukat kızları ilk stajlarını babalarının davalarında yaptılar... Giydiler cüppelerini, bir yandan soğuk hukuk diliyle duruşma salonunda var oldular, bir yandan müşfik bir edayla babalarına sarıldılar. Bir an bile umutsuzluğa kapılmadılar. Bir an bile babalarından uzaklaşmadılar.

*

-VARDİYA BİZDE’CİLER: Eşlerini yalnız bırakmayan subay aileleri... En umutsuz günlerde bile yılmadan eylem yapanlar... “Vardiya Bizde” eylemini başlatanlar... Silivri Cezaevi’ni mesken tutanlar... Yeterince ses getirmediğini gördükleri halde başlattıkları eylemleri sürdürenler... Yeni eylem teknikleri geliştirerek seslerini duyurmaya çalışanlar... Çırpınan kadınlar... Eşler, anneler... Kısacası “sessiz çığlık” atan herkes...

*

-ŞULE NAZLIOĞLU EROL: Avukatlığını üstlendiği davada bütün yolların tükenmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’nin önünde “Adalet Nöbeti” başlattı. Dikkatlerin Anayasa Mahkemesi’ne çevrilmesine neden oldu. Adalet arayışındaki kararlılığın oradan yükselmesini sağladı. Onun başlattığı nöbeti, başka avukatlar ve aileler devraldı.

*

-MURAT ÖZENALP: Kurmay albaydı. Mamak Askeri Cezaevi’nde kalıyordu. Geçen nisan ayında açık görüşte düşerek başından yaralandı. Hastaneye kaldırıldı. Komada kaldı. Ve hayatını kaybetti. Onun ölümü vicdanları ayağa kaldırdı. Ölümüyle Balyoz davasının unutulup gitmesinin önüne geçti... Bedeli ölüm olan bir vicdan ayaklanmasının kahramanı oldu. Tahliye edilen subaylar, ilk gün işte bu yüzden onun mezarına koştular.

Yazının tamamı için

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/kanuni-mezarinda-nasil-ters-dondu_26654539

 

Yorum:

Hâkimlik sisteminin kahramanı hâkimleri atayandır

Hâkimlik sisteminde bir davanın kahramanı olmaz. Hâkimlik sisteminde tek kahraman vardır. O da hâkimleri atayan güçtür, bağımsız ve tarafsız (!) yargının hâkimlerini atayan güçtür.

Ne zaman Erdoğan Balyoz Davası bir kandırmacaymış dedi, ne zaman bu dava konusunda uyandı, o zaman işler değişti.

Bu nedenle Ahmet Hakan kahramanları yazsın dursun, eğer emir yukarıdan olmasaydı hiçbir şey değişmezdi.

Zamanında Erdoğan’ı bir şiir yüzünden içeri atan aynı hâkimlik sisteminin hâkimleri değil miydi?

27.06.2014 tarihinde Küçük Çamlıca’da İstanbul Stratejik Düşünce Derneğinin tahkim konulu toplantısına katıldım. Süleyman Karagülle hocamın konuşması sonundaki tartışmalardan, şiddetle reddedişlerden anladım ki henüz Kuran’ın çağımızın sorunlarını çözeceğine inanmaktan çok uzak bir İslami seçkinler tabakası mevcut. İşimiz çok zor.

Diğer taraftan ömrünü tahkim yani hakemlik sistemine adamış olan Avukat Muharrem Balcı’yı takdir ettim. Özel hukukta bütün meselelerin günümüz mevzuatı dâhilinde tamamen İslami usullere göre tahkim sistemi içinde çözülebileceğini ama buna kendine Müslüman diyen avukatların bile rağbet etmediğini, herkesin cari sistemin hâkimlik sistemi içinde para kazanmak peşinde koştuğunu anlattı.

Sistem hakemliğe dönmedikten sonra daha çok Balyoz davaları yaşanır. Bugün onlar suçsuz yere senelerce hapislerde süründürülürler, yarın biz. Sadece aktörler değişir.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 263 | Tarih: 29.06.2014
Yusuf Kaplan
Ateist bir okuyucunun mektubu!
Bütün renkler Allahındır!
1178 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Aynı filmi 40 kez izleyip yine de sonunu merak ed
Sürprize mahal yok
1065 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Balyoz’un kahramanları
Hâkimlik sisteminin kahramanı hâkimleri atayandır
1064 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
BÖLGENİN HARİTASI
Doğrular ve Yanlışlar
1031 Okunma
Süleyman Karagülle